Annonce
Vejen

Bybus i Vejen eller ej: Aldrig rart at miste et mangeårigt gode

Ifølge budgetforslaget, som netop nu er i høring i Vejen Kommune, så står bybussen til at skulle nedlægges. Foto: Søren Dippel
Annonce

Læserbrev: Byrådet lægger op til at droppe bybussen i Vejen fra 2021.

Nogle facts: Kører hver halve time på hverdage fra kl. 6-17 og lørdag fra kl. 9.30-13, dvs. 22 afgange på hverdage og 8 om lørdagen, i alt 118 afgange om ugen. I gennemsnit har den 66 passagerer dagligt, dvs. gns. godt 3 passagerer pr. afgang. Den koster 2 millioner om året.

Samtidig kører seks busser gennem Vejen by med over 50 afgange på hverdage og over 15 afgange om lørdagen og om søndagen. Det drejer sig om bus 118, 138, 148, 177, 179, 188, som alle stopper ved stationen. Måske kan bybussens passagerer bruge nogle af disse afgange? Eller bruge FlexTrafik? I øvrigt mange gode cykelstier, som flittigt bruges nu også af de mange elcyklister.


Jeg tænker, at byrådet må gøre meget mere ud af at informere om FlexTrafik, som er en god mulighed for især ældre.


Det er aldrig rart at miste et i dette tilfælde mangeårigt gode.

Selv om Vejen ikke kan sammenlignes med en landsby, det medgiver jeg, så er det langt mere end de 3 daglige afgange, 1 ud og 2 hjem, vi har hos os til Holsted og Esbjerg (ingen til Vejen) og kun på skoledage.

Jeg tænker, at byrådet må gøre meget mere ud af at informere om FlexTrafik, som er en god mulighed for især ældre, hvor man bliver afhentet på bopælen. Samt forbedre flex for børn og unge, som man gør i Varde kommune.

Når pengene nu bruges til at undgå besparelser på ældreplejen og til vore folkeskoler, er dette i det mindste temmelig positivt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Esbjerg

Hjerneskadet mand fundet i god behold

Annonce