Annonce
Aabenraa

Bygade spærret for trafik: Boliger brød i brand for anden dag i træk

Politiet arbejder ud fra en teori om, at de to brande er påsat. Arkivfoto: Michael Bager

Terkelsbøl: Natten til fredag klokken 3.06 blev Brand & Redning Sønderjylland kaldt ud til en brand på Terkelsbøl Bygade 21 i Terkelsbøl nær Tinglev.

Det viste sig at være det samme sted, hvor der også var brand natten forinden, nemlig i to lejligheder, der udbrændte. Allerede torsdag arbejdede politiet ud fra en teori om, at branden var påsat.

Vagtchefen ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Søren Strægaard, oplyser, at brandvæsnet denne gang vil lade boligerne brænde ned til grunden.

Af samme grund vil Terkelsbøl Bygade være afspærret til omkring klokken 7.30.

Ifølge politiet har der ikke befundet sig nogen personer i lejlighederne. Det er endnu ikke lykkedes at få kontakt til beboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Vejen

Cyklisten blev kørt ned

Annonce