Annonce
Sønderborg

Butiksejere har fået nok af gågade-renovering

Butiksindehaverne Peter Uwe Hansen og Brian Schlott har fået nok af gågaden-renoveringen, der har stået på siden sidste år. Foto: Timo Battefeld

Flere butiksindehavere på Perlegade raser over gågade-renoveringen, som de kalder katastrofalt og helt uden planlægning.

Sønderborg: Flere butiksejere på Perlegade i Sønderborg har fået nok af gågaden-renoveringen, der har stået på siden sidste år.

- Det er en katastrofe. Pinligt og skammeligt. Støv over alt. Et projekt helt uden nogen planlægning. Det er så langt bagefter tidsplanen, siger Brian Schlott, indehaver af herretøjsbutikken Schlott.

Forretningen har mistet hundred tusinde af kroner på grund af renoveringen. Gågaden foran hans butik er en stor sand- og gruskasse, hvor handlende må sno sig mellem håndværkere og maskiner.

- Og det er ikke kun mig, som lider. Hvis det her fortsætter, vil der være butikker, som lukker, siger Brian Schlott, som flere gange har haft fat i kommunen men forgæves ifølge ham.

Også Outdoor i Centrum lidt længere oppe på gågaden er hårdt ramt på pengepungen af renoveringen. Også her har de tabt hundredtusindvis af omsætningskroner.

- Jeg er tæt på at skulle fyre nogen og fortsætter det her en måned mere, så er det virkelig kriminelt. Det er ikke sjovt mere, siger indehaver Peter Uwe Hansen.

Annonce

Det er en katastrofe. Pinligt og skammeligt. Støv over alt. Et projekt helt uden nogen planlægning. Det er så langt bagefter tidsplanen.

Brian Schlott, butiksejer

Kalde flere folk ind

De to butiksejere viste onsdag deres frustration frem ved at sætte skilte op ved deres forretninger med slogans, som "Byen hvor alt går i kage, ingen plan ingen aktion men undskyldninger og vand ud af ørene, cirkus Sønderborg Kommune".

- Vi skyder ikke mod håndværkerne men kommunen. Projektet er ekstremt dårligt planlagt. En frygtelig dårlig proces. Hvorfor går håndværkerne allerede hjem klokken 15. Hvorfor kalder de ikke nogen flere folk ind og arbejder igennem efter klokken 17.30, hvor butikkerne er lukket. Altså arbejder i toholdsskift, siger Peter Uwe Hansen.

Kommunen ved ingeniør Lars Merrild Overgaard var onsdag forbi for at få butikkerne til at fjerne skiltene med begrundelsen, at de kunne medføre, at håndværkerne ikke mødte op torsdag. Det skete dog ikke, og Brian Schlott gav ingeniøren råt for usødet.

- De siger noget, men det holder ikke. Der er ikke noget, der kører i det her projekt. Jeg vil have alle håndværkerne væk og asfalt på, siger Brian Schlott, som nu har bedt om et møde med Overgaards chef.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce