Annonce
Læserbrev

Byggeri sprænger alle rammer

Læserbrev: Byggeriet af den nye skole i Skærbæk sprænger alle rammer, hverken økonomien eller tidsrammen holder.

Oprindeligt kostede det 130 millioner kroner at bygge nyt og 24 millioner for at renovere den gamle skole. Det kan næsten kun være for at gøre et nybyggeri mere spiseligt, at disse tal over tid ændrede sig til 90 millioner for at bygge nyt og 42 millioner for at renovere.

Nu viser det sig så, at prisen nok bliver nærmere de først antagede 130 millioner fremfor 90 millioner. Hvordan kan det lade sig gøre? Skyldes det de eksterne rådgivere? Skyldes det håndværkerne? I så tilfælde må regningen kunne sendes videre.

Eller var licitationsmaterialet konstrueret til at holde prisen på de 90 millioner for at gøre byggeriet mere spiseligt? Det er en rigtig beslutning at bygge skolen færdig i sin oprindelige form, lad være med at bygge en discountskole, det er der ingen der er tjent med og det bliver kun endnu dyrere i længden. De manglende millioner skal jo komme et sted fra, så jeg vil da meget gerne have at vide: Hvem skal betale? Er det kommunens øvrige skoler/elever? Er det de ældre? Er det de ekstra penge fra udligningsreformen? Eller gør man ligesom man gjorde med rådhusbyggeriet, hvor mange poster blev faktureret i forskellige forvaltninger.

Og nu, hvor kommunens rådgiver efter måneders beskyldninger fra Tønder kommune, svarer på beskyldningerne, siger borgmester Henrik Frandsen, at han slet ikke er så tæt på byggeriet og at han ønsker kritikpunkterne undersøgt. Lad mig gætte: Frandsen ønsker ikke en uvildig undersøgelse...

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Vejen

Købmand fik sur smiley og en bøde

Annonce