Annonce
Haderslev

Kunder bar over med køer i gågaden

Selv om ansigtsviseret duggede og brillerne lige så, så var der intet der kunne slukke Gitte Hesselvigs genåbningsglæde. Foto: Connie Bøgwad Schmidt
Både kunder og handlende var som køer på græs efter en lang vinterpause, da butikkerne genåbnede. Der var mandag godt med liv i gågaden, som havde ligget øde hen i mere end to måneder.

Rettelse: Vi skrev i artiklen mandag aften, at tøjbutikken Ehlers bytter julegaver til den 15. marts, det er forkert, det er til den 5. marts. vi beklager fejlen.


HADERSLEV: For første gang siden julehandlen var der rift om p-pladserne i Haderslevs bymidte, men det gav ingen sure miner, faktisk kun store smil.

En af dem der smilede stort, var Kim Koch fra Haderslev Golfrestaurant. Han har endnu ikke fået lov at genåbne, men han glædede sig på vegne af de butikker, der havde fået lov og brugte en del af mandag formiddag på at udveksle gavekort til en konkurrence.

- Det er så dejligt at se liv i gaden igen. Folk er i godt humør, det er næsten lige som, når man lukker køer på græs efter en lang vinter, klukkede Kim Koch.

Ja, der hvilede en lethed over byen, hvilket afspejlede sig i overbærenhed med de køer - altså dem man står i - som opstod ved enkelte butikker. Ligeså var langt mellem mandagssure ekspedienter. De var faktisk ikkeeksisterende.

Annonce

Nye varer i massevis

Selv vejret spillede med og sørgede for, at den første genåbningsdag blev en succes, trods den malurt, at frisører, cafeer og lignende ikke havde fået lov at være med i første bølge.

Gitte Hesselvig, indehaveren af Joe Joe, stod nærmest på hovedet i kasser med nye forårsvarer:

- De ringede lige over fra Vinspecialisten og spurgte om de bare skulle tage imod de varer som en fragtmand var kommet til at levere derovre. Jeg sagde bare jaaaa, fordi jeg vil hellere løbe over efter dem, end at de bliver forsinkede, fordi jeg glæder mig over at have nye ting at vise kunderne.

Hos Nielsens var Anja Bruun også glad for at være tilbage bag disken i butikken, der var fuld af nye varer. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

Det satte kunderne også pris på. Fordi selv om der var nogle, der var kommet til byen for at bytte julegaver, så var der også mange, der blot kom ud for at finde lidt nyt til garderoben, og de havde nok at vælge imellem.

Hendes medarbejder Hanne Nissen var enig:

- Det er så dejligt at komme i gang igen, og folk er i godt humør.

Annonce

Vi passer på hinanden

Ligeså var beskeden hos Nielsens, hvor Anja Bruun har fået fyldt butikken med nye varer:

- Der er så mange fine ting, og vi har sukket efter at komme tilbage, det har kunderne også. Nogle kunder har været for at bytte julegaver, andre for at købe nyt, og nogle blot for at ose, fordi det har man trængt til.

Der hvilede en let stemning over Haderslevs gågade, og heldigvis bidrog vejret til at gøre dagen perfekt. Foto: Connie Bøgwad Schmidt

I herretøjsforretningen Nicolajsen havde de også nok at se til, men de kunne sagtens følge med, fortalte Dennis Viekær Schjerning:

- Vi har haft bestemt noget at se til, men vi er ikke rendt helt over ende - og heldigvis kan man sige. Det vigtigste nu er jo, at vi alle passer på hinanden, så vi ikke får en ny nedlukning.


Vi har haft bestemt noget at se til, men vi er ikke rendt helt over ende - og heldigvis kan man sige. Det vigtigste nu er jo, at vi alle passer på hinanden, så vi ikke får en ny nedlukning.


Det var også beskeden hos i tøjbutikken Ehlers:

- Det er vigtigt, at vi fortsat passer på, fordi coronaen er her jo stadig. Derfor holder vi afstand og gør det, der skal til, forklarede Birgitte Klaris der sammen med kollegaen Anette Konge kærligt drillede kollegaen med det mundrette navn ”Fru Liselotte Weifenbach Nielsen".

Trekløveret blev fra morgenstunden modtaget af ventende kunder, og det havde gjort indtryk.

- Det var da fantastisk, pointerede Birgitte Klaris.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Sport

Se med i aften på jv.dk: Vi sender direkte fra stort speedwaybrag

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Kolding For abonnenter

Ejer af fitnesscenter efter næsten fire måneders lukning: - Vi taber penge hver dag

Annonce