Annonce
forside

Byråd på dybt vand

Læserbrev: Nu fanger bordet - eller gør det. Efter en forhastet beslutning om havnen, er det tid til grundige overvejelser.

Masterplanen indeholdt den gamle plan om lystbådenes flytning til Marina syd. Hvad så nu.

Mon ikke sejlerforeningen siger: Hvorfor flytte? I denne nye sammenhæng med gode boliger lige ved vores gamle lystbådehavn.

Spørg investorerne. Hvem vil investere i den påtænkte Marina City med udsigten til det store udbud af byggemuligheder fremover og til mange års byggeplads som nabo.

Er den plan overhovedet realistisk med muligheden for bevarelse af lystbådehavnen i nord. Er Kystdirektoratet spurgt og har givet sin tilladelse til at bygge ude i fjorden.

Alle byrødder må overveje: Hvordan forklare flytningen af virksomheder med behov for skibstransport til andre havne. Hvilke havne - i Fredericia er der også gang i boliger på havnen. Og det større perspektiv, at flytte transport fra søvejen til motorvejen.

Hvordan vil I agère fremover: Jer, der blev sat udenfor døren som "inhabile". Jer, der stemte for, selv om I er imod - som socialdemokraterne, der uforståeligt stemte ja "for at få indflydelse". Jer, der er venstrefolk, som føler jer bundet af partidisciplinen i det absolutte flertal.

Alle jer, der i 20 år ikke har villet afgive en tomme af det store sydlige havneareal til attraktive formål nord for åen. I øvrigt, hvor flere virksomheder slet ikke er havnerelaterede. Se tilbage til arkitektkonkurrencen om Åparken og den efterfølgende lokalplan, underskrevet af Per Bødker Andersen. Her lå grænsen urokkelig fast forankret midt i Kolding Å. Nu er der ingen grænser for forandringerne.

Spørg så jer selv, om de skibsafhængige virksomheder ikke har al mulig grund til at føle sig røvrendt - og blive absolutte modspillere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];