Annonce
Sønderborg

Besparelser for to millioner: Bybusser nedlægges og ventesal lukkes

Der vil færre bybusser på busstationen fra juli 2021, og der vil ikke være mulighed for at vente i ventesalen. Arkivfoto: Timo Battefeld
To bybusser i Sønderborg nedlægges næste år, og ventesalen på Sønderborg Busstation lukker den 1. december i år.
Annonce

Sønderborg: Der skal spares 5,5 millioner kroner årligt på den offentlige transport. Det besluttede politikerne i forbindelse med budgetforliget sidste år.

En del af pengene er fundet ved at omlægge bybusserne, mindre natbuskørsel og optimering af køreplanerne.

Nu har teknik- og miljøudvalget vedtaget besparelser for knap 2,1 millioner kroner i 2021 og 2022. Det betyder, at bybuslinjerne 2 og 6 nedlægges fra 27. juni 2021. Det giver en besparelse på 1,7 millioner kroner fordelt over de to år 2021 og 2022.

- Der kører andre busser i det område, som borgerne kan bruge. Hvis vi skal vælge noget, så kan vi forvare det her valg. Vi vil gerne have, at folk bruger mere offentlig transport, men der er nogle busser, der kører med fem mand, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for udvalget.

Ifølge sagsfremstillingen kører linje 2 mellem busstationen og banegården. Cirka fem passagerer stiger hver dag på bussen fra togstationen. Linje 6 benyttes af cirka 19 passagerer dagligt.

- Det er ærgerligt, vi skal nedlægge to buslinjer. Den ene koster 600.000 kroner i året. Det er for dyrt i forhold til, at 19 mennesker bruger den. Når vi skal spare, så rammer den rute færrest. Der er andre alternativer, så jeg håber, de 19 mennesker kan få det til at gå op, siger Stefan Lydal (DF), der er næstformand.

Annonce

Vent udenfor

Lukningen af ventesalen på Sønderborg Busstation giver en årlig besparelse på 110.000 kroner. Sønderborg Kommune lejer ventesalen af DSB, som ejer bygningen.

Desuden har politikerne vedtaget et øget gebyr for elevers erstatningsskolekort. Det hæves fra 50 kroner til 150 kroner. Det giver en besparelse på 60.000 kroner i året.


Vi vil gerne have, at folk bruger mere offentlig transport, men der er nogle busser, der kører med fem mand

Aase Nyegaard, udvalgsformand


Forvaltningen havde desuden foreslået, at indføre en øget egenbetaling af ungdomskort for elever på ungdomsuddannelserne. Det skulle hæves fra 50 kroner i måneden til 100 kroner i måneden. Dette punkt valgte politikerne i teknik- og miljøudvalget at udsætte.

- Vi har udsat det og tager det op i budgetforligsgruppen, siger Aase Nyegaard.

Øget egenbetaling på ungdomskort ville give en besparelse på 600.000 kroner i året.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce