Annonce
Esbjerg

Byråd forærer forening grundstykke i Kvaglund

Hvis der i Esbjerg Byråd skulle have sneget sig en følelse af gavmildhed ind, så er Dansk Folkepartis Hans K. Sønderby på pletten til at korrigere politiker-kollegerne. Arkivfoto: Martin Ravn
Esbjerg Byråd har overdraget det kommunalt ejede areal, hvor Kvaglundhallen ligger, til Foreningen Kvaglundhallen uden beregning. DF-byrådsmedlem advarede politikerne mod at føle sig alt for gavmilde i den anledning. Bemærkning om kulturberigelse stødte Mussa Utto (S).

Esbjerg Kommune: Selve sagens kerne var der bred enighed om, men det foregik alligevel ikke uden sværdslag, da Esbjerg Byråd mandag aften skulle beslutte sig for, om kommunen vederlagsfrit skulle overdrage grunden, hvorpå Kvaglundhallen ligger, til Foreningen Kvaglundhallen.

1,9 millioner kroner er værdien af grunden, men byrådet skulle ikke af den grund gå rundt og føle sig gavmild, pointerede medlem af Kultur & Fritidsudvalget, Hans K. Sønderby (DF), der i øvrigt selv bor i Kvaglund og har gjort det i 40 år.

Baggrunden for foræringen blev ridset op af formanden for Kultur & Fritidsudvalget, May-Britt Andrea Andersen (K): Sagen er den, at Kvaglundhallen med Esbjerg Kommune har en vederlagsfri brugsrets-aftale, der udløber i 2020. Foreningen Kvaglundhallen ønsker på sigt at udvide idrætshallen og tilhørende faciliteter, men det kræver tilkøb af et større jordareal på grund af den nuværende bebyggelsesgrad.

- Foreningen Kvaglundhallen ønsker derfor at overtage jorden, hvor hallen ligger, gratis, når aftalen med kommunen udløber i 2020, så hallen får større mulighed for at gå i gang med et udvidelsesprojekt, når det bliver aktuelt, sagde May-Britt Andrea Andersen blandt andet.

Annonce

Flere kan følge

  • Der kan følge flere forespørgsler på gratis overdragelse af kommunal jord efter sagen om Kvaglundhallen, mener den kommunale forvaltning.
  • Der findes i alt 10 selvejende haller i Esbjerg Kommune, hvoraf otte er beliggende på Esbjerg Kommunes jord. Forvaltningen har dog p.t. ikke kendskab til, at de øvrige haller ønsker at overtage jorden.
  • Når Kvaglundhallen kommer til at eje jorden, overtager foreningen også forpligtelserne til at holde arealet.

Ikke gavmildt

Hans K. Sønderby, der for mange år siden var valgt til byrådet for De Radikale, ridsede det historiske op for den del af byrådet, der måtte være uvidende om den:

- Jeg havde fornøjelsen af at være formand for byggeudvalget i sin tid, da en kreds af beboere i området tog initiativet til den hal, som vi har i dag. Det skete efter, at tålmodigheden var opbrugt i forhold til, at kommunen ville leve op til de løfter, som især lige op til flere kommunalvalg blev givet til beboerne i området om opførelsen af en kommunal sportshal, sagde Hans K. Sønderby og fortsatte med bemærkninger, der endte med at hidse den eneste byrådspolitiker med anden etnisk oprindelse end dansk gevaldigt op:

- Områdets stærke parcelhusområde bar stort set alle omkostningerne til opførelsen og den efterfølgende drift af Kvaglundhallen. Set i lyset af, hvad der i en årrække er tilflydt mange andre lokalområder, skal jeg ikke undlade at erindre byrådet om, hvad der i sin tid blev givet et område, hvor der med kommunal hjælp blev boligplaceret mange belastede familier i den almennyttige bebyggelse. Senere kom en massiv placering af beboere af anden etnisk herkomst, uden at der skete ret meget for at hjælpe fritidslivet i området. Kommunens bidrag til Kvaglundhallen var en arealleje på én krone og cirka 300.000 kroner til dækning af tilslutningsbidrag til de kommunale forsyningsselskaber, lød salutten fra DF'eren, som dermed gjorde sit til at lægge låg på en eventuel følelse af gavmildhed blandt politikerne:

- Det vil jeg gerne slå fast, at der absolut ikke er tale om. Kommunal gavmildhed til områdets fritidsliv efterlyser vi stadig, tilføjede han.

Provokeret

Mussa Utto (S), der tydeligvis følte sig provokeret af Sønderbys snak om kulturberigelse og belastede familier, sprang på benene og udfordrede Hans K. Sønderbys kendskab til området:

- Du siger, du har været med fra begyndelsen, i dag vil du gerne bremse udviklingen i området. Du går og blander de medborgere, der bor der i dag, ind i sagen, og jeg tror ikke, du har så stor indsigt, lød det blandt andet fra Mussa Utto, inden det samlede byråd stemte for at overlade arealet til foreningen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce