Annonce
Tønder

Byen skal graves op: Tønder-firma sikrer sig største enkeltordre nogensinde

Direktør Bo Kjelkvist er glad for, at hans virksomhed har sikret sig hovedentreprisen ved den forestående omlægning af Gråbrødrekvarteret og Skibbroen. Arbejdet går i gang i starten af august. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Med start i august tages der hul på omlægningen af den indre by herunder Skibbroen og Gråbrødrekvarteret i Tønder. Det lokale entreprenørfirma Kjelkvist A/S har sikret sig hovedentreprisen.

TØNDER: Det gamle mundheld om, at det skal være skidt før det bliver godt, kommer til at stå sin prøve i den nærmeste fremtid i den indre by i Tønder.

Med start 2. august tager kommunen, Tønder Forsyning og Tøndermarsk Initiativet hul på en omfattende omlægning af kloakforholdene samt åbne pladser som Skibbroen og Gråbrødretorvet. Den omfattende opgave har været udbudt i licitation, og det er det lokale entreprenørfirma Kjelkvist A/S, der har sikret sig opgaven.

- Den har en størrelsesorden på 30 millioner kroner, og det er vores hidtil største enkeltordre. Vi går til opgaven med spænding og stor ydmyghed, siger direktør Bo Kjelkvist, Tønder.

Annonce


Vi har hyret en række underentreprenører og skal løse opgaven som et hold.

Bo Kjelkvist, direktør, Kjelkvist A/S, Tønder


Kjelkvist A/S blev stiftet i 2008 og har i dag over 60 ansatte i forskellige faggrupper. Med baggrund i den aktuelle opgave, kan der ifølge Bo Kjelkvist være yderligere ansættelser på vej.

- Vi kommer til at gå ind i en travlt periode, hvor vi binder en del ressourcer på en enkelt opgave. Vi har hyret en række underentreprenører og skal løse opgaven som et hold, siger Bo Kjelkvist.

Han lægger ikke skjul på, at han helst havde set opgaven delt ud over flere mindre entrepriser, og dermed mindre klumper.

- Men når det ikke kan være anderledes, så kunne vi have sagt, det er også synd for os og valgt opgaven fra, eller altså forsøge at finde en løsning. Det har vi gjort, siger Bo Kjelkvist, og henviser blandt andet til, at virksomheden har købt nye maskiner for at løse opgaven.

Den omfatter blandt andet separering af regnvand og spildevand samt nye belægninger af brosten, tegl og chaussesten i Spikergade, Gråbrødre Torv, Jomfrustien, Skibbroen og en del af Kongevej.

Start i august

Projektleder ved Kjelkvist A/S, Kenneth Hindsbjerg, er netop nu ved at lægge sidste på planlægningen. Spaden, eller rettere sagt gravemaskinerne, skal i jorden i uge 31 og dermed fra mandag den 2. august. Ifølge tidsplanen skal arbejdet være udført og afsluttet før festivalen i august 2022.

Midtbyplanen

Den forestående omlægning af Skibbroen, Gråbrødretorvet med mere er en del af den såkaldte byrums- og klimatilpasningsplan for Tønder Midtby. Planen blev præsenteret på et borgermøde i 2018, og siden politisk godkendt i januar 2019.

I februar 2020 blev der taget hul på planens første etape, omlægningen af Søndergade ved Hostrups Hotel og etablering af en træpromenade langs Mølledammen.

I de seneste par måneder er omlægningen af Tønder midtby foregået i områderne omkring Vidågade, Nørregade og Østergade. Denne etape er næsten afsluttet.

Ifølge Kenneth Hindsbjerg bliver første etape kloakseparering i Spikergade. Dernæst gælder det omlægning og afvanding af området omkring Punchestien ud til Kongevej i området omkring den nuværende Skibbrokiosk. Kiosken skal fjerne og bliver erstattet af en ny bygning, der placeres tættere på det nuværende Klosterbageri.

Etableringen af træpromenaden langs Søndergade og Mølledammen var i foråret 2020 første etape af byrums- og klimatilpasningsplanen for Tønder midtby. Nu er turen kommet til omlægning af Gråbrødrekvarteret og Skibbroen. Arkivfoto: Ludvig Dittmann

Det er i øvrigt ikke første gang, at Kjelkvist A/S har vundet en opgave med både Tønder Kommune, Tønder Forsyning og Tøndermarsk Initiativet som bygherre. Således stod Tønder-virksomheden også for den praktiske del af det nyetablerede aktivitetsbånd langs Kongevej i Tønder.

- Her har vi gjort os gode erfaringer, siger Bo Kjelkvist.

Opgaven er næsten færdigudført og har et økonomisk volumen på godt seks millioner kroner.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Strandeng med sjældne planter mishandlet: Vil tage flere år at udbedre skaderne

Navne For abonnenter

23-årige Jens er på valsen og tager arbejde, hvor han kommer frem: Må ikke eje en telefon - eller komme tættere end 50 kilometer på sin hjemby

Haderslev For abonnenter

Far og farbror var glødende nazister og fik lillebror og far med: To familiemedlemmer blev skudt, én forsøgt druknet

Esbjerg

Giftigt stof som jagtes landet over fundet i to å-løb i Esbjerg: Nedslående nyt, siger udvalgsformand

Esbjerg

S-politiker: De kommunale miljø-folk skal have ekspert-hjælp til at rydde op i skandale-sag om giftige stoffer

Esbjerg For abonnenter

Smitten stiger i Danmark: Se hvor vaccinemodstanderne bor i Esbjerg Kommune

Navne

50 år i brandmandstøjet: Flemming har kun misset én udrykning

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Nabo efter flere gange aftenlarm: - Næste gang ringer jeg til politiet

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Derfor drukner Fole i oversvømmelser: 20 år gamle vejunderføringer er lagt forkert

EfB For abonnenter

Det må ikke ske i fremtiden: EfB-direktør mener, det er  tosset at lade rigtig, rigtig dygtige fodboldspillere gå uden at få noget for dem

Aabenraa

Partierne opruster: 12.000 valgplakater hænges op i Aabenraa Kommune

Annonce