Annonce
Billund

Byrådet konstituerede sig uden det store ståhej

Det nye byråd konstituerede sig mandag aften for de kommende fire år. Det foregik uden dramatik eller overraskelser. Helt som ventet blev Ib Kristensen (V) valgt som borgmester for de kommende fire år. Arkivfoto: Christer Holte.

De 25 medlemmer, som de kommende fire år sidder i byrådet, fordelte mandag aften de forskellige poster mellem sig. Det foregik uden dramatik.

Annonce

Billund Kommune: Dramatikken og de store slagsmål udeblev, da byrådet for de kommende fire år mandag aften skulle fordele posterne i de mange forskellige udvalg og bestyrelser mellem sig.

De mange poster er allerede i de konstitueringsforhandlinger, der har fundet sted siden valget for et par uger siden, blevet fordelt, og konfirmeringen på det konstituerende byrådsmøde er mest af alt en formalitet.

Sådan var det også denne gang, hvor Ib Kristensen (V) som ventet blev formelt valgt som borgmester for de kommende fire år. Viser det sig, at han af den ene eller anden grund er fraværende, vil det være enten Per Nyhus (DF) eller Klara Lyskjær Noer (V), der har fået titlerne som henholdsvis 1. og 2. viceborgmester, der vil sidde for bordenden.

Økonomiudvalget

Ib Kristensen (V) - formandPeter Fredensborg (V) - næstformand

Lars Hansen (V)

Kurt Jensen (S)

Arne Spangfort Christensen (S)

Mogens Jørgensen (DF)

Ole Marcussen (Borgerlisten)

Annonce

Konfirmering

I forbindelse med en konstitueringsaftale bliver de forskellige pladser i udvalgene tildelt de enkelte partier, hvorefter partierne selv beslutter, hvem det vil placere i de enkelte udvalg.

Derfor var der blot tale om, at tidligere indgåede aftaler skulle vedtages formelt, og også de enkelte udvalgs interne konstitueringer, som fandt sted i forbindelse med byrådsmødet, endte med de resultater, der på forhånd var aftalt.

Teknik- og miljøudvalget

Per Nyhus (DF) - formandKlara Lyskjær Noer (V) - næstformand

Majbrit Rasmussen (V)

Simon Nicolajsen Jørgensen (S)

Arne V. Thomsen (S)

Ulrich Kristensen (R)

Allan Munk Nielsen (K)

Annonce

Mange valg

Det var langt fra blot de stående udvalg under byrådet, som der mandag aften skulle udpeges medlemmer til. De nye byrådsmedlemmer skulle tage stilling til en meget lang række bestyrelser. Eksempelvis får borgmesteren endnu en periode i bestyrelsen for Billund Lufthavn, mens Ann Charlotte Vilstrup (S) og Jeyarajah Rasiah (S) skal sidde i bestyrelsen for Grindsted Produktionsskole.

Borgmesteren sidder desuden i bestyrelsen for Erhvervsgymnasiet Grindsted, mens Stephanie Storbank (V) kommer i bestyrelsen for Grindsted Gymnasium og HF. Derudover blev der udpeget medlemmer til alt lige fra hegnssynet til valgbestyrelsen, Vorbasse Fonden, grundlisteudvalget og mange flere.

Børneudvalget

Ann Charlotte Vilstrup (S) - formandHenning Madsen (DF) - næstformand

Simon Nicolajsen Jørgensen (S)

Jørn Poulsen (V)

Majbrit Rasmussen (V)

Bjarne Larsen (V)

Heidi Nielsen (Borgerlisten)

Unge- og kulturudvalget

Stephanie Storbank (V) - formandArne V. Thomsen (S) - næstformand

Klara Lyskjær Noer (V)

Annette Lundgaard (V)

Kris Jensen Skriver (S)

Mogens Jørgensen (DF)

Mads Helbo (R)

Voksenudvalget

Robert Terkelsen (V) - formandKris Jensen Skriver (S) - næstformand

Annette Lundgaard (V)

Bjarne Larsen (V)

Jeyarajah Rasiah (S)

Henning Madsen (DF)

Ulrich Kristensen (V)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Danmark For abonnenter

Coronasmittede får anerkendt arbejdsskader: Ingen har endnu udsigt til erstatning

Annonce