Annonce
Aabenraa

Bylderups borgere skal være med til at redde byens friluftsbad

Badelivet udfolder sig lystigt ved Bylderup Friluftsbad, når vejret er varmt. Foto: Claus Thorsted
Bylderup Friluftsbad skal gennemgå en større renovering i 2021. Kommunen støtter, men lokalsamfundet skal rejse en halv million kroner.

Bylderup: Badegæsterne har fyldt godt i Bylderup Friluftsbad i de senere dages sommervarme.

Hyggeligt og fornøjeligt ser det ud, men nu beder Bylderup Idrætscenter om en ekstra indsats fra lokalbefolkningens side. For friluftsbadet skal gennemgå en større renovering, og det kræver penge. Cirka en halv million skal lokalområdet rejse, og dertil kommer en bevilling fra Aabenraa Kommune.

- Vi har et sponsorløb den 18. august, hvor vi vil begynde at samle penge ind til renoveringen. Og vi har andre idéer - for eksempel salg af plader, som skal hænges op med navne på dem, som har købt pladerne, siger halinspektør Andreas Hansen.

En husstandsindsamling i lokalområdet er også på idélisten, så alle får tilbuddet om at bidrage til at holde liv i friluftsbadet i de næste 50 år.

Badet fylder 50 år i 2021, og renoveringen skal blandt andet være med til at føre badet up to date.

- Det kniber med, at vi kan udskifte vandet så hurtigt, som det er påkrævet, så derfor skal der lægges nye rør under friluftsbadet. Vi vil også have ny belægning omkring badet, og selve badet skal renoveres, siger Andreas Hansen.

Annonce

Et dyrt projekt

Aabenraa Kommune reserverer 1,3 millioner kroner til renovering af Bylderup Friluftsbad.

Pengene vil først blive brugt i 2021.

Ud over dette beløb skal lokalområdet i Bylderup-Bov skaffe cirka en halv million kroner.

Badegæster nyder det

At friluftsbadet trænger til en renovering, tænker badegæsterne ikke over. I den offentlige åbningstid har badet fortrinsvis besøg af familier og unge fra lokalområdet, og de boltrer sig i vandet.

- Det er sjovt, fordi vandet er varmt, lyder det fra en af pigerne i bassinet.

Michael Pedersen fra Tinglev var også i vandet sammen med datteren Lærke og dennes veninde Karla, da avisen aflagde friluftsbadet et besøg.

- Det er første gang i denne sommer, at vi er her. Men vi plejer at komme her flere gange, og hvis man har været ved stranden nogle dage, er det dejligt at bade i friluftsbadet, mener Michael Pedersen.

Mens gæsterne bader, har livredder Erling Bundgaard et nemt job.

- Jeg plejer ikke at skulle redde nogen, men jeg forebygger de farlige situationer ved at fortælle især de unge om reglerne for at bade her, siger Erling Bundgaard.

Han og halinspektør Andreas Hansen glæder sig over, at der kommer 35-40 morgensvømmere hver morgen, og at aktiviteter som for eksempel aquafitness også har tag i mange.

Så de ser frem til, at lokalbefolkningen giver en skærv til friluftsbadet, når det skal renoveres.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce