Annonce
Kolding

Byggematador fik igen solidt overskud: Har senest købt stor ejendom til 72 mio. kroner

- Som ejendomsinvestor og udlejer handler det om at hapse ejendommen på det rigtige tidspunkt. Det er også tilfældet med Midtpunkt, siger Pierre Legarth, der har købt Midtpunkt. Arkivfoto: Søren Gylling
Der er fyldt godt op i lejemålene i ejendomskoncernen Pierre Ejendomme, der står bag en stribe projekter i Kolding. Senest har Pierre Legarth købt Midtpunkt, der ligger midt i Kolding, af et konkursbo for 72 millioner kroner.

Kolding: Halvvejs inde i 2019 har den bogførte værdi af ejendommene sneget sig op på knap 700 millioner kroner i ejendomskoncernen Pierre Legarth Ejendomme. Senest har Pierre Legarth købt Midtpunkt i midtbyen. Ejendommen dækker cirka 7600 kvadratmeter og består i dag af 22 udlejningsboliger og 14 erhvervslejemål.

- Målsætningen er at komme op på en portefølje af ejendomme til en værdi af én milliard kroner inden for få år. I den sammenhæng er det vigtigt at sige, at vi er meget solide. Vi har en egenkapitalandel på 41 procent. Så vi er et velkonsolideret selskab. Vi tænker grundigt over hvert projekt. Omvendt er det heller ikke sådan, at vi laver en Joakim von And og bare lægger penge væk. De skal investeres, siger Pierre Legarth med henvisning til Pierre Ejendomme.

Annonce
Succesen skal ikke kun måles på de årlige driftsresultater. Den helt store værditilvækst kommer over tid, og hvis ejendommene sælges. Men vi er godt tilfredse med 2018.

Pierre Legarth, ejer og direktør af Pierre Ejendomme

Stærkt udviklingsår

På lang sigt skal den seneste investering i Midtpunkt være med til fortsat at skabe overskud i ejendomskoncernen Pierre Legarth Holding, der netop har aflagt regnskab. Bruttofortjenesten er faldet fra 72 millioner kroner til 69 millioner kroner i selskabet, der dækker både ejendomsselskabet og typehusfirmaet Lasse Larsen Huse. Overskuddet før skat er steget fra 33 til 36 millioner kroner.

- Det har været et godt og stærkt udviklingsår. Vi har fortsat en god, kontrolleret vækst. Vi er lykkedes med vores investeringer, og så skal vi huske, at ejendomsinvesteringer jo er langsigtede. Succesen skal ikke kun måles på de årlige driftsresultater. Den helt store værditilvækst kommer over tid, og hvis ejendommene sælges. Men vi er godt tilfredse med 2018, siger Pierre Legarth.

Koncernen er blandt andet lykkedes med at reducere tomgangen i nye ejendomme og ombygge kontorer til boliger, og de større byggeprojekter holder sig inden for budgetterne.

- Det handler jo meget om byggestyring, når vi går i gang med byggeprojekter, og vi holder os inden for budgetterne. Der er spidsbelastninger i branchen, så det kræver noget at holde sig inden for rammerne. Men vores boliger er stort set udlejet, når de står færdige, siger Pierre Legarth.

Det rigtige tidspunkt

Når de 18 lejeboliger på Agtrupvej står færdig i august og september, så vil de være udlejet, lyder vurderingen. Det samme er tilfældet på Saxovej, hvor 33 boliger står klar til august og september, og efter sommerferien håber han, at byggeriet af 80 boliger i Stjerneparken kan gå i gang. Samtidig har selskabet flere erhvervsejendomme, der bliver bygget om til boliger.

- Som ejendomsinvestor og udlejer handler det om at hapse ejendommen på det rigtige tidspunkt. Det er også tilfældet med Midtpunkt, siger Pierre Legarth.

Et andet af benene i koncernen er typehusfirmaet Lasse Larsen Huse, der kom ud med et overskud på 4,2 millioner kroner før skat, og det er som forventet.

- Vi er godt i gang med at opbygge organisationen. Så det ser lovende ud, og vi har fået ny direktør. Det er et meget interessant selskab. Så samlet set er jeg meget godt tilfreds, siger Pierre Legarth.

Pierre Ejendomme, der har adresse i Bredgade, har netop købt Midtpunkt (den trekantede bygning) på den anden side af gaden for 72 millioner kroner af et konkursbo. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];