Annonce
Aabenraa

Byråd strides om prisen for Fjordskolen

Byrådsmødet onsdag blev det sidste i det gamle byråd. 11 af rådets nuværende medlemmer forlader byrådspolitik og erstattes af 11 nyvalgte. Arkivfoto: Søren Gylling.

Et flertal i byrådet vedtog onsdag at afsætte ekstra 12 millioner kroner til ombygningen af Kruså Skole, så Fjordskolen kan rykke ind i lokalerne. Flere politikere tvivler dog på, om den nye pris holder.

AABENRAA: Egentlig står det sort på hvidt: Efter licitationen udgør de samlede udgifter for om- og tilbygningen af Kruså Skole 54.250.000 kroner.

Men det er ikke alle byrådsmedlemmer, der har tillid til, at det beløb holder i sidste ende.

Så det blev endnu en lang debat mellem tilhængere og modstandere, da byrådet onsdag skulle frivillige ekstra de ekstra 12 millioner, som kræves for at kommunen kan betale, hvad projektet koster ifølge licitationen.

Skillelinjerne mellem dem, der synes det er en god idé at flytte kommunens specialskole, Fjordskolen, til Kruså, og dem, der er imod, var klarere end nogen sinde.

- Jeg tror, prisen bliver over 100 millioner, inden vi er færdige. Sagen bør stilles i bero og mulighedernes undersøges, så vi kan få en god skole ud af det, sagde Michael Christensen (SF).

Povl Kylling Petersen (S), slog samme tone an:

- Det undrer mig, at der hele tiden kommer ekstra udgifter i småbidder. Vi har stadig mulighed for at tænke os godt om og finde ud af, hvorvidt det her er det rigtige, mente han.

Borgmester Thomas Andresen ville gerne have debatten tilbage til de ekstra 12 millioner, der skulle bevilges.

- Det her handler om en frigivelse af anlægsmidler - ikke om modstand mod flytningen af Fjordskolen, sagde han. Straks fik han svar på tiltale fra Enhedslistens, Gert Nordklitgaard.

- Det her mider mig om de vælgermøder, hvor vi fik at vide, at vi ikke måtte diskutere Fjordskolen, sagde han.

Annonce

Sådan stemte de

Brødtekst

Ingen vej tilbage

Jan Riber Jakobsen (K) går ind for at flytte Fjordskolen til Kruså, men han var dog enig i, at der nok kommer flere tillægsbevillinger til projektet.

- Det er forkert at snakke projektet ned. Vi skylder at give det en chance, men der vil komme tillægsbevillinger. Sådan er det for alle kommunale byggeprojekter, sagde han.

- Der er ingen, der har kunnet vise os bedre alternativer, end at flytte skolen til Kruså. Det er "no way back", mente Riber.

- Hvis vi ikke frigiver pengene, skal der findes besparelser for 12 millioner, for beslutningen om at flytte Fjordskolen til Kruså har byrådet jo truffet, sagde borgmester Thomas Andresen (V).

Erwin Andresen (SP.) slog samme toner an.

Det her kunne måske være angrebet anderledes, men beslutningen er truffet. Nu handler det om at frigive de 12 millioner. Jeg har tillid til, at der er styr på det her. Adressen kan ikke være afgørende for det socialpædagogiske arbejde på Fjordskolen, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Glemte at overholde færdselsloven

Leder For abonnenter

Hemmelighedskræmmeri er uhyrligt

Danfoss beviser endnu engang en familieejet virksomheds styrke i forbindelse med sagen om den voldsomme forurening på Himmark Strand på Als. Her dumpede Danfoss med myndighedernes tilladelse årligt tonsvis af flydende industriaffald i 1950’erne og 1960’erne. Man vidste dengang ikke bedre, og Danfoss kan juridisk ikke gøres ansvarlig for udledningen. Jura og moral er imidlertid vidt forskellige ting. Og det moralske ansvar tager Danfoss på sig. Derfor er koncernen frivilligt gået i spidsen for det arbejde, som efter planen skal gøre området giftfrit senest i 2023. På egen hånd har Danfoss desuden iværksat den forundersøgelse, der skal afdække problemet. Sådan handler et firma, der skeler mere til anstændighed end bundlinje. Storsind i den målestok kan man udvise, når ejerne ikke er udenforstående aktionærer med et fuldt legitimt ønske om det maksimale udbytte af deres investering. Her har vi i stedet at gøre med familien Clausen, der ved denne og talrige andre lejligheder har bevist deres engagement i lokalsamfundet. Samme redelighed kunne man ønske sig fra Sønderborg Kommune. Her er der imidlertid spillet med beklageligt fordækte kort i denne sag. En aktindsigt afslører, at kommunaldirektør Tim Hansen forsøgte at mørkelægge et møde om forureningen mellem kommunen samt repræsentanter for Danfoss og regionen sidste år i oktober. Penge var motivet til hemmelighedskræmmeriet. Et udviklingsselskab var langt fremme med planerne for ferieområdet Nordals Ressort. I den forbindelse ville det være særdeles ubelejliget, hvis pressen begyndte at skrive om en kraftig forurening kun godt en kilometer fra ferieparadiset – mente altså kommunaldirektøren. En række eksperter vurderer samstemmende, at kommunaldirektøren hermed groft har overtrådt reglerne. Hvis det er tilfældet, må det naturligvis have konsekvenser. Men allerede nu kan der faktisk fældes en dom over Tim Hansen: Sådan handler en kommunal topchef, der skeler mere til bundlinjen end anstændigheden.

Annonce