Annonce
Esbjerg

Byens Bedste fest 2020: Her er alle højdepunkterne fra den store prisuddeling i Musikhuset

Jacob Riising styrede som aftenens konferencier slagets gang, da 250 inviterede samledes i Musikhuset for at fejre Byens Bedste 2020. Foto: Jacob Schultz
Byens Bedste awardshow fejrede hele byen, da der torsdag aften i Musikhuset blev delt priser ud til alle de spisesteder, butikker og barer, som hver dag gør en forskel for dig, mig og Esbjerg.
Annonce

Esbjerg: Stemningen nåede samme højde som Esbjerg Vandtårn på nabogrunden, da Musikhuset torsdag aften åbnede dørene for kåringen af Byens Bedste 2020.

Her kunne JydskeVestkysten for tredje gang uddele konfetti og skulderklap til toppen af poppen indenfor handel, erhverv og håndværk i Esbjerg.

I alt 250 gæster var inviteret til fejringen af alle dem, der hver dag kæmper for at gøre byen bedre.

- Det er ikke sikkert, de siger det højt, når vi møder dem, men du kan være ganske sikker på, at de, der driver restauranter, cafeer og butikker kæmper. De kæmper hver dag for at gøre Esbjerg til en levende by at bo i, og når de vinder Byens Bedste, så vinder vi alle, siger lokalredaktør Anne Kleemeyer Kiil, der var første levende billede på scenen i Musikhuset torsdag aften.

Annonce

Klap – men ikke på lårene

Fra scenen mindede hun aftenens gæster om at være forsigtige, holde behørig afstand og bruge  mundbind og gode mængder håndsprit af hensyn til covid-19.

- Når der er underholdning, skal I blive siddende på jeres pladser og kigge frem mod scenen. I må desværre ikke synge med, men I må meget gerne klappe – bare ikke hinanden på lårene, for så kommer der helt andre regler og restriktioner i spil, dikterede lokalredaktøren fra scenen til stor morskab for de fremmødte.

Byens Bedste 2020

Byens Bedste præsenteres i samarbejde med Bilka og Det Faglige Hus og med støtte fra Esbjerg Storcenter, Musikhuset Esbjerg, Jyske Bank, Bang & Olufsen og Torvegade Blomster.

Efter velkomsten overlod hun roret til tv-vært Jacob Riising, der var udnævnt aftenens turguide og konferencier. Han kom velforberedt med fuld beskyttelsesdragt og visir i bagagen i tilfælde af, at en af aftenens tabere skulle få brug for et sikkerhedsgodkendt kram undervejs.

- Hvis nu man sidder derude, og er skide sur over at man har tabt, så bare rolig. Jeg har heldragt, høreværn og det hele ude bag ved. I skal bare lige markere, så kommer jeg ned og giver en krammer, lød det muntert fra scenen, inden årets første priser blev uddelt.

Annonce

Og vinderne er…

Luften over stolesæderne var tyk af spænding, da Byens Bedste Håndværker 2020 blev afsløret. Prisen gik til Den Rigtige Skomager fra Torvegade, og det var en storsmilende og meget rørt indehaver, der indtog scenen for at sige tak.

- Det er stort. Det er meget stort. Jeg er stolt af, at en lille virksomhed som min kan vinde så stor en pris. Mange, mange tak, sagde Henrik Kulmbak fra talerstolen.

Cirka 250 var inviteret, da JydskeVestkysten i samarbejde med en række partnere og sponsorer fejrede Byens Bedste 2020 i Musikhuset Esbjerg. Foto: Jacob Schultz
Susanne Nordenbæk fra Business Esbjerg og borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) deltog begge i årets jury, og var blandt pris-overrækkerne under torsdagens store awardshow. Foto: Jacob Schultz
Den lokale sangerinde Nanna Gundersen tryllebandt publikum med en stribe smukke coversange. Foto: Jacob Schultz

Hvem der vinder, har JydskeVestkysten i princippet intet at gøre med. Læserne indstiller dem, de synes fortjener en nominering.

I år kom der over 4000 indstillinger, og det var herefter op til en håndplukket jury bestående af blandt andre borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), håndboldspiller Estavana Polman og direktør i Business Esbjerg, Susanne Nordenbæk, at koge feltet ned til i alt 44 nominerede fordelt på 11 kategorier.

Og igen i år var der stor rift om stemmerne. I flere kategorier blev det tæt løb, men der kunne kun udnævnes én vinder, og i kategorien Byens Bedste Specialbutik løb Slik for Voksne med sejren.

-  Tusind tak for den her fede nominering og pris. Det er en stor ære at stå her, og det er med stolthed og glæde, at jeg slider min lever i jagten på de bedste produkter, lød det kækt fra butikschef Kim Jepsen, inden aftenens første musikalske indslag, den lokale sangerinde Nanna Gundersen, indtog scenen og udfordrede publikums forbud mod at synge med på grund af corona, da hun lagde ud med en cover-version af Lis Sørensens "Indtil Dig Igen".

Annonce

Den 12. pris

Butik Emsig løb med titlen som Byens Bedste Shopping til Hende 2020, og Bo Bedre kan hele næste år prale af at være Byens Bedste Shopping til Hjemmet. Andrup Vin blev Byens Bedste Shopping til Ham, og mens Madklubben tog sejren i restaurantkategorien, slog Kandas lille thai-køkken på Strandbygade både Frankies og Delicious i kapløbet om at blive Byens Bedste Take Away 2020.

Byens Bedste Café og Kaffebar 2020 er Lis Ladegaard Jacobsens Kaffesmeden. Hun var nomineret for tredje år i træk, og det var første gang, hun kunne hive prisen med hjem. Foto: Jacob Schultz
Infernal stod for den musikalske underholdning  under Byens Bedste 2020. Foto: Jacob Schultz
Aftenens gæster blev om at være forsigtige, holde behørig afstand og bruge mundbind og gode mængder håndsprit af hensyn til covid-19. Foto: Jacob Schultz
Kravet om mundbind i foyer- og fællesområderne gav anledning til at lufte den seneste og hotteste mode blandt mundbind, og der blev fremvist både mønstre, farver og logoer i Musikhuset. Foto: Jacob Schultz

Infernal kunne derefter sætte aftenens prisregn på pause med et lang stribe hits, der igen udfordrede publikum - denne gang på grund af påbuddet om at blive siddende og forholde sig i ro.

Aftenens 12. og sidste pris, Årets Ildsjæl, gik til Dan Lia Christensen fra Esbjerg Street Food. Han blev hyldet for sit store og utrættelige arbejde for at genopbygge det store internationale madmarked efter den forhenværende ejers konkurs. Dan Lia Christensen kunne dermed som den eneste kunne gå hjem med to diplomer, idet Esbjerg Street Food også løb med prisen i en af årets nye kategorier: Byens Bedste Kundeoplevelse 2020.

Dan Lia Christensen fra Esbjerg Street Food var den eneste dobbeltgænger på scenen torsdag aften, idet madmarkedet vandt prisen for Årets Bedste Kundeoplevelse, mens han selv vandt prisen som Årets Ildsjæl 2020. Foto: Jacob Schultz
Anne Kleemeyer Kiil, lokalredaktør på JydskeVestkysten i Esbjerg, bød de fremmødte velkommen. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Navne

DBU-formand genvalgt

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Regionalt

En af de største stigninger nogensinde: Men i Syd- og Sønderjylland falder smitten fortsat de fleste steder

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce