Annonce
Sønderborg

Byggeboom i Sønderborg: B42 vil bygge 10 almene boliger på Møllegade

Børnehuset Møllegade døjede i mange år med skimmelsvamp, og derfor flyttede man i 2017 til midlertidige lokaler på Voldgade og derefter til en nedlagt børnehave i Ulkebøl, hvor de er i dag. Arkivfoto: Claus Rantzau Møller
Boligforeningen B42 vil bygge nye boliger, hvor Møllegade Børnehave tidligere dag havde til huse, samt hvor den tidligere tyske børnehave i Broager havde hjemme.

Sønderborg/Broager: Økonomiudvalget godkendte onsdag, at Boligforeningen B42 må bygge nye boliger på både Møllegade i Sønderborg og Vestergade i Broager.

I Sønderborg er der tale om 10 nye almene familieboliger, mens der i Broager bliver tale om ældreboliger, som bliver bygget med adgang til dagcenteret på Broager Plejecenter.

- Vi mangler almene boliger i centrum af Sønderborg, så det er dejligt, at der er nogle, som vil bygge det, siger borgmester Erik Lauritzen (S).

Annonce

Møllegade Børnehave havde hjemme der, hvor B42 vil bygge boliger. Sønderborg Kommune har dog ønsket at opsige lejemålet, da man er ved at bygge det nye Midtbyens Naturbørnehus, hvor Møllegade Børnehave skal flytte ind, når byggeriet står færdigt.

- Når det kommer til ældreboligerne i Broager har kommunen haft et ønske om, at bygge nogle centrale ældreboliger, og det vil vi gerne hjælpe med. Vi ejer i dag bygningen, hvor den tyske børnehave havde hjemme, forklarer Mikael Jensen, der er direktør i boligforeningen.

Udover projektet på Møllegade og Vestergade er boligforeningen netop gået i gang med at udleje de boliger, som den er ved at bygge sammen med Hanssen Ejendomme på den gamle JF-grund på hjørnet af Vølundsgade og Linde Allé.

Tager tid

Mikael Jensen kan ikke sige noget om, hvornår man forventer at boligerne vil være færdige, da man endnu mangler en endelig godkendelse i byrådet.

- Rådgiverne hernede har rigtigt travlt, så det er svært at sige, hvornår de er færdige. Projektet på Møllegade har vi arbejdet på i et par år, så der er vi egentligt klar til at gå i gang, siger direktøren.

De 10 almene familieboliger i Sønderborg bliver cirka 100 kvadratmeter store, og der bliver tale om 3-4 værelses lejligheder, forklarer direktøren.

- Det er boliger, som kan bruges både af en mindre familie eller af et ældre ægtepar, som gerne vil have noget mindre end parcelhuset, siger Mikael Jensen.

Sønderborg Kommune er bundet af lejekontrakten med B42 indtil 2025, og der har været en årlig husleje på 244.000 kroner om året, men huslejen er blevet reduceret siden flytningen i 2017.


Det er boliger som kan bruges både af en mindre familie eller af et ældre ægtepar, som gerne vil have noget mindre end parcelhuset.

Mikael Jensen, direktør boligforeningen B42
Annonce
Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sønderborg

Alt dyreliv i dam er væk: Forurening efter storbrand koster også ænder og svanefamilie livet

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce