Annonce
Kolding

Byggefirma får filial i hovedstadsområdet

Entrepriseselskabet DN-Construction står bag blandt andet udviklingen af Gimbelgrunden. Nu udvider virksomheden med en afdeling i Søborg. I første omgang med tre mand. Ambitionen er at komme op på otte-ni medarbejdere.

Entrepriseselskabet DN-Construction starter med tre mand, men håber at komme op på otte-ni mand på det nye kontor inden for et par år.

Basen er fortsat Kolding, men DN-Construction vil også have en bid af kagen i Københavnsområdet.

Byggefirmaet, der blandt andet står bag udviklingen og opførelsen af en ny skole til IBA i Kolding, har ansat tre medarbejdere, der skal holde snor i opgaverne i hovedstadsområdet.

- Vi har flere større projekter i Kolding, Aarhus og København. Men vi kan bare se, at der sker ekstremt meget i København. Og så har vi fået en del henvendelser fra samarbejdspartner, der gerne vil have, at vi etablerer os i København, siger Henrik Nielsen, der er udviklingsdirektør i DN-Construction.

Vil vokse mere

På under et år er entreprisevirksomheden gået fra 2 til 14 ansatte, og der er ambitioner om at vokse yderligere.

- Nu starter vi ud med tre mand på kontoret i Søborg. Det har altid været meget vigtigt for os, at vi er meget tæt på byggeriet. Inden for en halv times tid skal vi være på stedet, hvis der opstår et eller andet. Derfor er vi nødt til at have et kontor i området. Vi skulle da gerne ansætte et par mand mere i år, og målsætningen er at komme op på otte-ni stykker, siger Henrik Nielsen.

Men så skal selskabet heller ikke være større. Det er nemlig en af styrkerne, når selskabet byder ind på opgaver i hovedstadsområdet. De følger projekterne tæt, og så er det jyske håndværkere, selskabet hiver med til Sjælland.

- Det gør en forskel for vores kunder, at vi er jyder. Det lyder jo som en floskel, men vi gør det, vi siger. På den lange bane er det billigere, at håndværkerne overnatter på Sjælland, siger Henrik Nielsen.

Annonce

DN-Construction

DN-Construction er en del af DN-Group, der udspringer af den mere end 50 år gamle virksomhed Damgaard Nielsen. Udviklingsdirektør Henrik Nielsen og administrerende direktør Jan Jensen står i spidsen for virksomheden, der blandt andet bygger for Atea i Kolding og står bag udviklingen af Gimbelgrunden, der ligger ved siden af det nye universitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

Esbjerg

Fødevarekontrol: For gammel frugt koster Brugsen i Bramming bøde på 30.000 kroner

Annonce