Annonce
Esbjerg

Byråd gav million til børnehave

Flere børnekvadratmeter og bedre forhold til børnene i Jacob A. Riis Børnehave i Ribe, lød det fra formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), på byrådsmødet mandag aften. Arkivfoto.

Esbjerg Kommune: Renoveringen af Jacob A. Riis Børnehave i Ribe har været et stykke tid undervejs - i budgettet for 2017 afsatte politikerne én million kroner til renovering af den selvejende daginstitution, som det også er anbefalet i masterplanen for dagtilbud.

Beløbet blev udskudt til 2018, og børnehaven har nu fået udarbejdet et byggeprogram, så pengene bliver brugt på de formål, der blev peget på i masterplanen.

- Det gælder udnyttelse af tagetagen, så det frigiver flere børnekvadratmeter, renovering af toiletter, garderober og køkken, udskiftning af vinduer mod nord, maling af indgangsparti, ny dør i vindfang, udskiftning af gulv og øvrig renovering i børnehaven. Alt sammen noget, der giver bedre rammer for børn og voksne i Jacob A. Riis Børnehave, forklarede formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF), i byrådssalen mandag aften, da hun bad om frigivelse af beløbet.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

112

Mand straffet for at kaste med sin hund

Annonce