Annonce
Esbjerg

Byggegrunde revet væk: Byggelysten har ikke fået corona

De 30 nyeste byggegrunde i Sønderris ligger mellem Tarphagevej og Sønderrisvej.
20 af 30 nye byggegrunde på Plutovænget i Sønderris er blevet solgt på en måned. Dermed ser coronakrisen ikke ud til at have svækket byggelysten i Esbjerg Kommune, hvor tidligere byggegrunde også er røget hurtigt.
Annonce

Esbjerg: Byggegrunde er fortsat populære i Esbjerg Kommune. I starten af juni blev 30 nye byggegrunde sat til salg på Plutovænget i Sønderris, og efter en måned er 20 af dem solgt. Nogle endda efter budrunder, der har øget prisen.

Det skriver Esbjerg Kommune i en pressemeddelelse.


Overordnet set har corona-situationen ikke haft betydning for salget af grunde. Det kan være, at vi vil opleve en forsinket effekt, men lige nu er der en solid interesse for at bygge nyt hus.

Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg Kommune (V)


Coronakrisen ser dermed ikke ud til at have begrænset lysten til at bygge nyt i kommunen. Ved seneste udstykning i 2019 på Erisvænget i Sønderris blev 23 ud af 26 byggegrunde revet væk i første budrunde og endda i gennemsnit til 20 procent over udbudsprisen på grund af budrunder. Året inden var det 33 ud af 36 grunde også på Erisvænget, der var væk efter to budrunder.

Annonce

Nye grunde på vej

- Overordnet set har corona-situationen ikke haft en betydning for salget af grunde. Det kan være, at vi vil opleve en forsinket effekt, men lige nu er der en solid interesse for at bygge nyt hus. Selvom Sønderris igen har vist sig at være populært, så har nybyggerne øje for hele kommunen, siger borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) i pressemeddelelsen.

Udover grundene i Sønderris har Esbjerg Kommune i år solgt 26 parceller til nybyggere. Snart forventes Esbjerg Kommune også at være klar med flere nye grunde i Sønderris på Neptunvænget.

Om byggegrundene

Plutovænget består af to storparceller, otte mindre grunde startende ved 591 m2 og 22 grunde på ca. 1000 m2. Prismæssigt koster grundene mellem en halv og en hel million kroner, men nogle af grundene har været så populære, at en budrunde har øget prisen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce