Annonce
Vejen

Byggeriet på Poul la Cours Vej i Askov sættes i gang i 2021

85 byggegrunde er på vej med et tæt veliggenhed til bymidten i Askov. Når lokalplanen er godkendt efter sommerferien, vil byggemodningen blive indledt. Illustration: Vejen Kommune
I august ventes det, at lokalplanen for området med 85 nye byggegrunde i Askov kan godkendes. Herefter sættes der gang i byggemodningen. Priserne begynder ved 400.000 kroner.
Annonce

Askov: Det er ikke kun de kommunale byggegrunde, som der er at vælge mellem, hvis det handler om at komme i gang med at få opført eget drømmehus.

Et af de største private projekter omfatter ikke færre end 85 byggegrunde tæt ved Askovs bymidte – på arealerne mellem Ø. Skibelundvej og V. Skibelundvej.

Poul la Cours Vej bliver navnet på området. Projektet er lanceret af de to indehavere af EDC-mæglerne i Vejen, Ole Kronholm og Lars Slangerup.


Interesserede skal derfor ikke byde på grundene, men i stedet indgår man en købsaftale på en konkret grund, når man ønsker det. Det betyder, at købere med det samme kender omkostningerne.


Vejen Kommune har udarbejdet et lokalplanforslag, som har været i fire ugers høring. Lokalplanen skal endelig godkendes af Vejen Byråd, og det ventes at ske på mødet i midten af august.

- De nye byggegrunde bliver i størrelserne fra 618 til 1.399 kvadratmeter, men de fleste af grundene udstykkes i omegnen med en størrelse på mellem 900-1.200 kvadratmeter. Salget starter, så snart lokalplanen er endelig, fremgår det af et nyhedsbrev, som er udsendt omkring projektet.

Annonce

Konkret prisliste

Der vil blive udarbejdet en konkret prisliste, og priserne ligger fra cirka 400.000 kroner og opefter med tillæg af tilslutningsomkostninger.

- Interesserede skal derfor ikke byde på grundene, men i stedet indgår man en købsaftale på en konkret grund, når man ønsker det. Det betyder, at købere med det samme kender omkostningerne og kan benytte dette i forbindelse med budgetlægningen og aftaler med byggefirmaet, fastslår Ole Kronholm og Lars Slangerup.

Lokalplan 312

Området ved Poul la Cours Vej udstykkes til fritliggende boliger eller dobbelthuse på dels almindelige parcelhusgrunde over 700 kvadratmeter og på dels små grunde på 500-700 kvadratmeter. Bebyggelse må etableres i op til to etager.

Som en del af lokalplanområdet indgår grønne kiler med store fællesarealer, gennemgående stier og også den offentlig cykelsti til Askov-Malt skole.

Lokalplanen skal endelig godkendes på byrådets møde tirsdag den 18. august.

Ud over den umiddelbare tilknytning til Askov by bliver der i boligområdet flere stiforløb.

Nord-syd kommer Frugtstien, hvor mange af de mulige bær og frugter bliver plantet. Desuden bliver der Oplevelsesstien, som snor sig gennem området, hvor der bliver mange forskellige aktiviteter for både små børn, større børn og voksne. Det gælder multibane med fodbold, hockey og basketball – med bander og kunstgræs – samt masser af forskellige legeredskaber og balanceudfordringer. Som et særligt plus etableres der udendørs fitnessudstyr til fri benyttelse. Det store anlægsarbejde af Frugt- og Oplevelsesstien færdiggøres under byggemodningen og er indeholdt i grundpriserne.

Det er i øvrigt ingenirørfirmaet Gregersen & Olsson A/S i Vejen, der står for projektering og udbud af vej- og stianlæg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce