Annonce
Læserbrev

Byg Hærvejsmotorvejen til fremtidens grønne biler

Annonce

Læserbrev: Man kan her i avisen læse Anne Birgitte Levisens (ABL) angreb på den jyske parallelmotorvej, også kaldet ”Hærvejsmotorvejen”, der stemples som en trussel imod klimaet og som værende uden økonomisk mening for samfundet. Desværre rammer ABL helt ved siden af skiven.

Rent trafikalt giver motorvejen særdeles rigtig god mening som en nødvendig fremtidssikring af kapaciteten i Den Jyske Transportkorridor nord-syd. Desuden giver den en markant kortere transportvej ned gennem Jylland – det er godt for økonomien og miljøet. Endelig bidrager parallelmotorvejen til en aflastning af den trafikale flaskehals ved Vejlefjordbroen fordi der kommer en langt kortere genvej tæt forbi Billund.

Det samlede projekt står også stærkt rent samfundsøkonomisk med en forretning på 5-6 procent, når alle etaper er bygget. Der hersker ingen tvivl om projektets store betydning for vækst og jobskabelse i store dele af Jylland og en styrket udvikling længere mod vest.

Det er formentlig også årsagen til, at hele 31 borgmestre på tværs af partier har erklæret deres opbakning til motorvejen. Og miljømæssigt er det glædeligvis lykkedes at finde skånsomme linjeføringer, så følsom natur såsom Vejle Ådal ikke berøres. Desuden vil den kortere køreafstand medføre mindre energiforbrug til gavn for miljøet. Med til historien hører, at fremtidens biler, busser og lastbiler bliver fossilfrie, så der til den tid bliver tale om en grøn vækstmotorvej.

Jeg ser frem til de forestående trafikforhandlinger, hvor vi blandt mange andre tiltag dels skal have fastlagt linjeføringen for den jyske parallelmotorvej, dels skal vi bane vejen for det første spadestik i den sydlige etape i 2023.

Hvor der er vilje, er der vej!

Kristian Pihl Lorentzen,, MF og transportordfører for Venstre. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce