Annonce
Kolding

Byggeri i 15 etager får orangeri: Vi gør lidt ud af drivhuset på toppen

Entreprenør Bjarne Adsbøll fra Adsbøll Entreprise, der skal bygge boligerne, tog første spadestik med Michael Hansen fra PFA og borgmester Jørn Pedersen (V), der fik hjælp af to erhvervspraktikanter, der er i lære som politikere i denne uge. Foto: Søren Gylling
Ejerne i de øverste etager får en forrygende udsigt over fjorden, men også lejerne i de nederste etager får adgang til at kigge ud over Kolding Fjord fra orangeriet på 15. etage.

Kolding: Området er ryddet, og nu skal der bankes pæle i jorden. 53 styks til hvert tårn. Når fundamentet er på plads, vil der over de næste mange måneder rejse sig en bygning i 15 etager. Og de første lejere og ejere kan om godt halvandet år for første gang træde ind i lejlighederne eller nyde udsigten over fjorden fra 15. etage, hvor der kommer et fælles orangeri og tagterrasse.

- Der skal være en slags lounge i bunden, og på toppen bliver der indrettet et orangeri, så selv hvis du bor i bunden, kan du komme op og få noget udsigt ud over fjorden. På toppen gør vi lidt ud af at skabe et drivhus, hvor alle kan komme op og nyde udsigten, siger Michael Hansen, der er senior porteføljemanager i PFA. Tirsdag tog han det første spadestik sammen med borgmesteren og Bjarne Adsbøll, der er direktør i entreprenørfirmaet Adsbøll, der skal bygge tårnene.

Pensionsselskabet har set en langsigtet mulighed for en gevinst til pensionskunderne ved at investere godt 250 millioner kroner i Fjordbrynet. PFA har tidligere i en analyse udpeget Kolding til en af fremtidens vækstbyer, og så ligger grunden godt: Lige bagved lystbådehavnen og tæt på byen, lyder det fra Michael Hansen.

Annonce

- Når vi kigger efter projekter i provinsbyer, så vil vi gerne ligge centralt. Vi går efter de bedste beliggenheder. Det, synes jeg, at vi har fået her. Vi er tæt på vandet. Der er udsigt, og så er der kun et stenkast indtil byen.

Michael Hansen, senior porteføljemanager i PFA

Klar til anden etape

- Når vi kigger efter projekter i provinsbyer, så vil vi gerne ligge centralt. Vi går efter de bedste beliggenheder. Det, synes jeg, at vi har fået her. Vi er tæt på vandet. Der er udsigt, og så er der kun et stenkast indtil byen, siger Michael Hansen.

Efter planen bliver boligerne til og med 8. etage udlejningsboliger, mens de øverste skal sælges.

Planen om at bygge boliger, hvor der tidligere lå en affaldsforbrænding, var aktuelle for mere end ti år siden, men så ramte finanskrisen, og siden har PFA købt grunden. I starten af 2019 meddelte pensionsselskabet så, at det vil opføre 208 boliger fordelt på fire tårn, der kommer op i 15 etager. Nu er første etape med to tårne og 104 boliger gået i gang.

- Vi skal lige i gang med første etape for at fornemme, hvordan det går med udlejningen og salget. Men planen er at sætte anden etape i gang, mens vi er i gang med første etape, siger Michael Hansen.

Det er Home, Kolding Åpark, der står for udlejning og salg af lejlighederne i Fjordbrynet. Udlejningen og salget starter op i løbet af oktober. PFA har købt projektet af Hoffmann Ejendomme, der, inden finanskrisen ramte, også havde planer om at opføre boliger på grunden, hvor der tidligere lå en affaldsforbrænding. Foto: Søren Gylling
Ella Bjerning (t.v) og Sara Schultz er i praktik hos Birgitte Kragh (V) og Jørn Pedersen (V) i denne uge, og de fik mulighed for at hjælpe med første spadestik. - Det var da en lidt speciel oplevelse at være med til første spadestik. Men det er jo blandt andet noget af det, borgmesteren laver, lød det fra Sara Schultz. Foto: Søren Gylling
- Det er ikke hver dag, at vi skal bygge i 15 etager. Vi laver noget i Silkeborg i 10 etager, men det her er det højeste nogensinde. 15 etager er meget, så det kræver, at vi har nogle gode rådgivere med. Det har vi, lød det fra Bjarne Adsbøll, der står i spidsen for Adsbøll Entreprise, der står for byggeriet. Foto: Søren Gylling
- Det bliver ikke det billigste byggeri i Kolding. Men vi håber, at det bliver både familier, singler og ældre, der flytter ind. Der er både toværelses og fireværelses lejligheder, så vi håber, det rammer bredt, siger Michael Hansen ( i midten), der er senior portefølgemanager i PFA. Foto: Søren Gylling
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce