Annonce
Tønder

Byggecentre nyder godt af renoveringslysten: - Vi skal ikke klage

Der har været trængsel ved byggemarkederne under corona-nedlukningen. Arkivfoto: Uwe Iwersen
Byggemarkeder i Tønder og resten af landet har kunnet mærke, at flere danskere har renoveret eller bygget til.
Annonce

Tønder: I 2020 steg antallet af byggetilladelser markant i Tønder Kommune, hvor godkendelser til simple konstruktioner alene stod for en stigning på 70 procent.

Der har da også været mange kunder forbi de lokale byggemarkeder for at hente materialer, hvad enten det har været til gør-det-selv projekter eller professionelle håndværkere.

- Vi kan godt mærke, at der har været godt gang i byggeriet i 2020, det er ingen hemmelighed. Det har der været på landsplan, og vi har set tal lignende dem, vi ser i Tønder fra en række andre sønderjyske kommuner. Så det harmonerer meget godt med, at vi også har haft en rigtig positiv udvikling i 2020, siger Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsen, der blandt andet har et byggecenter i Toftlund.


Vi kan godt mærke, at der har været godt gang i byggeriet i 2020, det er ingen hemmelighed.

Henrik Clausen, administrerende direktør i Davidsen


Klaus Machmüller, der er direktør for Bygma i Skærbæk og Tønder, kalder 2020 for et spændende år med mange omvæltninger, hvor retningslinjerne ændrede sig ofte. Nogle gange fra uge til uge.

- Ud fra det synes jeg, at vi har haft et godt år i 2020, så vi skal ikke klage. Der har været god aktivitet, og den private sektor har virkelig også fået lavet nogle terrasser og bygget om. Så det har været et godt år, siger han.

Annonce

Penge tilovers

Hos Jem & Fix, der har afdelinger i Tønder og Skærbæk, har 2020 også været et godt år. Men om væksten hænger sammen med stigningen i byggetilladelser, er direktør Claus Petersen ikke sikker på.

- Ikke desto mindre, så har vi haft en fantastisk vækst sidste år, men ikke kun på byggemarkedsprodukter - også på haveting. Så jeg kan ikke sige noget om vores vækst kan relatere til byggetilladelser, jeg kan bare sige, at vi helt sikkert har solgt mere til renovering, vedligeholdelse, forskønnelse af have og så videre, siger han.

Her tilskriver man i høj grad det faktum, at danskerne har været mere hjemme og ikke kunne bruge deres penge på andre områder.

- Vi har nydt godt, at folk har haft penge mellem hænderne, fordi de har sparet på for eksempel rejser, og de har haft tid til at gå og gøre noget. Det er egentlig det, der er vores konklusion, siger Claus Petersen.

I øjeblikket er der grundet covid-19 restriktionerne lukket for private kunder i butikkerne, der dog kan afhente varer, der er bestilt online eller per telefon og mail. Derfor håber Klaus Machmüller, at de snart kan åbne op for alle. Han er dog sikker på, at de nok skal få travlt igen, når først foråret begynder at titte frem.

- En måned længere frem, så tror jeg, at vi får mere travlt igen. Bare solen skinner, så kan vi mærke det med det samme, men vi savner at få de private i butikkerne i år. Vi får det til at lykkedes, men vi vil gerne have kunderne i butikkerne igen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce