Annonce
Erhverv

Byggeriet er i gang: Rema 1000 og butikscenter klar i starten af 2021

En ny Rema 1000 er klar til åbning i starten af 2021, hvor også et butikscenter på 10.000 kvadratmeter står klar. PR-foto

Kolding: Byggeriet er så småt gået i gang på en stor grund ved siden af Bauhaus ved Kolding Storcenter, som om lidt over et år skal huse et stort butikscenter og en Rema 1000.

Grunden er ejet af Reitan Ejendomsudvikling, som bygger og sælger ejendomme og butikscentre over hele landet, primært for Rema 1000. Her fortæller direktør Jan Poulsen, at man forventer at være færdig med første etape af byggeriet i starten af 2021: Et cirka 10.000 kvadratmeter stort butikscenter, som blandt andet vil rumme en Rema 1000-butik på 1200 kvadratmeter.

Hvilke butikker, der ellers kommer til at være i det nye center, vil Jan Poulsen ikke komme nærmere ind på, men han oplyser, at der allerede er aftaler på plads med flere lejere.

- Vi har så mange aftaler på plads, så vi føler os sikre nok til at gå i gang med at bygge.

Byggeriet bliver formet som en hestesko, hvor der er parkering i midten, men i første etape bliver kun de to sider af hesteskoen opført, mens man ind til videre holder igen med det sidste ben ind mod Bauhaus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce