Annonce
Billund

Butiksrådgiver ser muligheder i Grindsted midtby

Der er gode muligheder for at holde gang i handelslivet i Grindsted. Det vurderer konsulent Palle Kjær, der netop har rådgivet cirka 50 butikker om, hvad de kan gøre anderledes for at give kunderne det ekstra, der gør, at de kommer i butikken. Foto: John Randeris

De godt 50 butikker i Billund og Grindsted, der deltager i vækst-projekt, har nu fået individuelle udviklingsplaner. Ifølge konsulent Palle Kjær er der udviklingspotentiale - uden det behøver at være store armbevægelser.

Annonce

Billund Kommune: De gabende tomme butikker i Grindsteds midtby - er der overhovedet noget at gøre - eller kommer der flere af dem?

Ifølge Palle Kjær, indehaver af rådgivningsfirmaet Contra Danmark, der er involveret i projekt Vækst til Erhverv i Gadeplan, er der meget at gøre. Udfordringen er at finde ud af, hvem lokalerne kan være noget for.

- Lokalerne er umiddelbart for små til, at kapitalkæderne vil åbne, og de vil også typisk være sikre på en omsætning af en vis størrelse, før de er interesserede, siger Palle Kjær.

Derfor kan det i stedet være mindre butiksindehavere, der synes, at lokalerne er passende i størrelsen.

Palle Kjær ser det som en helt naturlig udvikling, at detailhandlen er flyttet ud af byen - for de har brug for flere kvadratmeter.

- Men det er ikke noget problem, for butikkerne er her endnu. Alle dagligvarekæder er til stede, og derfor er der også plads til flere og andre butikker. Det er svært, men der er bestemt muligheder, vurderer Palle Kjær.

Projekt Vækst til Erhverv i Gadeplan

Projektet er støttet med EU-midler og tilbyder håndholdt, kollektiv og individuel kompetenceudvikling og netværk for mindre butiksdrivende. Det er et etårigt projekt, der har som mål at få butikkerne på gaden, tøjbutikken, kosmotologen og skobutikken til at vækste 10 procent. Omkring 50 butikker i hele kommunen deltager i projektet.

Annonce

Den enkelte køber mere

Han har over de seneste måneder hjulpet EU-projektets butikker med et butikstjeck, og der er flere knapper at skrue på for butikkerne:

- Generelt har de været rigtig gode til at tage imod input. Butikkerne er meget forskellige, men for special-detailhandlen er der en typisk tendens til, at antallet af kunder falder, men at den enkelte kunde køber mere, siger Palle Kjær, der ikke kun vil give nethandlen skylden.

Han har især talt med butikkerne om markedsføring på sociale medier - men også om markedsføring på papir, for den må man nemlig ikke underkende, men det handler om at være til stede over det hele.

Han har også talt meget med butikkerne omkring deres målgrupper, hvem de er, og hvor de befinder sig.

- Vi skal ikke få folk til at lade værre med at køre til Kolding, Vejle eller Esbjerg, for det kan vi ikke, men måske vi kan få dem til at køre lidt færre gange ved at udnytte alle værktøjerne, siger Palle Kjær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce