Annonce
Vejen

Byggegrunde – også i Gesten

Byrådsmedlem Niels Therkildsen. PR-foto
Annonce

LÆSERBREV: 153 kommunale boliggrunde bliver udstykket i ti byer rundt omkring i Vejen kommunen efter "Boligudstykningsstrategi 2021 – 2024." Vedtaget enstemmigt af byrådet i sidste uge.

I årene 2015-2019 er der i snit solgt 29 kommunale boliggrunde pr. år og i de første 4 måneder af 2020 er der solgt 21. Så der er mange gode grunde til at bo i kommunen!

I kommunens "Vækst- og bosætningsstrategi" er målet 44.000 indbyggere, i dag mangler vi 1200 for at nå målet. Et ordentligt udbud af byggegrunde er en af mange tiltag for at øge indbyggertallet. Ordentlige forhold for kommunens borgere og virksomheder skal naturligvis også være i orden for at tiltrække og "holde" på borgerne. Også at få unge mennesker hjem igen efter endt uddannelse "udenbys".

Det er bestemt ikke for tidlig at få en plan for udstykning af boliggrunde i Gesten – og få den gennemført. Det har desværre haltet for længe og af praktiske årsager kommer udstykningen først i 2022 ved Stilundvej.


Det er bestemt ikke for tidlig at få en plan for udstykning af boliggrunde i Gesten – og få den gennemført.


Derudover er der skitser til at kunne bygge omkring 8-9 boliger i forbindelse med planer om ny købmandsbutik ved Andstvej.

I perioden 2012-2019 blev der kun solgt èn boliggrund ( i 2017 ) i Gesten. Af gode grunde - fordi der slet ikke var nogen grunde at sælge!

Og det i en landsby med knap 1600 indbyggere. Det skal gøres bedre frem over, også inden for de lovgivningsmæssige begrænsninger der er for hvor mange byggegrunde der totalt må planlægges/udlægges.

54 mill. kr. koster boligudstykningsstrategien i 2021-2024. I kommunens budget er der i perioden afsat 25 mill. kr. for lidt til at gennemføre strategien.

For at skaffe pengene skal de bevilges fra kassen og fra salg af grunde. Således at der er byggegrunde i Gesten og andre byer med efterspørgsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Annonce