Annonce
Billund

Bymidteforum foreslår boliger i tomme butikker i Grindsted

Giv tilladelse til boliger i nogle af de tomme butikker. Det er et af de forlag, som bymidteforum har afleveret til politikerne, og som de skal tage stilling til efter sommerferien. Arkivfoto: John Randeris
Lejligheder i tomme butikker kan være en ny måde at få mere liv i Grindsted. Det foreslår bymidteforum i ny plan.
Annonce

Grindsted: En projektleder, der holder fast i alle tråde og ideer. En koordinator, der samler de frivillige kræfter samt et politisk udvalg, der styrer udviklingen af butikker og liv i bymidten - og giver mulighed for, at der kan indrettes lejligheder i nogle af de tomme lokaler i stueetagen.

Det er nogle af de anbefalinger, der kommer fra bymidteforum, den gruppe af borgere og politikere, der sammen har arbejdet på at udstikke en kurs for Grindsted midtby.

Arbejdet i bymidteforum har resulteret i en udviklingsstrategi for Grindsted bymidte, som først til august skal behandles politisk i økonomiudvalget.

- Der er mange gode ting i den nye udviklingsstrategi, og vi kan bruge den til at styre efter, siger borgmester Ib Kristensen (V).

Han er ikke på forhånd nødvendigvis med på de af udviklingsstrategiens forlag, der koster en hel masse.

- Vi har jo i forvejen sat penge af til både Grindsted og Bilund bymidte, siger han.

Annonce

Boliger i stueplan

Bymidteforum anbefaler i den nye strategi, at Billund Kommune sætter gang i en lokalplanproces for bymidten. På den måde kan man sikre sig, at udviklingen sker i respekt for det eksisterende stationsbymiljø, herunder at byrådet vedtager en lokalplan, som giver mulighed for boliger i stueetagen og andre nye funktioner i bymidten.


Det handler om at skabe så mange grunde som muligt til at besøge byen.

Bymidteforum


Bymidteforum anbefaler også, at kommunen nedsætter et såkaldt §17,4-udvalg, det vil sige et politisk ad hoc udvalg, der også har repræsentanter fra handels- og erhvervsliv, idræts- kultur- og uddannelsesinstututioner.

Annonce

Fra butiksmiks til bylivsmiks

Det vil blandt andet være dette udvalgs opgave at arbejde med at indskrænke handelsområdet og supplere med andre aktiviteter og funktioner, hvor der før var traditionelle butikker.

- Aktiviteter og oplevelser er nogle af nøgleordene i fremtidens byer. Det handler om at skabe så mange grunde som muligt til at besøge byen. Fokus er ændret fra at skabe det rigtige butiksmiks til at skabe det rigtige bylivsmiks, hedder det i udviklingsstrategien.

I anbefalingerne fra bymidteforum bliver der blandt meget andet også lagt vægt på, at byrådet står bag et tydeligt beslutningsgrundlag for nye projekter, så nye bygherrer er helt klare over hvor og hvordan, de kan bygge hvad, og hvor tæt og højt, man vil have byggeri i midtbyen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Fundings analyse: Når Messerschmidt bliver forfremmet, skal du lægge mærke til disse tre ting

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce