Annonce
Aabenraa

Byråd strides om prisen for Fjordskolen

Byrådsmødet onsdag blev det sidste i det gamle byråd. 11 af rådets nuværende medlemmer forlader byrådspolitik og erstattes af 11 nyvalgte. Arkivfoto: Søren Gylling.

Et flertal i byrådet vedtog onsdag at afsætte ekstra 12 millioner kroner til ombygningen af Kruså Skole, så Fjordskolen kan rykke ind i lokalerne. Flere politikere tvivler dog på, om den nye pris holder.

AABENRAA: Egentlig står det sort på hvidt: Efter licitationen udgør de samlede udgifter for om- og tilbygningen af Kruså Skole 54.250.000 kroner.

Men det er ikke alle byrådsmedlemmer, der har tillid til, at det beløb holder i sidste ende.

Så det blev endnu en lang debat mellem tilhængere og modstandere, da byrådet onsdag skulle frivillige ekstra de ekstra 12 millioner, som kræves for at kommunen kan betale, hvad projektet koster ifølge licitationen.

Skillelinjerne mellem dem, der synes det er en god idé at flytte kommunens specialskole, Fjordskolen, til Kruså, og dem, der er imod, var klarere end nogen sinde.

- Jeg tror, prisen bliver over 100 millioner, inden vi er færdige. Sagen bør stilles i bero og mulighedernes undersøges, så vi kan få en god skole ud af det, sagde Michael Christensen (SF).

Povl Kylling Petersen (S), slog samme tone an:

- Det undrer mig, at der hele tiden kommer ekstra udgifter i småbidder. Vi har stadig mulighed for at tænke os godt om og finde ud af, hvorvidt det her er det rigtige, mente han.

Borgmester Thomas Andresen ville gerne have debatten tilbage til de ekstra 12 millioner, der skulle bevilges.

- Det her handler om en frigivelse af anlægsmidler - ikke om modstand mod flytningen af Fjordskolen, sagde han. Straks fik han svar på tiltale fra Enhedslistens, Gert Nordklitgaard.

- Det her mider mig om de vælgermøder, hvor vi fik at vide, at vi ikke måtte diskutere Fjordskolen, sagde han.

Sådan stemte de

Brødtekst

Ingen vej tilbage

Jan Riber Jakobsen (K) går ind for at flytte Fjordskolen til Kruså, men han var dog enig i, at der nok kommer flere tillægsbevillinger til projektet.

- Det er forkert at snakke projektet ned. Vi skylder at give det en chance, men der vil komme tillægsbevillinger. Sådan er det for alle kommunale byggeprojekter, sagde han.

- Der er ingen, der har kunnet vise os bedre alternativer, end at flytte skolen til Kruså. Det er "no way back", mente Riber.

- Hvis vi ikke frigiver pengene, skal der findes besparelser for 12 millioner, for beslutningen om at flytte Fjordskolen til Kruså har byrådet jo truffet, sagde borgmester Thomas Andresen (V).

Erwin Andresen (SP.) slog samme toner an.

Det her kunne måske være angrebet anderledes, men beslutningen er truffet. Nu handler det om at frigive de 12 millioner. Jeg har tillid til, at der er styr på det her. Adressen kan ikke være afgørende for det socialpædagogiske arbejde på Fjordskolen, sagde han.

Annonce
Aabenraa For abonnenter

Beboer midt i kanonslagenes minefelt: - Det føles nogle gange som en krig

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Hotel- og barejer sad midt i middagsselskab, da de nye restriktioner blev præsenteret: Mentalt er det næsten ikke til at holde til

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Aabenraa

Ny borgmester takkede forgængeren med en klump i halsen

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce