Annonce
Trekantområdet

Byrådet får orientering fra politiet efter drab: - Vi skal ikke være en krigszone

Det var ikke bare et tilfædigt skyderi, der mandag kostede en 24-årig mand livet i Korskærparken. Det var nøje planlagt, mener Susanne Eilersen (DF). Hun konstaterer, at politiet oplyser, at det er en udløber af uoverensstemmelser mellem to grupperinger i byen. Hun ville gerne have vidst, at den konflikt var under opsejling, men ser frem til, at hun og det øvrige byråd mandag aften får en orientering fra politiet. Arkivfoto: Claus Fisker/ Ritzau Scanpix
Det samlede byråd får mandag aften en orientering om de grupperinger og konflikter, der efter politiets oplysninger ligger forud for skuddrabet på den 24-årige mandag eftermiddag. Susanne Eilersen (DF) ville gerne have vidst, at konflikt havde luret.

Fredericia: Viceborgmester Susanne Eilersen (DF) havde ikke set det komme, at en 24-årig ved fuldt dagslys blev skudt ned foran en opgang i Korskærparken. Mandag aften får hun sammen med det øvrige byråd en orientering fra politiet om situationen.

- Som det er beskrevet, er der tale om et fuldstændig planlagt drab. Det er ikke bare et tilfældigt skyderi. Det er et enkelt skud mod en ung mand. Det er uhyggeligt og fuldstændig tragisk for den familie, der er ramt, og det kommer helt bag på mig, at der åbenbart har ligget en konflikt af så alvorlig karakter og luret. Det har jeg intet vidst om, siger Susanne Eilersen.

Hun forstår ikke, at den konflikt ikke tidligere har nået politikernes bord.

- Jeg ved ikke, om den har været kendt af andre i det politiske eller kommunale system, men jeg ville som byrådsmedlem gerne have vidst, at vi kunne risikere at ende i sådan en situation, siger Susanne Eilersen.

Derfor ser hun frem til, at byrådet på mandag aften får en mundtlig orientering fra politiet om situationen.

- Byrådet fik også en orientering i går og en skriftlig orientering i dag. Og så får de en orientering på mandag, siger borgmester Jacob Bjerregaard (S).

Det er ikke bare et tilfældigt skyderi. Det er et enkelt skud mod en ung mand. Det er uhyggeligt og fuldstændig tragisk for den familie, der er ramt, og det kommer helt bag på mig, at der åbenbart har ligget en konflikt af så alvorlig karakter og luret. Det har jeg intet vidst om.

Viceborgmester Susanne Eilersen (DF)

Tryghed skal sikres

At politiet tirsdag eftermiddag valgte at indføre visitationszoner i både Korskærparken og hele den indre by, er Susanne Eilersen tilfreds med.

- Politiet skal gøre brug af de værktøjer, der skal til for at genskabe fred og ro. De skal have ro til at løse deres opgave, og det skal vi som politikere ikke blande os i. Men når konflikten er nået dertil, at der sker drab på åben gade midt om dagen, så bør vi som politikere ind over, mener Susanne Eilersen.

Hun er klar over, at der tidligere har været unge, der har været involveret i banden Loyal to Familia.

- Men jeg havde fået indtryk af, at det var stoppet. Jeg er måske naiv, men når vi ikke bliver informeret om, hvad der sker, så tror man det bedste, siger Susanne Eilersen.

Sydøstjyllands Politi mødes fire gange årligt med lokalnævnet i kommunen.

- Det er muligt, at de er blevet orienteret om, hvad der har været optræk til, men det er ikke oplysninger, der er kommet videre. Når det er så alvorligt, som tilfældet er, så burde det være sket, siger Susanne Eilersen.

Annonce

Det skal stoppe nu

Susanne Eilersen afventer nu politiets redegørelse og gør sig tanker om, hvad situationen får af indflydelse på det store arbejde, der er gjort for at få Korskærparken permanent af ghettolisten.

- Det føles lidt som, at man nu skal starte forfra. Det er trist for hele området. Jeg håber virkelig også, at det stopper her. Det vil være ulykkeligt, hvis der skal ske yderligere episoder. Vi skal ikke være en krigszone, siger Susanne Eilersen.

Annonce
Kultur For abonnenter

Sommerserie: Knud Erik Langhoff vender altid tilbage til Alsace - og nyder gerne vin derfra til sommermaden

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Eksplosionsbrand ved Rema 1000: Købmand kalder branden meget voldsom

Sønderborg For abonnenter

Sidste kapitel i Ejgils liv kunne ikke være skrevet bedre: Kørte næsten sig selv i graven

Tønder

Han fik den helt rigtige ide: Kaspers nye donuts bliver revet væk i sommerlandet

Nordtyskland

Danske gæster kan være blevet smittet med coronavirus, hvis de har besøgt bestemt bar i Flensborg

Erhverv For abonnenter

Morten bruger alle vågne timer på cannabis-stiklinger: Han skal finde dén sort, som kan blive til medicin

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Sydjylland For abonnenter

Markant flere fravælger UC Syd, når de skal uddannes til lærere, sygeplejersker og socialrådgivere: - Det er rigtig skidt

Sønderjyske Fodbold

Sådan blev løsningen på Haji Wright-problemet: SønderjyskE forlænger kontrakten og lader angriberen spille i Tyrkiet

Danmark For abonnenter

Leif blev coronavaccineret som den første dansker: - Jeg troede, den hellige grav var velforvaret

Esbjerg For abonnenter

Boliger på Støberigrunden: Forventer afklaring i løbet af efteråret

Sydjylland For abonnenter

Flere uddannelser er på vej, men de studerende siger igen nej til Syd- og Sønderjylland: Unge higer efter storbyens prestige

Livsstil

Seks singler, to hjul og en passion: Motorcykler binder dem sammen

Annonce