Annonce
Kolding

Byggeriet fortsætter derudaf: Sådan skal nyt område med 119 boliger ved Fynsvej se ud

Sådan her forestiller Birch Ejendomme sig, at punkthusene kommer til at se ud. Illustration: Fra lokalplanen
Silkeborgfirmaet og Kolding Kommune klar med lokalplanen for nyt boligområde på den gamle Opel-grund ved Fynsvej. - Vi tror, det bliver dejligt, siger udvalgsformand.

Kolding: Endnu et stort boligprojekt nærmer sig byggestart i Kolding by, og nu sender Kolding Kommune snart lokalplanen for byggeriet i offentlig høring, så alle kan komme med bemærkninger, forslag, ros eller kritik, inden planen skal godkendes endeligt i byrådet.

Denne gang er det det gamle 13.400 kvadratmeter store nedslidte erhvervsområde ved Fynsvej - den såkaldte Opel-grund - der skal have nyt liv, og det er Silkeborg-selskabet Birch Ejendomme, som står bag projektet. Birch Ejendomme har for nylig opført 75 boliger på Hviidsmindegrunden i krydset ved Fynsvej og Bramdrupskovvej, og de er blandt andet undervejs med yderligere et halvt hundrede ved Stadionvej.

På Opel-grunden er det Birch Ejendommes plan, at der skal opføres 119 boliger med mulighed for let erhverv i stueetagen i en vinkelbygning langs Fynsvej, hvor der må bygges i op til fem etagers højde. Højden inde bagved i den nordlige del af området skal holdes nede i tre og fire etager.

Annonce

Flere kig

Bebyggelsen kommer til at bestå af punkthuse, som skal ligge forskudt i forhold til hinanden - og også på hvert enkelt hus bliver etagerne bygget forskudt, så byggeriet ikke fremstår bastant.

Punkthusenes placering sikrer desuden flere kig gennem bebyggelsen, så noget af den eksisterende udsigt for eksempel mod nord til Kolding Bypark bevares - og samtidig er det ideen at trække landskabet fra byparken ind i den nye bebyggelse.

De kommende beboere får cirka 3000 kvadratmeter at boltre sig på udendørs - både til ophold, leg og andre rekreative aktiviteter, og dertil får de fælles tagterrasser på 175 kvadratmeter som en ekstra bonus.

Til børnene kommer der naturlegeområder og områder med mere "vild natur” i mindre biodiversitets-cirkler, som ligger spredt mellem bygningerne, og en større legeplads bliver anlagt i områdets vestlige del.

Annonce

Dejligt

Politikerne i plan-, bolig- og - miljøudvalget har netop i fuld enighed godkendt, at lokalplanforslaget nu ryger i offentlig høring.

- Forslaget er blevet bearbejdet flere gange, og nu synes vi, at vi har fået brudt bebyggelsen op, så den kan leve op til den fine Koldinghave og de huse, der er naboer til bebyggelsen. Der er også tænkt på gode tilkørselsforhold. Vi tror, det bliver et rigtig dejligt boligområde, siger udvalgsformand Birgitte Kragh (V).

Det er det her område, der nu skal forvandles til et område med 119 boliger. Ovenfor ses Koldinghave-bebyggelsen. Illustration: Fra lokalplanen
Sådan skal området disponeres. Kun vinkelhuset ud mod Fynsvej bliver fem etager højt. Punkthusene inde i området bliver højst tre eller fire etager. Illustration: Fra lokalplanen.

Risiko

  • Området ved Fynsvej ligger inden for planlægningsafstand på 500 meter til risikovirksomhed på havnen. Risikovirksomheden vedrører oplag af gødning.
  • Kolding kommune har på baggrund af en risikovurdering vurderet, at den samfundsmæssige risiko er acceptabel, og risikomyndighederne har tilsluttet sig denne vurdering.
Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Sydjylland For abonnenter

Ny anholdelse i stor narkosag: Ung mand mistænkes for indsmugling af 22 kilo amfetamin og salg for 71.000 kroner

Danmark

Fredagens coronatal: Yderligere 1270 er testet positive for corona

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Esbjerg For abonnenter

Pædagogen Lone vil slippe kontrollen over børnene: - De bliver skrøbelige, hvis vi ikke lader dem slå sig på en hammer eller falde ned fra et træ

Varde

Nu er firmaet bag Danmarks bedste burger flyttet ud af kommunen: Slut med naboklager over lugten af stegte løg

Aabenraa

Ikke set siden onsdag: Efterlyst mand fundet død i skovområde

Kolding

Maya på 13 år har samlet ind til Knæk Cancer i fem år: Stopper ikke før der er fundet en kur

Tønder For abonnenter

Trine Jepsen siger farvel til Schackenborg: - Jeg skal være kvinde i eget hus

Erhverv

Skrantende dansk malkemaskine-ikon har vendt skuden efter tab i millionklassen

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Dør for mange af frygtelig sygdom i Grindsted? Ketty har indsamlet bekymringer - og det fører nu til ny undersøgelse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sønderborg

Vores tidligere vaner er vendt tilbage, men håndspritten står stadig: Derfor er pandemiens restriktioner hurtigt blevet fortid

Aabenraa For abonnenter

Sønderjysk cykelkaptajn ramt af to blodpropper: Vi tager én dag ad gangen

Sydjylland

Smitteproblemer bliver mindre i fem kommuner, men trænger sig på i en anden: Syd- og sønderjysk kommune har nu tre-cifret smittetryk

Annonce