Annonce
Esbjerg

Byens Bedste vender tilbage

Titlen som Byens Bedste Frisør 2018 tilfaldt César Eugenio, der tog store dele af sit hold med til awardshowet. På grund af stor efterspørgsel på billetter til arrangementet i Musikhuset., rykker vi i år fra Teatersalen til Koncertsalen. Arkivfoto: André Thorup
Inden længe bliver det igen muligt at indstille dine favoritter til et skulderklap, når JydskeVestkysten gentager sidste års succes og hylder Byens Bedste inden for en række kategorier som for eksempel frisør, håndværker og fredagsbar.

Esbjerg: 33.000. Så mange stemmer blev afgivet, da JydskeVestkysten sidste år bad esbjergenserne om at kåre Byens Bedste. Det hele kulminerede med et storstilet awardshow i Musikhuset for 450 mennesker, hvorefter 11 restauranter, foreninger og butikker kunne gå hjem med diplom, hæder og ære.

Nu gør vi det hele en gang til.

- For JydskeVestkysten er det vigtigt at skabe sammenhold i lokalsamfundet. Vi er sikre på, at en kåring af noget positivt, nogen som folk synes gør det godt, kan aktivere folk. Det beviste sidste års flotte stemmetal med al tydelighed. Vi er ikke i tvivl om, at denne kåring er kommet for at blive, siger lokalredaktør Christian Friis Hansen.

Annonce

Byens Bedste 2019

Byens Bedste præsenteres af JydskeVestkysten i samarbejde med Bilka, Home og Det Faglige Hus.

Sidste års vindere blev:

 • Byens Bedste Frisør 2018: César Eugenio
 • Byens Bedste Shopping Til Ham 2018: Kongehuset
 • Byens Bedste Shopping Til Hende 2018: Bahne, Broen
 • Byens Bedste Restaurant & Café 2018: Posthuset
 • Byens Bedste Fredagsbar 2018: Portlands
 • Byens Bedste Take Away 2018: Aunt Betty
 • Byens Bedste Kulturoplevelse 2018: Tobakken
 • Byens Bedste Scorested 2018: Skræddergaarden
 • Byens Bedste Foreningsliv 2018: Esbjerg Ishockey Klub
 • Byens Bedste Håndværker 2018: Jensen & Jensen
 • Byens Bedste Genbrug & Loppefund 2018: De Hjemløses Venner

Indstillingsperioden begynder den 1. august på jv.dk. Billetter til prisuddelingen i Musikhuset den 31. oktober kan købes på mhe.dk/program/byens-bedste/.

Afstemningen – sådan gør vi

Ligesom sidste år bliver afstemningen inddelt i flere faser. Fra den 1. august til og med den 5. september kan du indstille dine favoritter på jv.dk.

Det er herefter op til en håndplukket jury bestående af spydspidser indenfor sport, kultur, politik og shopping at udvælge de nominerede. Dommerpanelet vælger ikke nødvendigvis de butikker eller foreninger, der har fået flest indstillinger, men kan også tage udgangspunkt i den bedste begrundelse – så husk at skrive hvorfor, du mener, at det skal være lige nøjagtigt dine favoritter, der skal vinde, når du indstiller.

Når juryen har udvalgt de nominerede, begynder afstemningen. I perioden fra den 23. september til og med den 21. oktober, kan du på jv.dk stemme på dem, som du mener, fortjener at vinde i de forskellige kategorier.

Awardshow i Musikhuset

Vinderne bliver afsløret under et stort awardshow i Musikhuset den 31. oktober. Igen i år er der lagt op til en stor aften med prisoverrækkelser, underholdning og musik.

Koncertsalen i Musikhuset Esbjerg danner ramme om awardshowet. Tv-vært Anders Breinholt tager styringen som aftenens konferencier, og scenen gæstes i løbet af aftenen af kunstnerne Malte Ebert og Peter Ebberfeld.

Malte Ebert er manden bag aliasset Gulddrengen. Både alter ego og guldkæder er dog lagt på hylden til en blødere og afdæmpet form for popmusik. Debutsinglen ”Rather Be” blev startskuddet til Malte Eberts musikkarriere under eget navn og har nået flere end 4,5 millioner afspilninger på tværs af diverse musiktjenester.

Peter Ebberfeld er radiovært på DR P4, men er mest kendt for sin mangeårige rolle som forsanger i kultorkestret Spar 2. Han udgav tidligere på året en EP med titlen “Andre Steder”, og når han gæster Byens Bedste i Esbjerg, får han følgeskab af flere af de gamle bandmedlemmer på scenen.

- Med det program, vi har fået stablet på benene, er der garanti for et godt show, men først og fremmest er selve kåringen af Byens Bedste en unik måde at hylde bylivet, forretninger, virksomheder og foreninger på. I disse nethandelstider ser vi det på JydskeVestkysten også som en meget vigtig del af den lokale tilstedeværelse at sætte pris på byliv og butikker, siger Christian Friis Hansen.

Følg med i JydskeVestkysten og på jv.dk, hvor der løbende vil blive informeret om, hvor, hvornår og hvordan du indstiller en kandidat og senere stemmer på din favorit.

I 2018 vandt vin- og kaffebaren Portlands prisen som Byens Bedste Fredagsbar. Om de kan gentage succesen i år er op til esbjergenserne at afgøre. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Se billederne: Ribe centrum er oversvømmet

Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 udleder halvdelen af den CO2, der blev udledt i 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Sønderborg

Regn og storm ved mindehøjtidelighed i Bøffelkobbel

Annonce