Annonce
Aabenraa

Bylderups borgere skal være med til at redde byens friluftsbad

Badelivet udfolder sig lystigt ved Bylderup Friluftsbad, når vejret er varmt. Foto: Claus Thorsted
Bylderup Friluftsbad skal gennemgå en større renovering i 2021. Kommunen støtter, men lokalsamfundet skal rejse en halv million kroner.

Bylderup: Badegæsterne har fyldt godt i Bylderup Friluftsbad i de senere dages sommervarme.

Hyggeligt og fornøjeligt ser det ud, men nu beder Bylderup Idrætscenter om en ekstra indsats fra lokalbefolkningens side. For friluftsbadet skal gennemgå en større renovering, og det kræver penge. Cirka en halv million skal lokalområdet rejse, og dertil kommer en bevilling fra Aabenraa Kommune.

- Vi har et sponsorløb den 18. august, hvor vi vil begynde at samle penge ind til renoveringen. Og vi har andre idéer - for eksempel salg af plader, som skal hænges op med navne på dem, som har købt pladerne, siger halinspektør Andreas Hansen.

En husstandsindsamling i lokalområdet er også på idélisten, så alle får tilbuddet om at bidrage til at holde liv i friluftsbadet i de næste 50 år.

Badet fylder 50 år i 2021, og renoveringen skal blandt andet være med til at føre badet up to date.

- Det kniber med, at vi kan udskifte vandet så hurtigt, som det er påkrævet, så derfor skal der lægges nye rør under friluftsbadet. Vi vil også have ny belægning omkring badet, og selve badet skal renoveres, siger Andreas Hansen.

Annonce

Et dyrt projekt

Aabenraa Kommune reserverer 1,3 millioner kroner til renovering af Bylderup Friluftsbad.

Pengene vil først blive brugt i 2021.

Ud over dette beløb skal lokalområdet i Bylderup-Bov skaffe cirka en halv million kroner.

Badegæster nyder det

At friluftsbadet trænger til en renovering, tænker badegæsterne ikke over. I den offentlige åbningstid har badet fortrinsvis besøg af familier og unge fra lokalområdet, og de boltrer sig i vandet.

- Det er sjovt, fordi vandet er varmt, lyder det fra en af pigerne i bassinet.

Michael Pedersen fra Tinglev var også i vandet sammen med datteren Lærke og dennes veninde Karla, da avisen aflagde friluftsbadet et besøg.

- Det er første gang i denne sommer, at vi er her. Men vi plejer at komme her flere gange, og hvis man har været ved stranden nogle dage, er det dejligt at bade i friluftsbadet, mener Michael Pedersen.

Mens gæsterne bader, har livredder Erling Bundgaard et nemt job.

- Jeg plejer ikke at skulle redde nogen, men jeg forebygger de farlige situationer ved at fortælle især de unge om reglerne for at bade her, siger Erling Bundgaard.

Han og halinspektør Andreas Hansen glæder sig over, at der kommer 35-40 morgensvømmere hver morgen, og at aktiviteter som for eksempel aquafitness også har tag i mange.

Så de ser frem til, at lokalbefolkningen giver en skærv til friluftsbadet, når det skal renoveres.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Danmark

Liveblog: Tyskland har nu 1000 corona-dødsfald

Annonce