Annonce
Varde

Byråd er klar til at bruge millioner på skoler i Helle

Inden længe går ombygningen af skolen og børnehaven i Årre i gang. Arkivfoto: John Randeris

To skoler samt en børnehave i det tidligere Helle Kommune skal renoveres for store millionbeløb. Nu er det indstillet til byrådet, at byggerier kan gå i gang.

Annonce

Agerbæk/Årre: To store byggeprojekter i Årre og Agerbæk er nu klar til at gå i gang. Udvalget for Børn og Læring anbefaler, at byrådet frigiver pengene, og det sker formentlig den første tirsdag i marts.

Det ene projekt er udvidelsen og renoveringen af Agerbæk Skole. Her bliver en idrætshal, der også kan benyttes til andre aktiviteter, bygget ud ved siden af en eksisterende gymnastiksal. Dermed skal eleverne ikke så ofte til Helle Hallen.

Hovedindgangen bliver flyttet, og derudover bliver området omkring den store aula gennemgribende renoveret, og tæt på aulaen bliver der indrettet et bibliotek, der både skal være skolebibliotek og folkebibliotek. Det er første forsøg i Varde Kommune på at lave et skolebibliotek, hvor alle andre borgere også kan låne bøger, men der kan være flere på vej i de kommende år. Det næste sted bliver formentlig Nørre Nebel.

Projektet i Agerbæk koster 14,2 millioner kroner.

Annonce

Børnecentret i Årre

I Årre ligger skolen og børnehaven i samme bygninger. Det skal de blive ved med, men de ældste bygninger rives ned, og det bliver lavet en hel ny tilbygning, som børnehaven skal være i. Skolen får færre kvadratmeter, men det bliver rum, der bedre kan udnyttes til flere forskellige ting.

Det samlede kompleks kommer til at hedde Årre Børnecenter og allerede fra august får både skolen og børnehaven samme leder.

Byggeriet i Årre kommer til at koste 25,4 millioner kroner, men det inkluderer også kloakseparering og energirenovering.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Hver femte turist ønsker mere afstand

Kolding For abonnenter

SF'er opfordrede Søvndal til at gå efter borgmesterposten i vinter: - Nu kan vi måske få en reel valgkamp

Annonce