Annonce
112

Butikstyv dømt: Blev anholdt med tyvekoster på sig

Arkivfoto: Claus Thorsted
En gammel kending af politiet har fået 30 dages betinget fængsel, efter at han i marts blev taget i at stjæle fra to herretøjsforretninger i Tønder.

TØNDER: En 53-årig mands lange generalieblad betyder, at han netop er blevet idømt en skærpet straf for de to butikstyverier, som han begik i herretøjsforretningerne Wagner og Mr. Hoff den 27. marts i år. Det har Retten i Sønderborg netop slået fast.

Specialanklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer, at straffen blev større for den 53-årige, fordi der er tale om en gentagelse.

- Han er tidligere dømt i stor stil for berigelseskriminalitet i form af både tyverier og brugstyveri. Normalt ville et butikstyveri kunne afgøres med en bøde, men det er ikke unormalt, at man som her går op i straf, når den tiltalte tidligere er straffet massivt for det samme, forklarer han.

Det betyder, at den 53-årige nu har fået 30 dages betinget fængsel. Dommen blev betinget på baggrund af mandens forklaring i retten, forklarer Lars Viereck.

- Han forklarede sig i retten med, at han gjorde det for at finansiere sit misbrug. Normalt ville man have dømt det til en ubetinget fængselsstraf, men retten vurderede, at det ville være bedre at gøre misbrugsbehandling til en del af dommen.

Foruden tyveriet af tøjet, der ifølge Lars Viereck repræsenterer en værdi på cirka 2000 kroner, oplyser specialanklageren også, at den 53-årige blev dømt for to cykeltyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce