Annonce
Haderslev

Byråd vil have undersøgt rådhus-flytning til sygehuset

Det er statens ejendomsselskab Freja Ejendomme, der ejer den tomme sygehusbygning. Det går lidt trægt med at få de mange kvadratmeter afsat. Lige nu er Freja Ejendomme i kontakt med en tysk investor. Arkivfoto

Med lidt hjælp fra borgmesteren blev Haderslev Byråd tirsdag enige om at få undersøgt fordele og ulemper ved en samling af den kommunale administration på det lukkede sygehus.

Borgmester H. P. Geil (V) kom med en fremstrakt hånd, da Haderslev Byråd tirsdag drøftede et socialdemokratisk forslag om at få undersøgt mulighederne og konsekvenserne ved at samle den kommunale administration på det lukkede sygehus på Skallebæksvej.

Forslaget fra Socialdemokratiets Henrik Rønnow blev nemlig mødt med udbredt skepsis fra flere sider i salen. Enhedslistens Svend Brandt mente, at Jobcenter og Sprogsskole ligger optimalt i forhold til busforbindelser, mens Allan Emilussen og Bent Kloster fra Venstre var betænkelige ved at centralisere de mange kommunale enheder. Den radikale Karl Erik Olesen pegede på, at Haderslev Kommune selv i løbet af ganske få år, når den nye skole i sydbyen er færdigopført kommer til at stå med en 5500 kvadratmeter tom bygning i Buegade - den nuværende Sdr. Ottingskoles Buegade-afdeling. Den konservative Kjeld Thrane var bekymret for konsekvenserne for forrretningslivet i den indre by ved en udflytning.

- Og hvad med vores ældre og unge, hvordan skal de komme derud, spurgte Dansk Folkepartis John Freytag, der tvivlede på, at sygehusbygningen kunne blive et godt rådhus:

- Det er i en elendig forfatning.

Galt eller genialt

Socialdemokraternes borgmesterkandidat Henrik Rønnow indledte diskussionen og sit medlemsinitiativ med, at spørge, om det var galt eller genialt?

- Vi har jo aldrig fået undersøgt muligheden ordentlig, sagde han og pegede i løbet af diskussionen på, at det ikke er meningen, at kommunen alene skal rykke derud.

- Men prøv at tænke på, at der kan være penthouses på øverste etage og hotel- eller kongrescenter med faciliteter, vi kunne være fælles om, understregede han.

H. P. Geil lyttede, mens diskussionen bølgede frem og tilbage. Han pegede nøgternt på, sygehusbygningen er på i alt 43.000 kvadratmeter fordelt på 11 etager. Politiskolen, som kommunen kæmpede for skulle placeres på sygehuset ville kun have haft behov for 23.000 kvadratmeter.

- Men lad os udarbejde et notat, få samlet de ting, som administrationen selv kan klare, sagde H. P. Geil, der foreslog, at byrådet den 27. juni tager et kig på sygehuset og derefter igen tager sagen op.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Indisk takeaway fik sur smiley

Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce