Annonce
Sønderborg

Butiksejere har fået nok af gågade-renovering

Butiksindehaverne Peter Uwe Hansen og Brian Schlott har fået nok af gågaden-renoveringen, der har stået på siden sidste år. Foto: Timo Battefeld

Flere butiksindehavere på Perlegade raser over gågade-renoveringen, som de kalder katastrofalt og helt uden planlægning.

Sønderborg: Flere butiksejere på Perlegade i Sønderborg har fået nok af gågaden-renoveringen, der har stået på siden sidste år.

- Det er en katastrofe. Pinligt og skammeligt. Støv over alt. Et projekt helt uden nogen planlægning. Det er så langt bagefter tidsplanen, siger Brian Schlott, indehaver af herretøjsbutikken Schlott.

Forretningen har mistet hundred tusinde af kroner på grund af renoveringen. Gågaden foran hans butik er en stor sand- og gruskasse, hvor handlende må sno sig mellem håndværkere og maskiner.

- Og det er ikke kun mig, som lider. Hvis det her fortsætter, vil der være butikker, som lukker, siger Brian Schlott, som flere gange har haft fat i kommunen men forgæves ifølge ham.

Også Outdoor i Centrum lidt længere oppe på gågaden er hårdt ramt på pengepungen af renoveringen. Også her har de tabt hundredtusindvis af omsætningskroner.

- Jeg er tæt på at skulle fyre nogen og fortsætter det her en måned mere, så er det virkelig kriminelt. Det er ikke sjovt mere, siger indehaver Peter Uwe Hansen.

Annonce

Det er en katastrofe. Pinligt og skammeligt. Støv over alt. Et projekt helt uden nogen planlægning. Det er så langt bagefter tidsplanen.

Brian Schlott, butiksejer

Kalde flere folk ind

De to butiksejere viste onsdag deres frustration frem ved at sætte skilte op ved deres forretninger med slogans, som "Byen hvor alt går i kage, ingen plan ingen aktion men undskyldninger og vand ud af ørene, cirkus Sønderborg Kommune".

- Vi skyder ikke mod håndværkerne men kommunen. Projektet er ekstremt dårligt planlagt. En frygtelig dårlig proces. Hvorfor går håndværkerne allerede hjem klokken 15. Hvorfor kalder de ikke nogen flere folk ind og arbejder igennem efter klokken 17.30, hvor butikkerne er lukket. Altså arbejder i toholdsskift, siger Peter Uwe Hansen.

Kommunen ved ingeniør Lars Merrild Overgaard var onsdag forbi for at få butikkerne til at fjerne skiltene med begrundelsen, at de kunne medføre, at håndværkerne ikke mødte op torsdag. Det skete dog ikke, og Brian Schlott gav ingeniøren råt for usødet.

- De siger noget, men det holder ikke. Der er ikke noget, der kører i det her projekt. Jeg vil have alle håndværkerne væk og asfalt på, siger Brian Schlott, som nu har bedt om et møde med Overgaards chef.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];