Annonce
Esbjerg

Byens Bedste Fredagsbar er sat til salg

Hvad fremtiden bringer for indehaver af Portlands Kenneth Kirketerp (foto), er endnu uklart. Medindehaver Jacob Rand Jensen vil i stedet koncentrere sig om driften af Dronning Louise på Torvet, som han også bestyrer. Arkivfoto: Joan Karlsen
For knap 1,2 millioner kroner kan kaffe- og vinbaren Portlands blive din. Indehaverne har efter fem år besluttet at sætte sælge det populære koncept, der i 2018 blev kåret som Byens Bedste Fredagsbar.

Esbjerg: Det er blevet tid til at prøve noget nyt, mener Kenneth Kirketerp og Jacob Rand Jensen, der er indehavere af Portlands på hjørnet af Kirkegade og Skolegade. Fem år efter, at kaffe- og vinbaren slog dørene op, har duoen besluttet at sætte stedet til salg.

- Vi havde egentlig aldrig forestillet os, at vi skulle blive ved i så mange år, men tiden er fløjet afsted. Det har aldrig været drømmen, at vi skulle blive ved, og derfor er vi enige om, at tiden er inde til at forsøge at sælge baren videre, forklarer Kenneth Kirketerp.

Han håber at finde en køber, der vil fortsætte med samme koncept og ånd.

Portlands slog dørene op i efteråret 2014 og fungerer som kaffebar i dagstimerne og vinbar om aftenen. I 2018 blev Portlands kåret som Byens Bedste Fredagsbar, da JydskeVestkysten i samarbejde med Bilka og Home hyldede byens handelsliv.

Barens navn er inspireret af havnebyen og romanheltinden Nina Portland kendt fra forfatteren Jens Henrik Jensens populære trilogi, og det vestjyske ophav en et gennemgående tema i indretningen med møbler fra Bruunmunch og kunst af René Holm.

Annonce

Mægleren

Portlands er sat til salg via restaurantmaegler.dk, der har til huse i København.

Baren, der har et samlet areal på 270 kvadratmeter, koster 1.195.000 kroner og har siddepladser til 60 gæster indendørs og 40 gæster udendørs. Den månedlige husleje beløber sig til 37.710 kroner.

For salgsopstilling og yderligere informationer henvises til mægleren på info@restaurantmaegler.dk.

Baren er stadig åben

For 1.195.000 kroner kan man blive indehaver af barens navn, brand og inventar – det gælder alt fra parasoller til brætspil, kaffemaskiner og køleskabe.

- Vi håber, at vi kan finde en køber, der vil fortsætte med kaffe, vin og tapas som nu, men hvis der kommer en køber med en drøm om at åbne en sushi-restaurant i stedet, så siger vi heller ikke nej. Tiden må vise, hvad det ender med, siger Kenneth Kirketerp og understreger, at selvom Portlands nu er sat til salg, er det ikke ensbetydende med, at baren er lukket.

- Vi ved jo ikke, hvor lang tid, det vil tage at sælge stedet. Der kan gå fem måneder, eller der kan gå et år, men indtil da, fortsætter vi som hidtil, siger han.

Indendørs har Portlands siddepladser til cirka 60 gæster, mens gårdhaven ud mod Kosmoramakarréen kan rumme cirka 40. Ejendommen ejes af Villemoes Holding, og den månedlige husleje beløber sig til cirka 37.000 kroner.

Selvom konkurrencen på det esbjergensiske restaurationsmarked er hård, mener indehaverne sagtens, at det kan lade sig gøre at banke en sund forretning op.

- Det kræver hårdt arbejde, men det kan godt lade sig gøre. Vi har fået det til at løbe nogenlunde rundt, men her er masser af vækstpotentiale, så hvis der kommer en med gode ideer og ny energi, så kan Portlands holde i mange år endnu, mener Kenneth Kirketerp.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce