Annonce
Tønder

Byen skal graves op: Tønder-firma sikrer sig største enkeltordre nogensinde

Direktør Bo Kjelkvist er glad for, at hans virksomhed har sikret sig hovedentreprisen ved den forestående omlægning af Gråbrødrekvarteret og Skibbroen. Arbejdet går i gang i starten af august. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Med start i august tages der hul på omlægningen af den indre by herunder Skibbroen og Gråbrødrekvarteret i Tønder. Det lokale entreprenørfirma Kjelkvist A/S har sikret sig hovedentreprisen.

TØNDER: Det gamle mundheld om, at det skal være skidt før det bliver godt, kommer til at stå sin prøve i den nærmeste fremtid i den indre by i Tønder.

Med start 2. august tager kommunen, Tønder Forsyning og Tøndermarsk Initiativet hul på en omfattende omlægning af kloakforholdene samt åbne pladser som Skibbroen og Gråbrødretorvet. Den omfattende opgave har været udbudt i licitation, og det er det lokale entreprenørfirma Kjelkvist A/S, der har sikret sig opgaven.

- Den har en størrelsesorden på 30 millioner kroner, og det er vores hidtil største enkeltordre. Vi går til opgaven med spænding og stor ydmyghed, siger direktør Bo Kjelkvist, Tønder.

Annonce


Vi har hyret en række underentreprenører og skal løse opgaven som et hold.

Bo Kjelkvist, direktør, Kjelkvist A/S, Tønder


Kjelkvist A/S blev stiftet i 2008 og har i dag over 60 ansatte i forskellige faggrupper. Med baggrund i den aktuelle opgave, kan der ifølge Bo Kjelkvist være yderligere ansættelser på vej.

- Vi kommer til at gå ind i en travlt periode, hvor vi binder en del ressourcer på en enkelt opgave. Vi har hyret en række underentreprenører og skal løse opgaven som et hold, siger Bo Kjelkvist.

Han lægger ikke skjul på, at han helst havde set opgaven delt ud over flere mindre entrepriser, og dermed mindre klumper.

- Men når det ikke kan være anderledes, så kunne vi have sagt, det er også synd for os og valgt opgaven fra, eller altså forsøge at finde en løsning. Det har vi gjort, siger Bo Kjelkvist, og henviser blandt andet til, at virksomheden har købt nye maskiner for at løse opgaven.

Den omfatter blandt andet separering af regnvand og spildevand samt nye belægninger af brosten, tegl og chaussesten i Spikergade, Gråbrødre Torv, Jomfrustien, Skibbroen og en del af Kongevej.

Start i august

Projektleder ved Kjelkvist A/S, Kenneth Hindsbjerg, er netop nu ved at lægge sidste på planlægningen. Spaden, eller rettere sagt gravemaskinerne, skal i jorden i uge 31 og dermed fra mandag den 2. august. Ifølge tidsplanen skal arbejdet være udført og afsluttet før festivalen i august 2022.

Midtbyplanen

Den forestående omlægning af Skibbroen, Gråbrødretorvet med mere er en del af den såkaldte byrums- og klimatilpasningsplan for Tønder Midtby. Planen blev præsenteret på et borgermøde i 2018, og siden politisk godkendt i januar 2019.

I februar 2020 blev der taget hul på planens første etape, omlægningen af Søndergade ved Hostrups Hotel og etablering af en træpromenade langs Mølledammen.

I de seneste par måneder er omlægningen af Tønder midtby foregået i områderne omkring Vidågade, Nørregade og Østergade. Denne etape er næsten afsluttet.

Ifølge Kenneth Hindsbjerg bliver første etape kloakseparering i Spikergade. Dernæst gælder det omlægning og afvanding af området omkring Punchestien ud til Kongevej i området omkring den nuværende Skibbrokiosk. Kiosken skal fjerne og bliver erstattet af en ny bygning, der placeres tættere på det nuværende Klosterbageri.

Etableringen af træpromenaden langs Søndergade og Mølledammen var i foråret 2020 første etape af byrums- og klimatilpasningsplanen for Tønder midtby. Nu er turen kommet til omlægning af Gråbrødrekvarteret og Skibbroen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Det er i øvrigt ikke første gang, at Kjelkvist A/S har vundet en opgave med både Tønder Kommune, Tønder Forsyning og Tøndermarsk Initiativet som bygherre. Således stod Tønder-virksomheden også for den praktiske del af det nyetablerede aktivitetsbånd langs Kongevej i Tønder.

- Her har vi gjort os gode erfaringer, siger Bo Kjelkvist.

Opgaven er næsten færdigudført og har et økonomisk volumen på godt seks millioner kroner.

Annonce
Tønder For abonnenter

Maria voksede op på en slotsruin

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Voldsom stigning i brug af ufaglærte: Her plejes flest ældre af ansatte uden uddannelse i Syd- og Sønderjylland

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Aabenraa

Politiet efterlyser: 68-årig dement kvinde er gået fra Rødekro

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Politiet havde den store bødeblok fremme til biltræf på Rømø

EfB

Ny kvinde i lægestaben: EfB med nødberedskab på bænken

Danmark

Lørdagsbilister kan forvente trafikklumper og kødannelse

Sønderborg For abonnenter

Arthur lod håret gro efter at have haft kræft tæt på livet: Nu lader han de lange lokker falde

Kultur For abonnenter

Ny sommerserie med borgmesterkandidaterne om alt det, der ikke handler om politik: Villy Søvndals bedste oplevelse i en bil var, da ambulanceredderne sagde "nu er det veloverstået"

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

Annonce