Annonce
Navne

Byens post har bragt posten ud i 40 år

De fleste kender Frank Clausen i Tønder. Han har nemlig været byens post i 40 år. Derudover er han også Tønders julemand og holdleder for TM Tønders håndboldherrer i 1. division. Foto: Hans Chr. Gabelgaard
Frank Clausen har været post i 40 år. Han er et kendt ansigt i byen, og kender hver en smutvej i Tønder.

Tønder: Postarbejder på dispensation.

Sådan startede det for 57-årige Frank Clausen den 1. oktober 1978. Dengang blev han ansat på posthuset i Tønder. Han var endnu ikke myndig, og derfor måtte det være på dispensation. Men den dispensation var godt givet ud af den daværende postmester, for Frank Clausen har slået sine folder på posthuset og i Tønders gader lige siden. Derfor kan han også på tirsdag fejre sit 40 års jubilæum.

Titlen er nu ikke længere postarbejder på dispensation, men derimod overpostbud. En titel, som bringer smilet frem hos den hyggelige post.

- Ja, jeg tilhører jo den generation, der er ansat som tjenestemand. Med det følger de fornemme titler, konstaterer Frank Clausen med et smil.

Annonce

Reception

Frank Clausen fejrer sit jubilæum med en reception tirsdag den 1. oktober klokken 16 til 18 på Tønders gamle posthus.

Han vil gerne vide, hvor mange, der kommer, så giv et praj på telefon 2345 1152.

Kendt ansigt

Når man har leveret posten i Tønder gennem 40 år, bliver man et kendt ansigt. Men Frank Clausen laver også andre ting, der bidrager til, at de fleste kender ham i byen.

Han ser blandt andet frem til at påbegynde sin 27. sæson som Tønders egen julemand. Derudover bruger han mange timer som holdleder for TM Tønders 1. divisionsherrer.

Jobbet som postbud er med til at holde Frank Clausen aktiv og i god form.

- Men det er ikke som i gamle dage. Den gang tog jeg jo jævnligt alle trapperne på Nørremarksvej. Det var rigtig god træning. I dag står alle postkasserne ved skel, så der er ingen trappetræning. Men jeg er fortsat glad for mit job, fordi jeg er sådan bygget, at jeg skal bare være udenfor, siger Frank Clausen, der derfor vedligeholder grundformen med et par ugentlige løbeture.

Frank Clausen fejrer sit jubilæum ved en reception den 1. oktober mellem klokken 16 og 18 på det gamle posthus i Tønder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Illegal indvandrig er alarmerende

Fra statistikkerne ved vi, at der er godt 800.000 indvandrere og efterkommere i Danmark. Opgørelserne siger naturligt nok ikke noget om den illegale indvandring, da de pågældende personer ikke er registreret. Men Rockwool Fonden har et skøn. Ved hjælp af en avanceret statistisk model vurderer Rockwool Fonden, at cirka 26.000 personer opholder sig ulovligt i landet. Det er en stigning på 18 procent, siden fonden kom med sin seneste rapport i 2016. Nyheden er alarmerende. Et er den lovlige immigration, der så sandelig også har skabt udfordringer. Men noget ganske andet er, at vores land åbenbart huser mennesker, vi intet aner om. Vi har således ikke mulighed for at tjekke, om de pågældende er farlige kriminelle eller måske endog terrorister. I sagens natur er der indbyggede usikkerheder i rapporten. Men ifølge fondens egen forskningsenhed holder det med 95 procents sandsynlighed stik, at mellem 23.000 og 29.000 personer lever under jorden her til lands. Hver og en af dem er en for mange. Tilsyneladende er der to former for illegal indvandring. Uvist hvordan lykkes det åbenbart nogle mennesker at snige sig hertil og gå i skjul. Andre indrejser lovligt, men opholder sig efterfølgende i Danmark i strid med lovgivningen. Blandt andet sker det åbenbart, at kinesere udnytter deres landsmænd som kummerligt betalt arbejdskraft i restaurationsbranchen. Kokkene kommer til Danmark i henhold til den såkaldte beløbsordning. Den sikrer på papiret kineserne en ganske udmærket løn. Men Fagbladet 3F skriver, at ingen eller kun få fridage samt groteske arbejdsuger kombineret med fradrag for kost og logi reducerer den reelle timeløn til omkring 25 kroner. Kinesiske kokke er næppe den store trussel mod rigets sikkerhed. Men de pågældendes ophold er ligeså ulovligt som alle andre illegale immigranters. Derfor er der også her behov for en energisk indsats med at opspore og udvise disse mennesker, ligesom deres arbejdsgivere naturligvis skal gøres ansvarlige.

Kolding

Venstre i Kolding Byråd mister endnu et medlem: Due Paarup skifter til de radikale

Kolding

Forliget om at lukke Kolding havn er dødt: Nu skrider Socialdemokraterne også

Annonce