Annonce
Nordtyskland

By vil forbyde krydstogtskibe

Siden 2015 har rederiet Phönix jævnligt anløbet Eckernförde.
Annonce

ECKERNFÖRDE. Snart er det formentlig slut med krydstogtskibe i Eckernförde. Onsdag vil repræsentanter for De Grønne, Socialdemokratiet, venstrefløjspartiet Die Linke, det liberale FDF og et partilløst medlem fremsætte et beslutningsforslag i byrådets miljøudvalg om ikke længere at tillade krydstogtskibe at anløbe byens havn fra 2022.

Modstanderne af besøgene mener ikke, at aktiviteten er i overenstemmelse med byens mål om at beskytte klimaet. Samtidig har en undersøgelse blandt borgerne i forbindelse med et nyt koncept for turismen i byen vist, at byens indbyggere er kritiske i forhold til disse besøg.

Det konservative CDU ønsker, at krydstogtskibe fortsat skal kunne besøge Eckernförde, men vil dog begrænse antallet af anløb til fire om året.

Det danske SSW maner til besindighed og mener, at skibene stadig bør være velkomne, hvis rederierne ændrer skibenes teknik, så de bliver mere klimavenlige.

Modstanderne af krydstogterne har dog flertal i såvel miljøudvalget som byrådet.

Siden 2015 har Eckernförde jævnligt haft besøg af krydstogtskibe fra rederiet Phönix. I år kommer der ikke flere skibe, mens der er planlagt tre besøg i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce