Annonce
Billund

Butiksrådgiver ser muligheder i Grindsted midtby

Der er gode muligheder for at holde gang i handelslivet i Grindsted. Det vurderer konsulent Palle Kjær, der netop har rådgivet cirka 50 butikker om, hvad de kan gøre anderledes for at give kunderne det ekstra, der gør, at de kommer i butikken. Foto: John Randeris

De godt 50 butikker i Billund og Grindsted, der deltager i vækst-projekt, har nu fået individuelle udviklingsplaner. Ifølge konsulent Palle Kjær er der udviklingspotentiale - uden det behøver at være store armbevægelser.

Billund Kommune: De gabende tomme butikker i Grindsteds midtby - er der overhovedet noget at gøre - eller kommer der flere af dem?

Ifølge Palle Kjær, indehaver af rådgivningsfirmaet Contra Danmark, der er involveret i projekt Vækst til Erhverv i Gadeplan, er der meget at gøre. Udfordringen er at finde ud af, hvem lokalerne kan være noget for.

- Lokalerne er umiddelbart for små til, at kapitalkæderne vil åbne, og de vil også typisk være sikre på en omsætning af en vis størrelse, før de er interesserede, siger Palle Kjær.

Derfor kan det i stedet være mindre butiksindehavere, der synes, at lokalerne er passende i størrelsen.

Palle Kjær ser det som en helt naturlig udvikling, at detailhandlen er flyttet ud af byen - for de har brug for flere kvadratmeter.

- Men det er ikke noget problem, for butikkerne er her endnu. Alle dagligvarekæder er til stede, og derfor er der også plads til flere og andre butikker. Det er svært, men der er bestemt muligheder, vurderer Palle Kjær.

Annonce

Projekt Vækst til Erhverv i Gadeplan

Projektet er støttet med EU-midler og tilbyder håndholdt, kollektiv og individuel kompetenceudvikling og netværk for mindre butiksdrivende. Det er et etårigt projekt, der har som mål at få butikkerne på gaden, tøjbutikken, kosmotologen og skobutikken til at vækste 10 procent. Omkring 50 butikker i hele kommunen deltager i projektet.

Den enkelte køber mere

Han har over de seneste måneder hjulpet EU-projektets butikker med et butikstjeck, og der er flere knapper at skrue på for butikkerne:

- Generelt har de været rigtig gode til at tage imod input. Butikkerne er meget forskellige, men for special-detailhandlen er der en typisk tendens til, at antallet af kunder falder, men at den enkelte kunde køber mere, siger Palle Kjær, der ikke kun vil give nethandlen skylden.

Han har især talt med butikkerne om markedsføring på sociale medier - men også om markedsføring på papir, for den må man nemlig ikke underkende, men det handler om at være til stede over det hele.

Han har også talt meget med butikkerne omkring deres målgrupper, hvem de er, og hvor de befinder sig.

- Vi skal ikke få folk til at lade værre med at køre til Kolding, Vejle eller Esbjerg, for det kan vi ikke, men måske vi kan få dem til at køre lidt færre gange ved at udnytte alle værktøjerne, siger Palle Kjær.

Annonce
Forsiden netop nu
Team Esbjerg For abonnenter

En præstation til topkarakter: Team Esbjerg pillede totalt pynten af russiske storhold

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce