Annonce
Billund

Butiksprojekt får Uffe Schmidt som leder: Vil give kommunens forretninger ny energi

Uffe Schmidt glæder sig til at arbejde i Billund Kommune igen og især med hjertetbarnet erhverv. Foto: Martin Ravn

Tidligere butiksindehaver og viceborgmester i Billund Kommune Uffe Schmidt bliver ny projektleder i Vækst til Erhverv i Gadeplan. Han glæder sig til at gøre en forskel for butikkerne i Billund Kommune, som står hans hjerte nært.

Grindsted: Uffe Schmidt drev butik'n i Grindsted i seks år - først med sin bror og siden med sin svigerinde. I otte år var han en del af byrådet i kommunen, og nu har han sagt et godt job op ved Bestseller for en tidsbegrænset stilling som projektleder ved Vækst til Erhverv i Gadeplan.

I 13 måneder skal 40-årige Uffe Schmidt ud til omkring 50 butikker i hele kommunen og hjælpe hver enkelt med en forretningsplan, der passer til netop dem. Jobbet består også i at binde butikkerne sammen i netværk, hvor de kan udveksle erfaringer og lære af hinanden.

Formålet er at styrke detailhandlen og andre butikker, der blandt andet er oppe imod nye købemønstre - ikke mindst på internettet.

Annonce

Uffe Schmidt

Uffe Schmidt bor i Hejnsvig med sin kone Louise og deres to børn på 12 og 16 år.Uffe Schmidt har siddet i Byrådet for Venstre og haft butik'n i Vestergade i Grindsted. Senest har han været ansat ved Bestseller i Brande.

Uffe Schmidt har selv haft butik i Grindsted.Foto: Martin Ravn

Hjerteblod

Uffe Schmidt har svært ved at skjule sin begejstring. For der er tale om hjerteblod for ham. Erhvervslivet i Billund Kommune står ham bare nært - måske fordi han er vokset op i baglokalet på en butik, for hans forældre har også altid drevet butik.

- Det er bare en rigtig vigtig del af et samfund ligesom skolen og fritidsaktiviteterne, siger Uffe Schmidt, der glæder sig over, at der er tale om et jordnært projekt, der vil kunne hjælpe fra dag ét - bare ved at dreje på de knapper, der allerede er til rådighed. Ikke at det bliver et nemt projekt, for trængte butikker er både en dansk og en europæisk tendens.

- Jeg har rejst en del i Europa i det seneste halve år, og tendensen er den samme mange steder. Det er nu, vi skal gøre noget, siger Uffe Schmidt.

Ingen redningsplan

Han tror på, at der er noget at gøre.

- Hvis man gentager de samme ting dag efter dag, får man det samme resultat, siger Uffe Schmidt, der ikke kommer med en redningsplan.

Til gengæld kan han hjælpe med at få nogle af de mange gode ideer, som butiksdrivende ofte har, ført ud i livet, men som de ikke lige har fået gjort.

Uffe Schmidt har selv haft butik i Grindsted - en butik, der gik godt, men som lukkede af mere personlige årsager.

- Vi var familiedrevet, og der var nogle personlige relationer på spil, forklarer Uffe Schmidt, der anerkender, at han også mærkede, at der skulle gøres noget for at holde gang i butikken.

- Vi brugte netværk rigtig meget. Vi sad alle med i netværk både personligt og professionelt, og vi kendte rigtig mange virksomheder og deres ansatte. Man bliver bare klogere af at snakke med folk, påpeger Uffe Schmidt.

Vækst på 10 procent

Han råder allerede nu butikkerne til enkle ting som for at være til stede og synlige på de sociale medier.

- Og så skal man turde tage de små chancer og tænke ud af boksen. Som kunde stiller man store krav i dag, så man skal differentiere sig med det, man kan som butik og lave den ekstra lille happening, siger Uffe Schmidt.

Projektet er ambitiøst i forhold til, at butikkerne skal opleve en vækst på ti procent.

- Overliggeren er sat højt, men det handler også om at give tro på tingene og noget positiv energi, liv og glæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce