Annonce
Aabenraa

Butikkerne fik lov til at åbne igen: Jeg havde tårer i øjnene hele vejen på arbejde i dag

Palle Christensen, til højre, havde lyst til at kramme alle kunderne mandag, da butikkerne måtte åbne igen, men han måtte nøjes med at byde dem velkommen med flag. Foto: Mette Christine Schulz
Mandag var store genåbningsdag for butikkerne, og i Aabenraa var der glæde hos både kunder og personale over at se hinanden igen.

Aabenraa: - Det er dejligt, I er tilbage.

Glade kunder strømmede mandag til gågaden i Aabenraa, hvor butikkerne efter at have været tvangslukket siden 23. december endelig kunne åbne dørene og byde kunderne indenfor i den fysiske butik.

- Jeg havde tårer i øjnene hele vejen på arbejde i dag, fordi jeg skulle ind og åbne butikken. Tænk sig, at man kan blive så glad for det,. Jeg har lyst til at kramme alle kunder, men det må de få en tilgodeseddel på, sagde Palle Christensen fra Mr Herrehus, som allerede var i butikken klokken 8.15 - og klokken 8.20 stod den første kunde udenfor og bankede på døren.

- De er vant til, at vi er her så tidligt, og det var dejligt at se den første kunde så tidligt, sagde Palle Christensen.

Den lokale tøjbutik har været næsten helt lukket ned i over to måneder. Der er solgt varer på webshoppen og lidt click and collect til de kunder, som lige manglede en bestemt vare, men live på Facebook og ja tak-tilbud, som mange andre butikker har taget i brug, valgte Mr Herrehus fra.

- Det har dametøjsbutikkerne været rigtig gode til, men det gider mænd ikke. Vores kunder er +30 år, og de vil altså ned i butikken, forklarede ejeren af Mr Herrehus, John Danielsen, som synes, det bedste ved nedlukningen var, at han fandt ud af, at han ikke er parat til at komme på pension.

Annonce

Flagede for kunderne

I 28 år har han haft den lokale butik, og det var han glad for under nedlukningen, hvor tøjbranchen mistede rigtig meget omsætning.

- Vi har for tre millioner kroner vintervarer liggende på lageret. Det er pakket væk med undtagelse af nogle jakker, som vi prøver at sælge på udsalg, men ellers så tror vi ikke på, at kunderne vil købe vintervarer nu. De vil have forårsvarer, forklarede Palle Christensen.

Bitten Haase hos Jensen Ure Guld Sølv havde travlt med at bytte julegaver og få ure ind til batteriskift og reparationer. Rita Hansen havde savnet at kunne komme i butikkerne og kunne mandag endelig få forlænget det armbånd, hun havde fået til jul. Foto: Mette Christine Schulz

Ligesom mange af de andre butikker var Mr. Herrehus ude og pynte med flag foran butikken for at fejre genåbningen og byde kunderne velkommen tilbage. Udsalgsstativerne ved tøjbutikkerne tiltrak mange af de handlende, men der var også rigtig travlt hos Jensen Ure Guld  Sølv, hvor reparationer af ure og skift af batteri var én af dagens store opgaver.

- Der er tryk på værkstedet, men det havde vi også forventet. Jeg tror, vi får travlt dér hele ugen samt med at bytte julegaver. Men det er så dejligt at være i gang igen, sagde Bitten Haase, som ejer forretningen.

Annonce

Har lært at sælge live

Hos Hanne Bucka Mattesen i New York var lettelsen også stor.

- Det er så fedt. Forventningens glæde bobler, og jeg er mega spændt på, hvor mange kunder der kommer. Men nu bliver det almindelig hverdag igen med fysiske kunder, og det er bare så godt, sagde hun.

Herdis Bengts-Gildberg og datteren Freja var på gågaden for at finde en fødselsdagsgave. De havde savnet at gå rundt i de fysiske butikker og kigge på tingene i stedet for at handle på nettet, og de syntes, at det var hyggeligt at være på gågaden igen. Foto: Mette Christine Schulz

Hun kan se tilbage på en nedlukning, hvor hun og hendes ansatte har lært meget om at bruge de sociale medier til at sælge nogle af alle de varer, de havde i butikken.

- I januar solgte vi ingenting, men februar blev faktisk god for os, og her gjorde lives og de små videoer en kæmpe forskel. Det betød, at vi ikke brændte inde med varer på damesiden. Her er der kun ét stativ tilbage, mens der hos herrerne er en del mere, for de gider ikke lives, forklarede hun.

New York vil derfor fortsætte med at lave små videoer til de sociale medier, da det har været en god måde at sælge udsalgsvarer på.

Sådan er byttereglerne

I fysiske butikker har du ikke en lovbestemt ret til at fortryde et køb, bytte en vare eller få pengene tilbage.

Forhandleren bestemmer selv, om han vil give en bytte- og/eller returret på en vare, og hvor længe den ret skal gælde:

Bytteret gælder kun ombytning til andre varer.

Returret betyder, at du kan kræve købesummen tilbage. Butikken kan kræve en kvittering som bevis for, at varen er købt hos butikken eller kæden.

Bytte- eller returrettigheder gælder som udgangspunkt kun i den forretning, hvor varen er købt. Nogle butikskæder lover dog, at varen kan byttes i alle kædens forretninger.

Bytter eller returnerer du en gave købt i en butik, skal du ofte have kvitteringen med. Sørg derfor for at få kvitteringen fra giveren.

Tøjstativerne med udsalgsvarer var populære mandag formiddag, da butikkerne åbnede igen. Foto: Mette Christine Schulz
Urmager Karin Holm havde travlt på værkstedet hos Jensen Ure Guld Sølv mandag formiddag, hvor der blev indleveret rigtig mange ure til batteriskift og reparationer. Foto: Mette Christine Schulz
Bettina Giebel, salgassistent i Wartenberg, havde et ekstra stort smil på læberne, da hun kørte udsalgsskiltet ud på gågaden mandag efter over to måneders tvangslukning. Foto: Mette Christine Schulz


Det er så fedt. Forventningens glæde bobler, og jeg er mega spændt på, hvor mange kunder der kommer. Men nu bliver det almindelig hverdag igen med fysiske kunder, og det er bare så godt.

Hanne Bucka Mattesen


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce