Annonce
Tønder

Byfester var klar til fest, men må nu aflyse

Hverken Skærbækløbet, gadefodbold eller byfest med musik bliver afholdt i år på grund af corona. Det var ellers planlagt at festlighederne skulle løbe af staben den 17. til 21. juni. Arkivfoto: Christer Holte
Hverken Klostermærken, Skærbæk byfest og eller Open Air bliver til noget i år - ligesom utallige andre arrangementer. Det ærgrer formændene sig over, da de havde håbet på, at Danmark ville blive åbnet, så arrangementerne kunne gennemføres. Men de kommer ikke til at lide økonomisk under en aflysning.
Annonce

Løgumkloster/Skærbæk: - Shit, shit, shit.

Det var den første tanke, der gik igennem Henning Christensens hoved, da han i går hørte Mette Frederiksen på sit pressemøde fremlægge, at alle store forsamlinger, herunder festivaler og byfester, er aflyst til og med august.

Formanden for Klostermærken havde ellers håbet på, at arrangementet i Løgumkloster, der var planlagt den 8. og 9. august, kunne løbe af stablen.

- Klostermærken ligger sidst på sæsonen, så vi havde da drømt om at, at restriktionerne nåede at blive ophævet, siger Henning Christensen.

I Skærbæk er man også ærgerlig over, at Skærbæk byfest og Open Air, der skulle afholdes den 17. til 21. juni, må aflyses.

- Vi havde håbet på, at Danmark ville åbne inden byfesterne. Men jeg havde ikke regnet meget med det, fortæller Steen Rude, der er formand for byfesten i Skærbæk.

- Det bliver ikke på samme niveau som Klostermærken, hvis vi skal holde en fest i for eksempel september. Klostermærken beror på tivoli og kræmmere, og det set-up skal være der.

Henning Christensen, formand for Klostermærken

Annonce

Udskydes ikke

Det ærgrer formændene, at de må aflyse byfesterne, da man var nået så langt med planlægningen af arrangementerne, at det bare handlede om at trykke på knappen.

- Vi havde lagt musikprogram op på hjemmesiden, så alt stod klar. Vi begyndte allerede med planlægningen til dette års byfest i januar, hvor vi har haft møde hver 14. dag. Vi manglede lige den sidste finpudsning, fortæller Steen Rude.

Man har dog valgt ikke af udskyde Skærbæk byfest og Open Air til senere på året. Formanden tror ikke, at det vil blive det samme, selvom de havde fået lov til at slå teltdugene op senere.

- Jeg tror ikke, at det havde fået den samme effekt, hvis vi kunne afholde det. Der vil ikke komme det samme antal gæster, fordi folk vil have travlt med at få styr på økonomien, mens andre vil have travlt med at komme afsted på ferie, vurderer han.

Henning Christensen er dog af en lidt anden opfattelse. Selvom man også har valgt ikke at udskyde Klostermærken, afviser han ikke, at man kan stable en anden form for fest på benene, når Mette Frederiksen igen åbner op for Danmark.

- Det bliver ikke på samme niveau som Klostermærken, hvis vi skal holde en fest i for eksempel september. Klostermærken beror på tivoli og kræmmere, og det set-up skal være der. Går de i hi nu, er det ikke sikkert, at de er klar i september. Men jeg tror, at mange særligt restauratørerne har brug for en fest. Det tænker jeg ikke, er bøvlet at stable på benene som et plaster på såret, siger Henning Christensen, der understreger, at arrangørerne af festlighederne havde mange nye tiltag i ærmet, som i stedet bliver en del af næste års Klostermærken.

Annonce

Økonomi

Selvom man var nået langt med planlægningerne, har det ikke de store økonomiske konsekvenser for arrangementerne, at de må aflyses.

- Som forening har vi ikke mange udgifter i forbindelse med Klostermærken. Det er os som forening, der lejer stand-pladserne ud, men det er de forskellige aktører, der har de store øltelte, spisesteder og musikken. Det er dem, der får en lussing på grund af aflysningen. Men vi kunne aldrig drømme at sende regninger for stand-pladserne, fortæller Henning Christensen.

I Skærbæk skal man nu til at undersøge, hvordan man kan få del i regeringens hjælpepakke, eller om man kan lave en aftale med bookeren af musikken, nu når den er aflyst.

- Byfesten er baseret på frivillige hænder, så vi har kun udgifter til musikken, der var planlagt om lørdagen. Men vi er i dialog med vores booker, om vi kan lave en aftale om en kompensation, ellers vi skal se på, om vi kan få del i hjælpepakken, siger Steen Rude.

Klostermærken må også se i øjene, at der ikke bliver meget fest i år. Formand, Henning Christensen, afviser dog ikke, at man kan finde på at afholde en mindre fest senere på året, hvis Danmark når at åbne op igen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce