Annonce
Livsstil

Byrådet bed ikke på: Fanø Fiskesøs håb om autocampere parkeret i kommuneplansforhandlinger

Denne tegning af en campingplads til autocampere ved Fanø Fiskesø må vente lidt endnu. Mandag besluttede byrådet nemlig, at diskussionen om, om Fanø Fiskesø må lave campingpladsen, skal vente til den kommende kommunalplansproces. Arkivfoto: Projekt-materiale
Mandag aften besluttede Fanø Byråd, at Fanø Fiskesø må vente til efter, den nye kommuneplan er fastlagt, med at finde ud af, om de må udvide med flere autocamper-pladser. Det ærgrer ejeren, som regner med at skulle afvise kunder.
Annonce

Fanø: Fanø Fiskesø har lange udsigter til drømmen om at udvide med flere autocamperpladser. Mandag aften blev det nemlig besluttet i byrådet, at den diskussion skal vente til den kommende kommunalplansproces.

Det skete efter et flertal i ENT-udvalget i slutningen af januar nåede til samme beslutning. På det møde ønskede Kristine Kaas Krog fra Fanø Lokalliste dog, at sagen blev diskuteret i hele byrådet.

Det er sket nu, men det ændrede ikke ved resultatet. Kristine Kaas stemte fortsat imod at udskyde beslutningen. Det samme gjorde Merete Engsted fra Fanø Lokalliste og Karen Jeppesen fra SF. De øvrige byrådsmedlemmer stemte for.

Annonce

Må afvise gæster

Beslutningen overrasker ikke Arne Pedersen, som ejer Fanø Fiskesø.

Hvad er kommuneplanen egentlig?

En kommuneplan er en samlet plan for kommunens arealfordeling. Under Fanø Kommunes gældende kommuneplan fra 2017 er området omkring Fanø Fiskesø udlagt til turisme, men det er ikke tilladt at lave campingplads for autocampere. Lige nu har Fanø Fiskesø derfor kun rasteplads-lignende pladser til autocampere, hvor de ikke kan kobles på strøm, tømme toilet mv.

Fanø Fiskesø har ansøgt om at få lavet en ændring af den gældende kommuneplan fra 2017, sådan så de kan udvide deres kapacitet for autocampere. Med tiden håber de at anlægge campingplads med plads til autocampere og primitive shelters.

Fanø Byråd er i de indledende faser af kommuneplansprocessen for kommuneplanen 2021, som skal forhandles senere på året.

Men det forsinker den eventuelle anlæggelse af flere autocamperpladser ved Fiskesøen. Arne Pedersen var allerede sidste sommer nødt til at sende potentielle kunder væk på grund af manglende autocamperpladser. Og uanset hvad der kommer til at ske i forhold til corona, regner han med fortsat at måtte afvise gæster, som gerne vil være ved Fiskesøen.

- På Fanø er man ikke altid lige hurtige til at se, hvilken vej vinden blæser, men autocampere er kommet for at blive. Også på Fanø, siger han.

Annonce

Et principielt spørgsmål

Den skuffelse kan borgmester Sofie Valbjørn (Alt.) godt forstå, og hun er ikke afvisende over for på sigt at imødekomme ønsket fra Fanø Fiskesø i forbindelse med den nye kommuneplan.


Jeg synes, det ville være tosset at lave en kommuneplansændring, når vi nu har en helt ny kommuneplan i støbeskeen.

Sofie Valbjørn, Fanøs borgmester (Å)


Men hun mener, spørgsmålet om at udvide Fanø Fiskesøs kapacitet er af principiel karakter, og at det kræver, at man behandler det med den særlige grundighed, der er i en kommuneplansproces:

- Jeg synes, det ville være tosset at lave en kommuneplansændring, når vi nu har en helt ny kommuneplan i støbeskeen. Det er vigtigt, at vi ser på helheden i stedet for at tage enkelte dele ud, siger Sofie Valbjørn.

Hun peger på, at der skal tages en generel diskussion om, hvilken vej Fanø ønsker at gå i forhold til turismekapacitet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Efter fund af britisk mutation: Hel landsby forbereder sig på test

Kolding

Budgetaftale sikrer 46,4 millioner kroner til kæmpe vejanlæg ved Tankedalsvej

Annonce