Annonce
Aabenraa

Bylderups borgere skal være med til at redde byens friluftsbad

Badelivet udfolder sig lystigt ved Bylderup Friluftsbad, når vejret er varmt. Foto: Claus Thorsted
Bylderup Friluftsbad skal gennemgå en større renovering i 2021. Kommunen støtter, men lokalsamfundet skal rejse en halv million kroner.

Bylderup: Badegæsterne har fyldt godt i Bylderup Friluftsbad i de senere dages sommervarme.

Hyggeligt og fornøjeligt ser det ud, men nu beder Bylderup Idrætscenter om en ekstra indsats fra lokalbefolkningens side. For friluftsbadet skal gennemgå en større renovering, og det kræver penge. Cirka en halv million skal lokalområdet rejse, og dertil kommer en bevilling fra Aabenraa Kommune.

- Vi har et sponsorløb den 18. august, hvor vi vil begynde at samle penge ind til renoveringen. Og vi har andre idéer - for eksempel salg af plader, som skal hænges op med navne på dem, som har købt pladerne, siger halinspektør Andreas Hansen.

En husstandsindsamling i lokalområdet er også på idélisten, så alle får tilbuddet om at bidrage til at holde liv i friluftsbadet i de næste 50 år.

Badet fylder 50 år i 2021, og renoveringen skal blandt andet være med til at føre badet up to date.

- Det kniber med, at vi kan udskifte vandet så hurtigt, som det er påkrævet, så derfor skal der lægges nye rør under friluftsbadet. Vi vil også have ny belægning omkring badet, og selve badet skal renoveres, siger Andreas Hansen.

Annonce

Et dyrt projekt

Aabenraa Kommune reserverer 1,3 millioner kroner til renovering af Bylderup Friluftsbad.

Pengene vil først blive brugt i 2021.

Ud over dette beløb skal lokalområdet i Bylderup-Bov skaffe cirka en halv million kroner.

Badegæster nyder det

At friluftsbadet trænger til en renovering, tænker badegæsterne ikke over. I den offentlige åbningstid har badet fortrinsvis besøg af familier og unge fra lokalområdet, og de boltrer sig i vandet.

- Det er sjovt, fordi vandet er varmt, lyder det fra en af pigerne i bassinet.

Michael Pedersen fra Tinglev var også i vandet sammen med datteren Lærke og dennes veninde Karla, da avisen aflagde friluftsbadet et besøg.

- Det er første gang i denne sommer, at vi er her. Men vi plejer at komme her flere gange, og hvis man har været ved stranden nogle dage, er det dejligt at bade i friluftsbadet, mener Michael Pedersen.

Mens gæsterne bader, har livredder Erling Bundgaard et nemt job.

- Jeg plejer ikke at skulle redde nogen, men jeg forebygger de farlige situationer ved at fortælle især de unge om reglerne for at bade her, siger Erling Bundgaard.

Han og halinspektør Andreas Hansen glæder sig over, at der kommer 35-40 morgensvømmere hver morgen, og at aktiviteter som for eksempel aquafitness også har tag i mange.

Så de ser frem til, at lokalbefolkningen giver en skærv til friluftsbadet, når det skal renoveres.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce