Annonce
112

Butikstyv dømt: Blev anholdt med tyvekoster på sig

Arkivfoto: Claus Thorsted
En gammel kending af politiet har fået 30 dages betinget fængsel, efter at han i marts blev taget i at stjæle fra to herretøjsforretninger i Tønder.

TØNDER: En 53-årig mands lange generalieblad betyder, at han netop er blevet idømt en skærpet straf for de to butikstyverier, som han begik i herretøjsforretningerne Wagner og Mr. Hoff den 27. marts i år. Det har Retten i Sønderborg netop slået fast.

Specialanklager Lars Viereck fra Syd- og Sønderjyllands Politi forklarer, at straffen blev større for den 53-årige, fordi der er tale om en gentagelse.

- Han er tidligere dømt i stor stil for berigelseskriminalitet i form af både tyverier og brugstyveri. Normalt ville et butikstyveri kunne afgøres med en bøde, men det er ikke unormalt, at man som her går op i straf, når den tiltalte tidligere er straffet massivt for det samme, forklarer han.

Det betyder, at den 53-årige nu har fået 30 dages betinget fængsel. Dommen blev betinget på baggrund af mandens forklaring i retten, forklarer Lars Viereck.

- Han forklarede sig i retten med, at han gjorde det for at finansiere sit misbrug. Normalt ville man have dømt det til en ubetinget fængselsstraf, men retten vurderede, at det ville være bedre at gøre misbrugsbehandling til en del af dommen.

Foruden tyveriet af tøjet, der ifølge Lars Viereck repræsenterer en værdi på cirka 2000 kroner, oplyser specialanklageren også, at den 53-årige blev dømt for to cykeltyverier.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce