Annonce
Billund

Byplanlæggeren tog et spil petanque på Torvet

Formanden for Grindsted Petanqueklub, Palle Jacobsen, vandt over byplanlægger og projektleder Mette Vagner fra Billund Kommune. Foto: Jan Kronvold
Projektleder på Grindsted City Beach Mette Vagner tog et slag kugler med formanden for petanque-klubben, Palle Jacobsen. Han vandt dysten.
Annonce

Grindsted: Byplanlægger Mette Vagner er projektleder på de aktiviteter, der er omkring Grindsted City Beach på Tovet, der også omfatter en stor petanquebane.

Formand for Grindsted Petanqueklub, Palle Jacobsen, har sat Mette Vagner stævne til en omgang petanque og en snak omkring aktiviteterne og bymidten i det hele taget.

Mette Vagner fortæller indledningsvis, at det er kommunens driftsenhed, der har ansvaret for at feje og gøre rent omkring sandkassen og på Torvet. Det sker én gang om ugen.

- Det team fra kommunen, der har bygget sandkassen og terrassen, kommer og reparerer tingene, hvis der er noget der går i stykker. Men vi håber selvfølgelig, at folk passer på tingene, siger Mette Vagner.

De ting, der er blevet bygget på Torvet nu, er optakt til DM i beachvolley, der afvikles i september.

- Det kommer til at foregå på gaden udenfor Boutique Mary, hvor der bliver fyldt op med sand, fortæller Mette Vagner.

Dysten mellem hende og Palle Jacobsen går i gang. Normalt spilles der, til den ene spiller først når 13 point, men i dag spilles der kun til fem point.

Annonce

Formanden vandt

Det er byplanlæggeren, der kommer bedst fra start, da hun placerer sine stålkugler tættest på den lille røde bold, som kaldes grisen. Formanden får dog hurtigt udlignet til 1-1.

- DM i beachvolley kunne lige så godt have ligget ved Magion, men vi har placeret det på Torvet for at trække folk ind til bymidten. Ved at få mere liv bliver det interessant at komme her. Vi vil gerne samle borgerne til andet end handel. Vi tænker på, hvilke andre funktioner, der kunne være interessante i bymidten. Men vi sidder kun med rammerne. Borgere og foreninger skal fylde dem ud, og vi støtter tingene. Samarbejde er den eneste måde, som vi kan løfte det på, mener Mette Vagner.

Mette Vagner lægger ellers flot ud og kommer foran, men formandens rutine og erfaring gør udslaget. Foto: Jan Kronvold

Petanque er en af de idéer, som kommunen har støttet. Det lader nu ikke til at lægge en dæmper på formanden for petanqueklubbens konkurrencegen, og han bringer sig foran med 2-1. Mette Vagner får dog udlignet til 2-2, men så sætter Palle Jacobsen en stærk slutspurt ind og vinder med 5-2.

- Det ville være synd for ham, hvis vi spillede til 13. Så ville han få et alt for stort nederlag, siger Mette Vagner med et stort smil.

Annonce

Infomøde til efteråret

Efter matchen afslører Mette Vagner, at der lige nu arbejdes på rådhuset med at finde ud af, hvilken retning man skal gå med bymidten.

- Vi arbejder med tre spor, nemlig fællesskaber, historien og de fysiske rammer. Målet er blandt andet at få nogle af de tomme lokaler fyldt ud. Enten med boliger, kultur eller gennem et samarbejde med udlejerne. Man kan jo søge støtte til bylivsaktiviteter, som man dog selv skal sørge for at stå for, siger Mette Vagner.

En ny lokalplan for bymidten er også ved at blive udarbejdet. En sådan bliver dog først vedtaget tidligst næste år.

Petanquebanen på Torvet bliver fjernet i slutningen af september - med mindre der er nogle, der gerne ser den blive i bymidten. Så skal der søges om det. Foto: Jan Kronvold

Torvet bliver heller ikke overdækket i år, men Mette Vagner vil ikke udelukke, at det kommer på programmet til næste år i en eller anden form.

- Vi vil gerne have fortalt borgerne om alle de idéer og planer, som vi arbejder med. Derfor forventer vi at indkalde til et infomøde til efteråret. Her vil vi fortælle lidt om, hvilken retning vi går - og så også få input, siger Mette Vagner efter nederlaget.


Det team fra kommunen, der har bygget sandkassen og terrassen, de kommer og reparerer tingene, hvis der er noget der går i stykker. Men vi håber selvfølgelig, at folk passer på tingene.

Projektleder Mette Vagner, Billund Kommune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Friture satte ild i køkken

Danmark

Messerschmidt bliver forfremmet: Afløser Espersen som næstformand i DF

Annonce