Annonce
Esbjerg

Bygherre må vente op til 14 måneder på svar fra planklagenævnet

Folketingsmedlem Anders Kronborg besøgte fredag anlægsgartner Jesper Rohr Jørgensen for at høre mere om det byggeri, der skal anlægges på Varde Hovedvej, og som skal være hovedkvarter for firmaet JRJ Anlæg. Privatfoto
Anlægsgartner Jesper Rohr Jørgensen risikerer at måtte vente 14 måneder, inden han kan fortsætte byggeriet af sit nye firmadomicil ved Ribe. Danmarks Naturfredningsforening har klaget over kommunal landzonetilladelse, men lokalt folketingsmedlem er forbløffet over, hvordan en sag kan have så lang sagsbehandlingstid.

Ribe: Siden marts 2019 har anlægsgartner Jesper Rohr Jørgensens byggeri af et nyt firmadomicil for JRJ Anlæg på Varde Hovedvej nord for Ribe ligget stille.

Til trods for, at Jesper Rohr Jørgensen har overholdt alle love og regler, fået alle de rette tilladelser fra Esbjerg Kommune og samtidig vil lave et grønt byggeri, har Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg klaget over, at Esbjerg Kommune har givet lov til at drive erhverv i en landzone.

Det er DN Esbjerg i sin gode ret til, men for Jesper Rohr Jørgensen betyder det, at sagen nu ligger parkeret hos planklagenævnet, hvor han har fået at vide, at nævnet forventer at kunne færdigbehandle klagen inden udgangen af 2. kvartal 2020.

Det betyder rent praktisk, at Jesper Rohr Jørgensen kan trille tommelfingre i op til 14 måneder, mens han venter på en afgørelse i sagen.

- Esbjerg Kommune har været med på dette projekt helt fra starten, for ellers var jeg aldrig gået i gang. Jeg har på skrift, at alt bliver overholdt. Jeg holder mig inden for alle regler og grænser, og jeg kan ikke gøre andet end at vente, og det frustrerer mig, siger Jesper Rohr Jørgensen.

Annonce

Planklagenævnet

5. marts 2019 fik Jesper Rohr Jørgensen besked på at stoppe alt arbejde på adressen Varde Hovedvej 17 som følge af en klage fra Danmarks Naturfredningsforening.

Hos planklagenævnet hos Nævnenes Hus i Viborg modtog man sagen 9. april.

Jesper Rohr Jørgensen har fået at vide, at han kan forvente sagen færdigbehandlet inden udgangen af 2. kvartal 2020.

Undrer sig

Det lokale folketingsmedlem, Anders Kronborg(S), er forbløffet over, hvordan det, der ligner en forholdsvis enkel sag for en af områdets mindre virksomheder, kan have en så lang sagsbehandlingstid. Anders Kronborg vil som medlem af Folketingets udvalg for landdistrikter og øer nu tage sagen med tilbage til Christiansborg for at se nærmere på, om planklagenævnets sagsbehandling kan gøres enklere og hurtigere.

- Det, der springer i øjnene, er den lange sagsbehandlingstid i en sag af denne karakter, for han har mange penge ude at svømme. At det skal tage så lang tid er ikke med til at skabe den vækst, vi gerne vil have i Danmark, og det bør ikke drukne i bureaukrati, siger Anders Kronborg, mens man også hos Esbjerg Kommune undrer sig over sagen.

- Som kommune synes vi ikke, det er hensigtsmæssigt, at det skal tage op til halvandet år, før en sag er behandlet ved klagenævnet. Det er desværre bare de tider, vi ser, siger Ole Eriksen fra Teknik og Miljøforvaltningen hos Esbjerg Kommune og understreger, at Danmarks Naturfredningsforening ifølge planloven har mulighed for at klage over kommuner, der giver landzonetilladelser til både private bygherrer og erhvervsdrivende.

JydskeVestkysten har forsøgt at spørge ind til sagen hos Danmarks Naturfredningsforening Esbjerg, men her er man ikke vente tilbage på avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Erhverv 112

Modefirma har sagt farvel til 15 ansatte: 2020 handler kun om at begrænse tabet

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce