Annonce
Kolding

Byrådet åbner for nye butikker i Kolding Retailpark: Handlende kan se frem til langt flere muligheder

Det er her i området ved Kolding Storcenter, lokalplanen er blevet ændret. Arkivfoto: Søren Gylling
- Den nye lokalplan giver mulighed for at kunne levere dét, der er efterspørgsel på nu, så vi får en bedre udnyttelse af området, siger Birgitte Kragh (V), som er medlem af Kolding Byråd og formand for planudvalget.

Kolding: Babysager, burgere og nips til boligen. Nu kan de handlende snart se frem til langt flere butikstyper i Kolding Retailpark.

Indtil nu har den hesteskoformede genbo til Kolding Storcenter nemlig været underlagt krav til typerne af forretninger, der måtte leje sig ind. Der var tale om butikker med de såkaldte særligt pladskrævende varegrupper, så som møbelforretninger, byggemarkeder og butikker med hårde hvidevarer.

Det kommer dog til at ændre sig nu, for et næsten enig byråd har vedtaget en række lempelser i lokalplanen, der åbner op for en lang række nye typer af butikker. Det oplyser Nordicals Erhvervsmæglere i en pressemeddelelse.

Med Bauhaus’ indtog, Silvans exit og områdets udvikling er interessen for lokalerne på det seneste kommet fra andre typer af forretninger, og det har byrådet altså honoreret med en ny lokalplan, der tillader såkaldte udvalgsvarer. Det vil sige varer som elektronik, babysager, tøj og sko, og faktisk tillader lokalplanen fremover også spisesteder og kontorer. Samtidig får både området og flere af lejemålene en markant opgradering.

- Den nye lokalplan giver mulighed for at kunne levere dét, der er efterspørgsel på nu, så vi får en bedre udnyttelse af området, siger Birgitte Kragh (V), som er medlem af Kolding Byråd og formand for planudvalget, i pressemeddelelsen.

- Vi håber på, at tiltaget bliver taget godt imod, og at handlen får et løft. Området er attraktivt, og der kommer kunder fra nær og fjern, som nu får et endnu mere mangfoldigt indkøbstilbud, tilføjer hun.

Stor efterspørgsel

Ud over de flere varetyper, butikkerne nu må forhandle, er der også åbnet op for, at lejemålene kan blive mindre. Det gør det betydeligt nemmere for de butikstyper, der ikke har brug for tusindvis af kvadratmeter, at få del i den gode beliggenhed.

- Vi har længe haft en stor efterspørgsel på lokaler i Kolding Retailpark, men de har alle været med forbehold for ændringer i lokalplanen, fortæller Martin Becker Overgaard, der er erhvervsrådgiver i Trekantområdet for Nordicals, i pressemeddelelsen

Han fortsætter:

- Faktisk har vi allerede nu underskrevet en aftale med en rigtig stærk lejer, som endelig får mulighed for at leje sig ind i en del af Silvans gamle lokaler, afslører han.

Annonce
Kolding For abonnenter

17-årige Seval står overfor et stort valg: Drømmer om det danske landshold, men har fået tilbud fra den tyrkiske landstræner

Danmark

Lørdagens coronatal: 749 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Efter måneder med utrøstelig datter opgav Maja at få hjælp i Danmark: - Det føltes ulovligt at tage til udlandet

Sydjylland For abonnenter

Lille Heidi forsvandt i den blå luft - stedfaderen blev senere fængslet for børnemishandling

Aabenraa

Jebsen-arvinger holder hånden under passion: Nyt naturcenter består

Aabenraa

Har været forsvundet siden lørdag eftermiddag: Politiet beder borgere om hjælp med at finde savnet 68-årig kvinde

Varde For abonnenter

Hun søgte aktiv dødshjælp, før en kostomlægning befriede hende fra et liv i smerter

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Kultur

Ventelisten til populær sauna vokser og vokser: - Jeg vil hellere end gerne åbne op

EfB

Mads Larsen glæder sig over klar strategi og central rolle på holdet: Ny EfB-anfører er i sit livs form

Sport

Mens du sov: Få nattens danske OL-højdepunkter her

Sydjylland

Risiko for farligt vejr: DMI varsler risiko for kraftig regn og lokale skybrud

Vejen For abonnenter

Brian tabte 90 kilo: - Min kone siger, hun har fået en mand

Erhverv

Det handler om at kunne lade børnene løbe ned og købe en is: Landsbysamfund kæmper for at få købmand til byen igen

Annonce