Annonce
Esbjerg

Byråd kan ikke betale: De Hjemløses Venner køber hvidevarer til udsatte borgere

Ingelise Wenzel og resten af bestyrelsen for De Hjemløses Venner giver nu de kommende beboere i de skæve boliger på Novrupvej i håndsrækning. Arkivfoto: John Randeris
En længere politisk debat i byrådssalen mandag aften om manglende økonomi til vaskemaskiner og tørretumblere til de beboerne i de kommende, såkaldt skæve boliger i Novrup, resulterer nu i en håndsrækning fra De Hjemløses Venner.SF-gruppeformand glæder sig.

Esbjerg: De seks socialt udsatte borgere, der skal flytte ind i de kommende, såkaldt skæve boliger på Novrupvej, får hver især både vaskemaskine og tørretumbler betalt af De Hjemløses Venner i Esbjerg.

På mandag aftens byrådsmøde udløste sagen om byggeriet af boligerne en længere debat, fordi byggeriet er blevet noget dyrere, end Esbjerg Kommune havde regnet med. Det resulterer for det første i en huslejestigning til de kommende beboere, men for det andet også, at byggeriet må skæres til, så det planlagte, fælles vaskeri bliver droppet. I stedet er det planen, at man vil forberede vaskesøjler inde i boligerne og overlade udgifterne til indkøb af vaskemaskine og tørretumbler til beboerne. Dén præmis stillede SFs gruppeformand, Diana Mose Olsen, et kraftigt spørgsmålstegn ved det realistiske i, fordi målgruppen til de skæve boliger er stærkt udsatte, sårbare borgere med behov for særlig støtte og omsorg.

På byrådsmødet udtrykte en række politikere fra Social & Arbejdsmarkedsudvalget, under hvem de skæve boliger hører, samme betænkeligheder, men nu kommer bestyrelsen i De Hjemløses Venner, der arbejder for socialt udsatte i Esbjerg Kommune, altså til undsætning efter at have læst om debatten i JydskeVestkysten.

Annonce

Glad SF'er

Formanden for De Hjemløses Venner, præst for indsatte og udsatte Ingelise Wenzel, oplyser således til JydskeVestkysten, at foreningens bestyrelse er blevet enig om at indkøbe de hårde hvidevarer til de kommende beboere:

- Beboerne er vores målgruppe, og vi vil gerne sikre, at de får vaskemaskine og tørretumbler. Ellers er det sandsynligt, at beboerne slet ikke får vasket deres tøj, siger Ingelise Wenzel, der tilføjer, at forhandlere med et godt tilbud på storkøbet af hvidevarerne er velkomne til at henvende sig til hende.

Diana Mose Olsen glæder sig stort over beskeden fra Ingelise Wenzel:

- Hvor er det bare dejligt, at vi har sådan en forening som De Hjemløses Venner, som vi også generelt har et fantastisk godt samarbejde med. Det er flot, at de bare går ind og betaler, for hvor ville det da være ærgerligt, at der hverken er vaskemaskine eller tørretumbler, når vi endelig får lavet boliger til den grupppe borgere, siger hun.

Særlige borgere

Esbjerg Kommune har tidligere oplyst, at målgruppen til de seks skæve boliger er voksne misbrugere eller andre borgere med særlige problemstillinger, som har et særligt behov for støtte og omsorg i egen lejlighed. Det er borgere, der har særlige sociale og adfærdsmæssige problemer og ikke kan klare sig uden støtte.

De kendetegner sig ved at være særligt udsatte, psykisk sårbare, med misbrugsadfærd, og ressourcesvage i egen lejlighed. Deres adfærd gør det vanskeligt for dem at bo i en opgang, fordi de ikke magter at være tæt på andre mennesker. De kommende beboere i de skæve boliger behov for støtte, men de magter ofte ikke at modtage socialpædagogisk støtte. Behovet for praktisk støtte løses af de sociale viceværter, som skal have faste træffetider i servicearealet ved boligerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce