Annonce
Aabenraa

Byens Grill er sat til salg: Den fortsætter stadig i nabobyen

Den 36 kvadratmeter store Byens Grill i Aabenraa er til salg. Foto: Claus Thorsted
Efter mere end 22 år i gamet ønsker grill-manden Per Wulff at gå på efterløn.

Aabenraa: En epoke inden for grillbars-branchen er ved at være slut. Per Wulff, der har drevet grillbarer i både Padborg, Rødekro og Aabenraa, har besluttet sig for at stoppe, og derfor er Byens Grill på Petersborg tæt ved Løgumklostervej i Aabenraa blevet sat til salg.

- Jeg har et ønske om at komme på efterløn, og så må man jo ikke eje noget, siger den 62-årige Per Wulff.

Per Wulff har haft Byens Grill på Petersborg i Aabenraa i omkring fire år, og efter at han lavede et opslag på Facebook for en uges tid siden, at stedet er til salg samt satte et skilt i vinduet, har der været mange telefonopkald.

- Der har været stor interesse, men nu må vi se, siger Per Wulff, der har været i gamet i 22 år.

Lige nu driver Per Wulff også en Byens Grill i Rødekro. Den vil på et tidspunkt blive overdraget til et familemedlem.

- Byens Grill i Rødekro lukker ikke, men den bliver overdraget til min søn. På den måde bliver det i familien, siger han.

Annonce
Der har været stor interesse, men nu må vi se.

Per Wulff, indehaver af Byens Grill

Et smart navn

Beslutningen om at lukke og sælge grillbaren i Aabenraa har ikke været påvirket af, at der lige nu er ved at blive indrettet en stor restaurant i den tidligere Kiwi-bygning på Petersborg, som dermed bliver nabo til Byens Grill.

- Det har ikke spillet nogen rolle, og jeg ville da også hellere have en restaurant end et supermarked som nabo, hvis jeg skulle vælge, siger Per Wulff.

Interesserede i den flytbare grillbar i det nordvestlige Aabenraa er ikke bundet af den nuværende placering. Har man lyst til at have en grillbar på en anden adresse, er det muligt.

- Grillbaren er flytbar, så hvis man finder en anden stadeplads, så kan man flytte den dertil, siger Per Wulff, der selv har fundet på navnet Byens Grill, der på et tidspunkt nærmest var en lille kæde.

- Da jeg fandt på navnet, tænkte jeg, at så kunne jeg altid flytte til en ny by uden at skulle lave om på skiltet, siger Per Wulff.

Byens Grill på Petersborg i Aabenraa er på 36 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Spændende projekt med Tilflytterbolig

Det går op og ned for landsbyerne. Sådan er det rundt i landet, og sådan er det også her i Vejen Kommune. Et par eksempler fra den seneste tids artikler her i JydskeVestkystens Vejenudgave afspejler meget godt, at det står sådan til: I Hovborg er der et mål om at uddele velkomstkurve til de borgere, som flytter til landsbyen. Men den målsætning er blevet en udfordring, simpelthen fordi der flytter så mange til landsbyen, et det endog er svært at følge med at få uddelt velkomstkurvene. I den østlige ende af kommunen – i Andst – har landsbyens dagligvareforretning, Høkeren, mistet omsætning. Andst er ellers en af de landsbyer, hvor der også har været god gang i tilflytningen og byggeri af nye huse gennem de senere år. Hver sin landsby – med hver deres udfordringer. Men tilbage til Hovborg. Selv om det på jævnt vestjysk kan konstateres, at ”det egentlig går udmærket” i Hovborg, hvor der findes en brugsforening, en kro, virksomheder samt et aktivt foreningsliv, så bliver øjnene alligevel ikke lukket for, at der hele tiden skal gøres noget for ikke bare at fastholde tingene, som de er; nej, der skal også udvikling til. Lokalrådet i Hovborg har just afviklet et møde, hvor det netop handlede om, hvad der skal til for at skabe udvikling og fremdrift, der kan være med til at sikre landsbyens overlevelse. Et af udgangspunkterne for mødet er den statistiske kendsgerning – en træls én af slagsen – nemlig, at der rundt i landet de seneste ti år er flyttet 40.000 beboere fra de små samfund og ind til byerne. Det er tæt på, at tallet matcher indbyggertallet i hele Vejen Kommune. En del af lokalrådets møde kom til at handle om projekt Tilflytterbolig, som Hærvejsklyngen – Hovborg, Lindknud, Gjerndrup, Gesten og Bække – er langt fremme med. Ikke færre end 16 projekter er i gang rundt i landet, og her lokalt har Hærvejsklyngen planer om at købe den tidligere børnehave-ejendom i Lindknud og ombygge den til en Tilflytterbolig. En Tilflytterbolig er rettet mod familie eller par, der ikke er bosiddende i den pågældende landsby, men som af jobmæssige årsager ønsker eller overvejer at flytte tættere på sin nuværende eller kommende arbejdsplads. Tilflytterboligen giver mulighed for, at familien eller parret kan finde ud af, om et nyt lokalsamfund og et eventuelt nyt job er det rigtige valg, inden man investerer i en bolig i et område, man ikke kender. I disse år er der god gang i udviklingen af arbejdspladser i Vejen Kommune, hvilket skaber et potentiale for nye tilflyttere. Den tilflytterkampagne, som Vejen Kommune og UdviklingVejen har i gang, suppleres rigtig fint med projektet med en Tilflytterbolig. Det bliver derfor spændende at følge projektet i Lindknud, og om det efterfølgende lykkes at få en Tilfytterbolig i hver af de fem landsbyer i Hærvejsklyngen. GOD SØNDAG

Annonce