Annonce
Aabenraa

Bylderup viser Kaj respekt: Hans sidste færd skal være smuk

Kaj Christensen med sin pibe. Privatfoto
Kaj Christensen var en kendt skikkelse i Bylderup. Han døde i denne uge i en alder af 87 år, men på grund af corona-restriktionerne må kun den nærmeste familie deltage i bisættelsen. Borgerne i Bylderup opfordres derfor til at flage på halv og lægge blomster ud til vejen, når Kaj Christensens ligfølge kører forbi for dermed at byde bysbarnet et sidste farvel.

Bylderup: Kaj Christensens sidste rejse kommer ikke til at gå upåagtet hen. Det sørger borgerne i Bylderup for.

Kaj Christensen, kendt i landsbyen som Kaj "Putz", døde i tirsdags i en alder af 87 år, og han bisættes fra Bylderup Kirke lørdag, 28. marts, kl. 11.

Men på grund af corona-restriktionerne er den kirkelige handling forbeholdt den nærmeste familie.

- Derfor er der ikke mulighed for at give Kaj det smukke farvel, som den gamle Bylderup-dreng så inderligt har fortjent, siger Jette Hansen.

- Kaj var min fars fætter, så vi kender familien godt. Mine ældre brødre har leget med Kajs sønner, Jeppe og Palle, forklarer hun.

Derfor har hun taget initiativ til en særlig afsked med Kaj Christensen, der i 25 år var formand for Bylderup-Burkal Idrætsforening og som sådan igangsatte byggeriet af hallen og svømmehallen.

På Facebook-siden "Bylderup-Bov.dk" opfordrer hun således alle borgere til at hejse flaget på halv stang og lægge blomster ud til vejen ad den rute, som ligtoget følger, og dermed vise bysbarnet en sidste ære.

Annonce

Værdig afsked

- Det kunne være et smukt syn og en værdig afsked med hans elskede hjemby, hvor han har tilbragt en stor del af sit lange liv, synes Jette Hansen.

Ruten bliver fra kirken op til købmanden, ad Slogsherredsvej, Surreroj, Engvej, Bylderup-Bov Bygade, Lendemark, Slogsherredsvej og tilbage til kirken.

- Hvis man ikke bor på ruten og alligevel gerne vil deltage, må man rigtig gerne lægge lidt blomster fra haven et tilfældigt sted på ruten. Vi skal nok køre en runde for at rydde op efterfølgende, påpeger Jette Hansen, der på denne måde gerne vil vise, at byen deler familiens sorg i denne tid.

- Jeg er sikker på, at kirken under normale omstændigheder ville være propfyldt, fordi rigtig mange ville være mødt op for at sige et sidste farvel til Kaj. Det er desværre ikke muligt i øjeblikket, erkender hun.

Kendt skikkelse

Kaj Christensen var en meget kendt skikkelse i Bylderup, tilføjer hun.

- Altid positiv. Alle kunne lide ham - han havde altid en kvik bemærkning, fortæller Jette Hansen, der husker Kaj Christensen som en meget sportsinteresseret mand.

- Han dyrkede selv en del sport, han var meget aktiv i Bylderups idrætsforening, hvor han blandt andet var håndbolddommer. Håndbold var i det hele taget havde hans store interesse. Vé den, der turde forstyrre Kaj midt i en vigtig håndboldkamp, husker Jette Hansen.

Kaj Christensen var født i Lendemark. Ni børn voksede op i det lille hus hos forældrene, hvor faderen arbejdede som vejmand. Allerede som 12-årig kom Kaj Christensen ud at tjene i landbruget. Da der blev trange tider i det erhverv, flyttede han til København. Hér blev han ansat ved postvæsenet, hvor nogle af hans brødre også arbejdede.

Senere skiftede han til Tuborg, fortæller hans søn Palle Christensen.

- På et tidspunkt var han hjemme i Sønderjylland på weekend - og hér mødte han min mor, Marie. Hun flyttede godt nok med min far til København, men hun trivedes ikke i storbyen, så de flyttede efter nogen tid tilbage til landsdelen og til Bylderup, hvor min far begyndte at arbejde som murer. Desværre mistede min bror Jeppe og jeg tidligt vores mor, lyder det fra Palle Christensen.

Navnet hænger ved

Efter nogle år skiftede faderen igen erhverv - denne gang til Tinglev Kommune, hvor Kaj Christensen fik ansvaret for den "grønne patrulje", som han kaldte det - en lille flok mennesker, der var blevet ansat af kommunen til at vedligeholde de grønne arealer, fortæller Palle Christensen.

Både han og broren Jeppe har "arvet" faderens øgenavn "Putz".

- Ligesom min far blev kaldt Kaj "Putz", hedder vi to brødre heller ikke andet end Jeppe og Palle "Putz". Det har nu ikke noget med min fars erhverv som murer at gøre, men stammer helt tilbage fra min fars bedsteforældre, der havde en forretning med at pudse og pleje datidens høje hatte, så de blev helt blanke.

Palle Christensen er både stolt og beæret over, at byen sætter så meget i værk for at tage afsked med faderen.

- Det gør indtryk. Som efterladt kan vi ikke få en smukkere afsked med vores far. Og det ville være helt i hans ånd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce