Annonce
Navne

Byens post har bragt posten ud i 40 år

De fleste kender Frank Clausen i Tønder. Han har nemlig været byens post i 40 år. Derudover er han også Tønders julemand og holdleder for TM Tønders håndboldherrer i 1. division. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Frank Clausen har været post i 40 år. Han er et kendt ansigt i byen, og kender hver en smutvej i Tønder.

Tønder: Postarbejder på dispensation.

Sådan startede det for 57-årige Frank Clausen den 1. oktober 1978. Dengang blev han ansat på posthuset i Tønder. Han var endnu ikke myndig, og derfor måtte det være på dispensation. Men den dispensation var godt givet ud af den daværende postmester, for Frank Clausen har slået sine folder på posthuset og i Tønders gader lige siden. Derfor kan han også på tirsdag fejre sit 40 års jubilæum.

Titlen er nu ikke længere postarbejder på dispensation, men derimod overpostbud. En titel, som bringer smilet frem hos den hyggelige post.

- Ja, jeg tilhører jo den generation, der er ansat som tjenestemand. Med det følger de fornemme titler, konstaterer Frank Clausen med et smil.

Annonce

Reception

Frank Clausen fejrer sit jubilæum med en reception tirsdag den 1. oktober klokken 16 til 18 på Tønders gamle posthus.

Han vil gerne vide, hvor mange, der kommer, så giv et praj på telefon 2345 1152.

Kendt ansigt

Når man har leveret posten i Tønder gennem 40 år, bliver man et kendt ansigt. Men Frank Clausen laver også andre ting, der bidrager til, at de fleste kender ham i byen.

Han ser blandt andet frem til at påbegynde sin 27. sæson som Tønders egen julemand. Derudover bruger han mange timer som holdleder for TM Tønders 1. divisionsherrer.

Jobbet som postbud er med til at holde Frank Clausen aktiv og i god form.

- Men det er ikke som i gamle dage. Den gang tog jeg jo jævnligt alle trapperne på Nørremarksvej. Det var rigtig god træning. I dag står alle postkasserne ved skel, så der er ingen trappetræning. Men jeg er fortsat glad for mit job, fordi jeg er sådan bygget, at jeg skal bare være udenfor, siger Frank Clausen, der derfor vedligeholder grundformen med et par ugentlige løbeture.

Frank Clausen fejrer sit jubilæum ved en reception den 1. oktober mellem klokken 16 og 18 på det gamle posthus i Tønder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce