Annonce
Nordtyskland

Bycentrenes butikker er snart udryddet

Stadig flere steder i Slesvig-Holstens bymidter giver butiksejerne op, mens bygningernes ejere forsøger at finde nye lejere, der dog aldrig dukker op.
Nedlukningen kvæler butikkerne i Slesvig-Holstens indre byer. Situationen skærpes af, at udbetalingen af hjælp fra staten er måneder forsinket.
Annonce

FLENSBORG: Firmaer frygter for deres eksistens under nedlukningen. Forretninger giver op. Handlende kan ikke længere betale deres huslejer og løbende omkostninger. Mens udbetalingen af hjælp fra staten trækker ud, svinder reserverne.

Konsekvensen er, at nogle allerede har kapituleret på grund af situationen og de manglende perspektiver. Kan butiksdøden stoppes? Hos arbejdsgiverforeningen for Flensborg, Slesvig og Eckernförde er man dybt bekymret.

- Vi er noget overraskede over de skærpede coronaregler. Efter vores overbevisning kunne butikkerne godt åbnes, siger Fabian Geyer, der er direktør for arbejdsgiverforeningen.

Detailhandlerne i de indre byer er hårdt ramt. Det kommer også til udtryk gennem fortsatte demonstrationer i Kiel.

Annonce

Er fortvivlede

- Det er udtryk for fortvivlelse, der handler det om menneskers eksistens. Det rammer især tekstilbranchen, mener Fabian Geyer.


De skal have lov til at åbne igen den 1. februar. Varer situationen ved til påske, er det en dødsdom for de fleste.

Florian Geyer, arbejdsgiverforeningen.


Tøjbutikkerne er brændt inde med deres vinterkollektion og kan ikke betale den forårsmode, som de allerede har bestilt.

Fabian Geyer har talt med flere berørte. Efter hans mening står de med ryggen mod muren, og de økonomiske reserver rækker maksimalt til marts eller april.

- De skal have lov til at åbne igen den 1. februar. Varer situationen ved til påske, er det en dødsdom for de fleste. Det gælder så meget desto mere, som hjælpen for november endnu ikke er blevet udbetalt, påpeger Fabian Geyer.

Det bekræfter Jens Drews, der er formand for handelsstandsforeningen i Flensborg.

- Der er blot kommet nogle forudbetalinger, som ikke virkelig hjælper noget. Politikerne har svigtet komplet, beretter han.

Også formanden for Flensborgs cityforening, Ulf Hansen, kalder situationen dramatisk.

- De heldigste kan måske nå op på 10 procent af deres normale omsætninger via forudbestillinger, hvor kunderne afhenter varerne ved indgangen og 20 procent med onlinehandel. Hvis den lovende hjælp ikke kommer staks og i stort omfang, ser det sort ud, understreger Ulf Hansen, der selv er boghandler.

Annonce

Historisk nedtur

Industri- og handelskammeret for Slesvig-Holsten udgiver sin næste rundspørge om konjunkturerne i delstaten til februar.

- Detailhandlen går det ikke godt, og perspektiverne er ikke meget bedre. Vi kommer til at se historisk dårlige tal, forventer Petra Vogt far industri- og handelskammeret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

Genåbning: Vejen Gymnasium må vente lidt endnu på at få eleverne tilbage

Annonce