Annonce
Billund

Butiksejer holder igen med at trække kunder til: - Vi skal stadig passe på hinanden

Lise Sørensen glæder sig til at åbne sin tøjbutik Roseanne i nye lokaler på mandag. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Berit Hviid glæder sig inderligt til åbne sin butik igen, mens Lise Sørensen åbner dørene til en helt ny butik med et åbningsudsalg. Begge er dog bevidste om ikke at slå for hårdt på trommerne og trække for mange til.

Billund Kommune: Butiksejerne glæder sig til at åbne deres butikker igen på mandag. Side om side med glæden flyver der dog også sommerfugle.

- Vi har været så spændte på, hvornår vi kunne lukke op, og nu er vi spændte på, hvordan det vil komme til at forløbe, siger Berit Hviid, der ejer butikken ByHviid i Grindsted.

Hun har endnu ikke sat sig helt ind i de nye krav til restriktioner.

- Men vi har en stor butik, så det bliver ikke noget problem, men jeg er spændt på, hvor mange mennesker, der kommer ud for at handle, og  hvor mange der stadig vil holde igen, fordi de er bange for smitten, siger Berit Hviid.

Annonce

Nye ting på vej

Under nedlukningen har hun oplevet, at mange kunder har givet udtryk for, at de glæder sig til, at de igen må komme ind i butikken og se og røre ved varerne.

Berit Hviid har brugt tiden under nedlukningen på sin webshop og på at dygtiggøre sig, og der er også nye ting på vej, der ikke er helt klar til offentliggørelse endnu.


Jeg hører, at folk hungrer efter at se noget nyt, og dem, der ikke har lyst, har stadig mulighed for at bruge webshop - eller bare ringe til os, men vi glæder os meget til at se vores kunder igen.

Berit Hviid, ByHviid


Under nedlukningen i foråret lavede hun såkaldte lives på Facebook, men da det ikke gav det store overskud, er det ikke noget, hun har brugt tid på under denne nedlukning.

- Jeg har ikke haft succes med det - måske fordi man ikke køber en ny taske hver uge, siger Berit Hviid.

Annonce

Fortsætter ikke med onlinesalg

Også Lise Sørensen, der ejer Roseanne, der nu lukker op i nye lokaler, har lavet lidt onlinesalg, mens forretningen har været lukket, men det er heller ikke noget, hun vil give opmærksomhed fremadrettet.

- Jeg er faktisk ikke vild med det. Det kræver rigtig meget, både før, under og efter, påpeger hun, der også hører fra sine kunder, at de glæder sig til at komme ind i butikken og mærke på og prøve tøjet igen.

Lise Sørensen lægger ud med et åbningsudsalg på 20 procent - netop fordi hun åbner et nyt sted.

- Men vi skal generelt passe på ikke at larme for meget, så vi ikke får for mange mennesker til at stimle sammen. Jeg regner med, at det bliver en stille og rolig opstart, for vi skal stadig passe på hinanden, siger Lise Sørensen, der ikke er bekymret for, om kunderne kommer tilbage.

- Nogle vil holde igen, men rigtig mange vil gerne ud. Det bliver rart med liv i gaden igen og at kunne se andre mennesker.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

En af Esbjergs rigeste familier vil bygge nyt sportsanlæg på historisk grund

Haderslev For abonnenter

Cecilie Haaland vil i byrådet: - Jeg kan godt frygte, at folk vil tænke, at jeg ikke ved noget om, hvordan tingene hænger sammen

Varde For abonnenter

Seniorforsker: Ingen tager vare på børnene i asbestsag – politikere må på banen

Annonce