Annonce
Erhverv

Byens største entreprenørfirma dropper nyt domicil ved Esbjerg Strand: Mavefornemmelsen var til noget andet

Med et rådgiverteam bestående af lokale Ingeniør’ne og Arkitektfirmaet Lolk samt Aarhus-baserede Friis & Moltke ville Nembyg opføre dette markante domicil tæt ved rundkørslen ved Esbjerg Strand. Nu er projektet droppet og i stedet har Nembyg købt en ejendom på Øresundsvej 11 i Kjersing, hvor engang MT Højgaard holdt til, Mange af Nembygs ansatte har en fortid hs netop MT Højgaard.
Det store entreprenørfirma NemByg med 100 ansatte har valgt at droppe byggeriet af et markant nyt firmadomicil med værksted og produktion ved Esbjerg Strand. I stedet har NemByg købt en ejendom i Kjersing.

Esbjerg: Det er ikke nogen skam i at lytte til sin mavefornemmelse, trække i håndbremsen og omgøre en allerede truffet beslutning

Det er nogenlunde den proces, som ejerne af Esbjergs og landsdelens største entreprenørvirksomhed NemByg har været igennem, og som betyder, at NemByg har droppet at opføre et firmadomicil på H.E. Bluhmesvej - ved den i folkemunde benævnte Esbjerg Strand-rundkørsel.

Det runde, markante domicil på 2.500 etagekvadratmeter skulle have været med værksted og lagerhal. I stedet udbydes den store grund, som er skabt til at sætte et visuelt stærkt aftryk ved Esbjergs nye bydel, nu som et projektsalg.

Annonce


Mavefornemmelsen omkring pladsen var ikke den rigtige.

Jesper Holm Nielsen, bestyrelsesformand i NemByg A/S


- Det har bestemt ikke været nogen nem beslutning, men ting udvikler sig som bekendt og hen ad vejen er vi kommet frem til, at det ikke rigtig er muligt at samle alle vores aktiviteter på lokaliteten, og vi skulle så ud for at leje plads andre steder. Mavefornemmelsen omkring pladsen var ikke den rigtige, fastslår Jesper Holm Nielsen, bestyrelsesformand i NemByg A/S.

Vækstrejsen fortsætter

NemByg er i løbet af de seneste ni år vokset fra 10 til 100 ansatte, mens firmaet er blevet en betydelig aktør på markedet for total- og hovedentrepriser. En flytning fra virksomhedens nuværende adresse på Østre Industrivej i Tjæreborg, hvor funktionærerne sidder i midlertidige pavilloner, var, og er fortsat det næste naturlige skridt i NemBygs vækstrejse.

Om NemByg A/S

NemByg er stiftet for mere end 40 år siden af Niels Erik Mathiasen, far til medejer Jørgen Mathiasen. Dengang hed firmaet Nem Huse.

I 2006 skiftede firmaet navn til NemByg og Jørgen Mathiasen overtog virksomheden som et led i generationsskiftet.

Jesper Holm Nielsen indtrådte i 2012 i ejerkredsen på lige fod med Jørgen Mathiasen, og håndværksvirksomheden blev skaleret op til en entreprenørvirksomhed, hvor fagentrepriser i højere grad ændrede sig til hoved- og totalentrepriser

I dag er NemByg Esbjergområdets førende totalentreprenør, og virksomheden har Karsten Larsen som adm. direktør, mens ejerskabet er delt mellem Jesper Holm Nielsen og Jørgen Mathiasen med hver 25 procent og Brygge Partners I med flere lokale pengestærke folk bag sig

Således rykker NemByg, som sidste år fik et overskud på 21,4 millioner kroner før skat, tilbage til et, for mange af virksomhedens ansatte, historisk sted. NemByg er nemlig på mange måder bygget på fundamentet af entreprenørgiganten MT Højgaard, tidligere murermester M Oskar Nielsen, hvis sidste markante placering i Esbjerg, inden man lukkede, var på Øresundsvej.

Annonce

Rykker ind næste år

Netop denne knap 25.000 kvadratmeter store ejendom med et kontordomicil med synlig facade mod Kjersing Ringvej og stor produktionshal og værksted har NemByg købt af Odense-selskabet Birk & Bang A/S.

Fra Kjersing Ringvej er NemBygs nye domicil med adresse på Øresundsvej meget synligt. Oprindeligt havde MT Højgaard til huse på ejendommen, og på den måde vender mange ansatte hos NemByg hjem, eftersom NemByg er bygget på resterne af MT Højgaard i Esbjerg. Privatfoto

- Det er et sted, hvor vi får pladsen til at udfolde virksomheden, og det er samtidig pudsigt nok et sted, som en del ansatte i virksomheden har et historisk forhold til, siger Jesper Holm Nielsen.

Han forventer, at NemByg kan rykke ind på adressen på Øresundsvej 11 ved siden af Cocio Chokolademælk i første kvartal næste år.

Det er direktør og partner Karsten Lindgård Jensen fra EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg, der har formidlet handlen, og han glæder sig over, at netop NemByg er køber af ejendommen på Øresundsvej.

- Det er jo en både spændende og markant erhvervsejendom, vi har solgt til NemByg. Ejendommen har en rigtig god beliggenhed helt ud til Kjersing Ringvej og har været til salg som en udlejningsejendom med to udenlandske offshore firmaer (ABB + Unity, red.) som lejere. Som esbjerggenser er det glædeligt, at ejendommen igen kommer på lokale hænder og fremover igen skal bruges til sit oprindelige formål, nemlig entreprenørvirksomhed, siger han.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Høsten er landmændenes eksamen: Det tegner til en middelpræstation til god pris

Danmark

Søndagens coronatal: 644 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Sønderborg

Usædvanligt tilbud: Køb en hel gade for under en million

Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Sønderjylland

For de tohjulede: Ny grænsecykelrute på 307 kilometer er åbnet

Livsstil

Slut med fast adresse: Campingplads skal være for campister

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Erhverv

Fritidsjob er mere end lommepenge for 15-årige Brihan: - I en ung alder lærer du, hvordan livet fungerer

Tønder

Udsatte borgere fik sig en oplevelse for livet: Stegt sild og skrædderduelse mod kedsomheden

Danmark

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Livsstil For abonnenter

Ny mand på campingpladsen: Lejrchef foretrækker at sove i telt

Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Aabenraa

68-årig dement kvinde fundet i god behold

Annonce