Annonce
Erhverv

Bygning er sat til salg for mindst 95 millioner kroner: IBC sælger kulørt og markant bygning for at blive lejer

IBC har sat  Innovationsfabrikken til salg, og så vil de leje sig ind. - Lige nu ejer vi hele vores bygningsmasse, det gør det svært at justere op og ned. Det er på den baggrund, at vi har taget beslutningen, siger Jens Gamauf Madsen, der er direktør på IBC. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard
Køberen skal have den store pung med til forhandlingerne, efter at IBC har sat Innovationsfabrikken til salg. Den tidligere Gori-fabrik er udbudt til salg med en mindstepris på 95 millioner kroner. Jorden omkring er også udbudt til salg for mindst 30 millioner kroner.

Kolding: IBC bliver på Innovationsfabrikken. Men nu skal det være som lejer i stedet for som ejer.

Den store uddannelsesinstitution, der også har adresse på Tvedvej i Kolding, købte i 2009 bygningen, der tidligere har være Gori-fabrik, og indrettede stedet til uddannelsesaktiviteter.

Dengang lagde uddannelsesinstitutionen 75 millioner kroner for fabrikken, og der er brugt millioner på at ombygge stedet fra fabrik til uddannelsesinstitution.

- Det er egentlig ikke fordi, at vi har brug for at sælge Innovationsfabrikken, og vi har heller ikke travlt med at sælge. Lige nu er der egentlig fyldt godt op på fabrikken. Men der ingen der ved, hvordan verden ser ud om 10, 12 eller 15 år. Og sidste gang vi havde brug for fleksibilitet, det var i 2014, hvor vi havde brug for mindre plads, der kunne vi ikke gøre noget, siger Jens Gamauf Madsen, der er administrerende direktør på IBC.

Annonce

13.000 kvadratmeter

Processen frem mod et salg har været i gang i flere år, og nu håber IBC, at der er en privat investor, der kan se mulighederne i fabrikken på knap 13.000 kvadratmeter og trække virksomheder ind, hvis der er ledige kvadratmeter.

I udbuddet lægger IBC op til at lave en lejekontrakt på cirka syv år med den nye ejer.

I 2009 købte IBC den gamle Gori-fabrik  for 75 millioner kroner og indrettede stedet til Innovationsfabrikken. Nu er bygningen udbudt til salg for en mindstpris på 95 millioner kroner. Arkivfoto: Maria Tuxen Hedegaard.

- Lige nu har vi faktisk brug for lidt mere plads. Men det vil være lidt tosset at gå i gang med at bygge eller lave nye lokaler, når vi om to år måske har brug for 15 procent mindre plads. Lige nu ejer vi hele vores bygningsmasse, det gør det svært at justere op og ned. Det er på den baggrund, at vi har taget beslutningen, siger Jens Gamauf Madsen, og fortsætter:

- Kommer der en reform, der betyder, at alle skal på efteruddannelse, så skal vi bruge mere plads. Det kan også være omvendt. Det er her, vi har brug for fleksibiliteten til at justere op og ned på pladsen, siger Jens Gamauf Madsen.

Annonce

Tæt på virksomhederne

Siden IBC overtog bygningen har de selv udlejet større og mindre dele til blandt andet virksomheder, når der har været ledige kvadratmeter, og på IBC Kolding adresserne udlejer IBC lige nu til to mindre virksomheder, og blandt andet Koldings Kommunes Ungeenhed og Sosu-skolen.

IBC har nu taget en strategisk beslutning om, at 20 procent af instutionens bygningsmasse skal være leje, og det passer med, at Innovationsfabrikken bliver sat til salg. Ud over de to adresser i Kolding har institutionen to adresser i Fredericia og én adresse i Aabenraa.

- Det er oplagt at kigge på Innovationsfabrikken, fordi det er voksne mennesker, der kommer på stedet for at få uddannelse, og der er i forvejen mange virksomheder på stedet til kurser og konferencer. Det vil være svære at sælge en dagskole med unge mennesker, siger Jens Gamauf Madsen, og fortsætter:

- Vi drømmer om, at hvis der kommer en privat investor, at vi så kunne komme til at bo sammen med nogle virksomheder, der laver noget af det samme, som vi uddanner til, siger Jens Gamauf Madsen.

Annonce

Skal ikke ejer jord

Ud over Innovationsfabrikkken er sat til salg, så skal jorden omkring skolen, som blev opkøbt i 2013, også sælges. Dengang var der planer om at bygge kollegier i forbindelse med uddannelsesinstitutionen.

De to jordstykker er på 45.000 og 10.000 kvadratmeter, og er udbudt med en mindstepris på henholdsvis 20 og 10 millioner kroner. På begge grunde skal der først udarbejdes en lokalplan.

IBC sælger to jordstykker omkring Innovationsfabrikken på 45.000 og 10.000 kvadratmeter,. De er udbudt  med en mindstpris på henholdsvis 20 og 10 millioner kroner. På begge grunde skal der første udarbejdes en lokalplan. Foto: Nordicals Erhvervsmæglere

- Man har tidligere overvejet at lave kollegier på en del af jorden, men det ligger ikke til os, og da vi fik den erkendelse, så var der ikke langt til at arbejde frem mod et salg, så pengene kan komme vores elever til gode, siger Jens Gamauf Madsen, der ikke har øremærke pengene fra et eventuelt salg af jord og bygning.

- I første omgang skal vi selvfølgelig se, hvor vi lander. Men vi har flere steder, hvor det vil give mening at gøre noget ved bygningerne, men om det er i Kolding, Fredericia eller Aabenraa, det ved jeg ikke, siger Jens Gamauf Madsen.

Ejendommen, som er bygget i 1979, var i mange år hovedkvarter for Gori-fabrikken, der var indrettet på en måde, hvor produktion og kontor flød sammen.

Kort om IBC

  • IBC er en fusion af handelsskolerne i Kolding, Aabenraa, Fredericia og Middelfart, og den har årligt i omegnen af 3.000 studerende tilknyttet.
  • I forbindelse med udvidelsen af skolernes aktiviteter kom Innovationsfabrikken til i 2009.
  • Her bliver blandt andet afviklet IBC Kurser, efteruddannelse, kurser og konferencer og det meste af administrationen sidder på Innovationsfabrikken.
Annonce
Erhverv For abonnenter

28-årige Linette er chef for område med 260 medarbejdere i Sydbank: - Jeg har flere gange oplevet, at folk tror, jeg er assistenten

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

Forældre skuffede over tilsyn fra Arbejdstilsynet i asbestsag

Annonce