Annonce
Billund

Butiksprojekt får Uffe Schmidt som leder: Vil give kommunens forretninger ny energi

Uffe Schmidt glæder sig til at arbejde i Billund Kommune igen og især med hjertetbarnet erhverv. Foto: Martin Ravn

Tidligere butiksindehaver og viceborgmester i Billund Kommune Uffe Schmidt bliver ny projektleder i Vækst til Erhverv i Gadeplan. Han glæder sig til at gøre en forskel for butikkerne i Billund Kommune, som står hans hjerte nært.

Annonce

Grindsted: Uffe Schmidt drev butik'n i Grindsted i seks år - først med sin bror og siden med sin svigerinde. I otte år var han en del af byrådet i kommunen, og nu har han sagt et godt job op ved Bestseller for en tidsbegrænset stilling som projektleder ved Vækst til Erhverv i Gadeplan.

I 13 måneder skal 40-årige Uffe Schmidt ud til omkring 50 butikker i hele kommunen og hjælpe hver enkelt med en forretningsplan, der passer til netop dem. Jobbet består også i at binde butikkerne sammen i netværk, hvor de kan udveksle erfaringer og lære af hinanden.

Formålet er at styrke detailhandlen og andre butikker, der blandt andet er oppe imod nye købemønstre - ikke mindst på internettet.

Uffe Schmidt

Uffe Schmidt bor i Hejnsvig med sin kone Louise og deres to børn på 12 og 16 år.Uffe Schmidt har siddet i Byrådet for Venstre og haft butik'n i Vestergade i Grindsted. Senest har han været ansat ved Bestseller i Brande.

Uffe Schmidt har selv haft butik i Grindsted.Foto: Martin Ravn
Annonce

Hjerteblod

Uffe Schmidt har svært ved at skjule sin begejstring. For der er tale om hjerteblod for ham. Erhvervslivet i Billund Kommune står ham bare nært - måske fordi han er vokset op i baglokalet på en butik, for hans forældre har også altid drevet butik.

- Det er bare en rigtig vigtig del af et samfund ligesom skolen og fritidsaktiviteterne, siger Uffe Schmidt, der glæder sig over, at der er tale om et jordnært projekt, der vil kunne hjælpe fra dag ét - bare ved at dreje på de knapper, der allerede er til rådighed. Ikke at det bliver et nemt projekt, for trængte butikker er både en dansk og en europæisk tendens.

- Jeg har rejst en del i Europa i det seneste halve år, og tendensen er den samme mange steder. Det er nu, vi skal gøre noget, siger Uffe Schmidt.

Annonce

Ingen redningsplan

Han tror på, at der er noget at gøre.

- Hvis man gentager de samme ting dag efter dag, får man det samme resultat, siger Uffe Schmidt, der ikke kommer med en redningsplan.

Til gengæld kan han hjælpe med at få nogle af de mange gode ideer, som butiksdrivende ofte har, ført ud i livet, men som de ikke lige har fået gjort.

Uffe Schmidt har selv haft butik i Grindsted - en butik, der gik godt, men som lukkede af mere personlige årsager.

- Vi var familiedrevet, og der var nogle personlige relationer på spil, forklarer Uffe Schmidt, der anerkender, at han også mærkede, at der skulle gøres noget for at holde gang i butikken.

- Vi brugte netværk rigtig meget. Vi sad alle med i netværk både personligt og professionelt, og vi kendte rigtig mange virksomheder og deres ansatte. Man bliver bare klogere af at snakke med folk, påpeger Uffe Schmidt.

Annonce

Vækst på 10 procent

Han råder allerede nu butikkerne til enkle ting som for at være til stede og synlige på de sociale medier.

- Og så skal man turde tage de små chancer og tænke ud af boksen. Som kunde stiller man store krav i dag, så man skal differentiere sig med det, man kan som butik og lave den ekstra lille happening, siger Uffe Schmidt.

Projektet er ambitiøst i forhold til, at butikkerne skal opleve en vækst på ti procent.

- Overliggeren er sat højt, men det handler også om at give tro på tingene og noget positiv energi, liv og glæde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kristian og Tina investerede millioner i topmoderne minkfarm: Nu drømmer børnene om at forvandle den til kæmpe legeland

Annonce