Annonce
Vejen

Byggeri af nyt vandværk i Øster Lindet er sat i gang

Formanden for Øster Lindet Vandværk, Gunnar Kloppenborg-Skrumsager, til venstre, sammen med vandværkspasser Svend Erik Ricksen. Foto: Jørgen Schultz
Omkring fem millioner kroner investeres der i et splinternyt vandværk på Terpvej i Øster Lindet. Halvdelen af pengene er opsparede midler.

Øster Lindet: Gravemaskinerne har allerede været i gang, og dermed er første spadestik til et nyt vandværk i Øster Lindet sat i gang.

Det nuværende vandværk blev opført i begyndelsen af 1970erne – og er dermed tæt på at runde de 50 år. Omkring fem millioner kroner investerer Øster Lindet Vandværk i det nye værk, som placeres umiddelbart ved siden af det nuværende vandværk. I den nye bygning etableres også omklædningsfaciliteter samt et mindre mødelokale.

- Vores nuværende vandværk har jo den samme teknik, som da det blev opført. Også når det gælder forhold omkring hygiejne og vandbehandling i øvrigt, så fungerer værket, som det har gjort fra starten. Eksempelvis sker filtreringen i åbne filtre. Vi har gennem længere tid arbejdet med planer om at få et nyt vandværk, hvor hygiejnen og teknikken bliver optimeret og gjort tidssvarende. Det nye vandværk vil blive fuldstændig lukket, så der ikke kan ske indtrængen af udefrakommende bakterier, fortæller Gunnar Kloppenborg-Skrumsager, formand for bestyrelsen i Øster Lindet Vandværk.

Annonce

Det nye vandværk vil blive fuldstændig lukket, så der ikke kan ske indtrængen af udefrakommende bakterier.

Gunnar Kloppenborg-Skrumsager, formand for Øster Lindet Vandværk

Nabogrund opkøbt

Vandværket købte for nogle år siden nabogrunden, og det er her, at det nye vandværk bliver opført. Byggeriet ventes at være færdig inden for det næste halve års tid.

- Men selve indkøringen af det nye vandværk vil nok komme til at tage en stykke tid. Mens indkøringen sker, vil vi fortsat kunne anvende det gamle vandværk, tilføjer bestyrelsesformanden.

Af de millioner kroner, som det nye vandværk koster, har Øster Lindet-værket med omkring 350 tilsluttede forbrugere, opsparet et par millioner kroner. Desuden er der optaget et lån på tre millioner kroner, hvor Vejen Byråd allerede i fjor godkendte at stille en kommunegaranti.

Det nye vandværk dimensioneres til en forsyningskapacitet på 150.000 kubikmeter pr. år. I 2018 blev der pumpet cirka 123.000 kubikmeter vand ud. Omkring 70-80 procent af vandforbruget går til dyrebesætninger på de omkringliggende gårde.

Det nye vandværk bliver opført på den grund, som Øster Lindet Vandværk erhvervede tilbage i 2016. Omkring 200 kvadratmeter bliver den nye bygning. Foto: Jørgen Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce